yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 28 Jun 2011

welcome muhammad musyrif bin mohamad fikri

tak boleh nak update over2 sekarang ni coz masih dalam proses recover..just nk bagitau semua yang saya telah selamat melahirkan muhammad musyrif bin mohamad fikri pada 19 jun 2011 jam 4.15 pagi secara normal dengan berat baby 2.6kg..ape2 nanti saya akan update bile saya free nanti ye..

Rabu, 1 Jun 2011

kehamilan yang tak dirancang..

lame sudah tak update blog ni..bkn ape byk keje sekarang ni..ingatnye nanti dalam pantang mesti bosan kan..so, leh lah selalu update blog..ye ke..kalau bb bagi kerjasama mak mesti akan selalu online..hehe..kali ni mak takde sangat cerita yang menarik just nak share tentang satu topik yang mak baru baca dalam majalah mami&baby untuk bulan june..mak berkenan kat topic dier kehamilan yang tidak dirancang kalau tak salah mak...



mak akui memang peknen kali ni bukan nya mak dan ayah rancang...mase mule2 tau mak peknen memang mak nangis je coz mak penat sebenarnye dan paling kesian tengok kakngah marissa..yelah, dier kecik lagi tapi dah nak beradik..mase tau peknen tu macam2 mak fikirkan..salah satu adalah nak bagi baby ni nanti kat orang lain coz ramai gak yang nak baby..mase tu ayah lah yang bagi semangat..ayah kate ape pon jadik dia takkan bagi baby kat orang lain..ayah bagi mak semangat untuk teruskan kandungan mak ni..



ayah banyak beralah ngan mak..nasib baik mak tak kena morning sickness..kalau tak lagi kesian mak tengok ayah..lebih kurang sebulan gak lah mak bermain ngan emosi mak..kalau ingat je mesti nangis..nasib baik family semua support..diaorang tahu yang mak ni bukan kuat sangat pon..mak selalu cite kat kawan baik mak yang same2 peknen ngan mak iaitu mama natt...dia lah yang bagi mak semangat..



bila satu hari tu mak bleeding memang mak risau sangat2 coz mase tu mak dah boleh time ada baby dalam perut mak ni..bila scan doc kate mak peknen twin tapi rasenye satu tak kuat..bila next scan memang sorang bb dah takde..mase tu mak rase macam menyesal coz terlalu ikut perasaan..kalau mak tak ikut perasaan mesti mak akan dapat dua baby..tapi ayah kate takpelah janji ada lagi sorang..kena jage betul2 kali ni..pas tu mak nekad nak jage kandungan mak elok2..



bile 12 minggu mak scan doctor hisham ada bagitau kemungkinan anak mak ngan ayah boy kali ni tapi dia tak nak lah confirmkan coz awal lagi..dia cakap tu ikut pengalaman lah..tapi bila dah 16 minggu doctor hisham sah kan memang anak mak boy..mak rase bersyukur sangat2..mak tak kisah sebenarnya ngan jantina bb coz kalau dapat girl lagi ayah suke..tapi mak ni yang tak abis2 bgtau kat ayah nak bagi ayah bb boy plak..ayah kate girl ke boy same je..tapi dr perhatian mak ayah lagi rapat ngan bb girl..



sekarang ni mak dah nak masuk 37 minggu..mak tengah hitung hari nak lahirkan bb m..bila ingat balik mak rasa menyesal cakap macam2 bila mak tau mak peknen..mak janji mak akan berikan yang terbaik untuk semua anak2 mak..kepada baby m cepatlah kamu keluar sayang..mak dah tak larat..