yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 30 Jun 2009

cuti yang merehatkan...

erm..semalam saya cuti..bangun mmg lambatlah..pas tu call taman tema air desa water park..hampa nye bile dier kate tutup plak semalam..so, kami tak tau nk g mane dan saya cadangkan masing2 bawa hala tuju masing2..last2, saya, hubby, maisarah dan kakak saya g sogo..ingatkan ader sale tapi g sane takde plaks ale..kami tak lepak lamelah coz petang nye nk g melawati coz g tempah bekas2 utk besday maisarah..arini baru g amik..pas dah settle kami ke pasar malam dan malam nye hanye lepak di umah ibu coz angah baru balik dari indonesia..die ke jakarta dan bandung..dier kate mmg best ke bandung..dier bawak balik ole2 untuk kami..yang paling banyak dapat ader lah masiarah..dier mmg manje ngan pakngah nye..semalam jumpe2 tak nak dah minum susu dan hanye nak berpelukan ngan pakngah nye.pakngah nye belikan 3 baju dan sepasang kasut..mmg cantik2 semuanye..thanks to angah dan kak intan..

ahad yang tenang...




ahad pagi mmg saje bangun lambat selepas solat subuh...masiarah pon bangun lambat..dalam kol 8 hubby kate jom kite g kepong..bawak maisarah main basikal..mmg best coz this is the first time kami bawak basikal nye kuar...pas g taman di sana kami terus ke jualan kilang di bukit maluri kepong..tujuan nye nk tgk jualan barangan utk majlis maisarah nnti..tapi g sane banyak yg dah abis..at last kami pulang ke rumah ibu ptg tu..selepas mkn dan solat zuhur kami bergerak ke chow kit untuk mencarik belon..bukan senang nk carik satu warna je..tu yang terpakse g sane..kami dah memilih tema utk majlis tu nnti dan kami memilih warna biru putih..baju sudah di order..tunggu nk sampai je..petang tu saya dan hubby g beli durian..ni lah first time saya makan durian dari peknen sampailah bersalin..mmg best tapi makan tak banyak lah coz saya ni migrain..hubby kate mkn sekadar untuk merasa bukan mengenyangkan..so, kena ikut arahan..hehe..so, malam tu kami just lepak umah ibu coz isnin saya cuti lagi..

Sabtu, 27 Jun 2009

sabtu 270609..

arini adalah hari untuk kami bersantai sekeluarga..semalam tido umah ibu coz bawak ibu g beli barang dapur..so, hubby ku malas hendak pulang ke rumah..so, kami tido kat umah ibu jelah..pagi pas bekfes saya dan hubby pulang ke rumah kami untuk melakukan proses membersihkan umah..penat gak..settle wat keje kami g umah ibu balik coz nk amik masiarah..sampai umah ibu, kami kena mkn dulu..kalau tak kecik ati ibu kami tak mkn..huhu..pas settle maisarah bersiap kami tripple of pink bertolak ke midvalley untuk membeli barang masiarah..rancangan awal kami nk ke melaka tapi terpakse dibatalkan coz kes h1n1 ni telah membimbangkan kami..tu pon ke midvalley kami tak berada lama di sana coz risau..maghrib kami sampai di rumah..ni sambung wat assignment coz kena antar kat mel for checking..rasenye malam ni kami akan tido awal coz esok kami akan pergi ke tempat lain utk window shopping..huhu..

Isnin, 22 Jun 2009

father's day..


semalam adalah father's day..sedih skit coz ader kelas...dan hubby pon tak keje..sementara tunggu saya balik kelas dier jagelah maisarah..cian dier baru balik keje mlm dah nk kena jage anak..nasib baik dapat hubby yg baik banget...plan ingat kalau dapat balik awal nak g tgk baby yg baru lahir dan nk lanje hubby g mkn mlm..bile semalam lecturer kate leh balik awal, rs happy sangat..so, first sekali mmg kami nak g tgk baby aiman hakimi..lahir pada 16hb jun 2009 dengan berat 3.1kg...comel sangat baby kepada badrul dan isteri...nnti ader mase saya upload gambarnye..so pas tu g tgk baby girl plak..namenye adilia..anak kak ina..lahir pada 1 jun 2009 dengan berat 2.6kg...macam maisarah..bile tgk adilia teringat masiarah mase baby..comel macam tu lah..last sekali petang semalam kami ke rumah mak sedara sebelah hubby tgk baby kepada nor..baby boy yang diberi nama muhammad najwan..lahir pada 5 jun 2009 dengan berat 2.6kg jugak..ketiga-tiga baby yang saya pegi tgk semuanye tido je..rase macam tak sabar dah nak dapat bb lagi..seronok bile dapat cuti berpantang lagi..first time mmg rs macam boring..tapi kali kedua nnti mesti syok coz dah ader 2 anak..sekurang2 nye dapat tgk gelagat masiarah melayan adiknya nnti..huhu..ya allah, kurniakanlah anak yang kedua kepadaku secepat mungkin..amin..ingat mlm tu nak ajak hubby makan malam tapi kakak ipar call ms sampai kat umah mertuaku mintak tunggu coz nak celebrate fathers day kat umah ayah mertuaku..kepada kedua-dua ayah saya selamat hari bapa..semoga ayah2ku sentiasa sihat selalu..

Sabtu, 20 Jun 2009

ngantuknye..

tadi petang kami ader kelas..penat je..nasib baik lecturer sporting..so that dptlah pulang awal..esok tak tau lagi..janganlah abis lambat coz sy nak g celebrate fathers day with my hubby and my daughter..malam ni plak kena carik maklumat 4 tomorrow morning..penat gak tapi nk wat macam mane kan coz dah tanggungjawab..mlm ni plak maisarah tido lewat skit..dier nk manja2 coz dier takot kena tinggal coz dah lame mak dier tak tinggalkan dier utk ke kelas..dier nk kite peluk dier sebelum dier tido..hubby saya keje mlm ni..so, saya akan tido ngan maisarah dulu mlm ni..saya ingat nk tido lah jap lagi ni..goodnite everybody..FOR MY LOVELY HUBBY HAPPY FATHERS DAY TO U..THANKS BECAUSE BE A GOOD FATHER AND A GOOD HUSBAND TO ME AND MAISARAH..WE LOVE YOU SO MUCH..MMUUAHH!!!!!!

Rabu, 17 Jun 2009

frustnye...

semalam saya pose..tapi separuh hari je coz period saya datang balik..erm..nak buat macam mane kan..takpelah..next time sambung pose balik..ader 7 hari yang perlu diganti...semalam pon mmg dah plan nk mkn masak lemak cili api udang dan jemput2 ikan bilis..balik semalam terus masak..mmg puas hati coz hubby puji..tapi sebelum balik umah sempat singgah kfc coz sejak kfc kuarkan perisa baru ni selalu dah kami pegi mkn kfc..hehe..malam tu sementara maisarah tidur saya ngan hubby design kad utk jemputan maisarah punye birthday party this august,tema dan plan ape barang nk beli dari sekarang..oppss..lupe plak insyaallah kalau takde ape kami akan mengadakan majlis sambut puasa, harijadi maisarah dan akikah nya pada bulan ogos ni..mule2 ingat nk wat pas raya tapi wan nya nak sponsor something for maisarah punye majlis nnti..ape pon saya dan hubby akan wat sebaik yang mungkin utk majlis kali ini..kad jemputan akan diedar pada bulan julai nnti..

Isnin, 15 Jun 2009

best nye...




pagi semalam kami bangun agak lewat skit coz kepenatan..anakku yg comel tu bangun kol 9.00pg..mmg penat sangat lah kot..pas dah bekfes di umah mertua macam biase balik umah utk kemas baju dan terus g umah ibu..dalam kol 3.00 petang br bertolak g putrajaya..kami sekeluarga memakai baju ungu kali ni..sebelum ke sana sempat g carikkan kek for besday girl..sape lagi kalau bukan kecik..kami kesana utk berjumpe kwn2 lame di umah mel..sampai sane jumpe shaz di parking..kami lah org pertama sampai..pas tu cibo,kak miza, kecik dan last sekali kak misha..kak misha tersangkut jem..biaselah kan semalam org ramai br balik dr kampung..kami lepak dan sambut beday kecik sekali..my little girl main je kejenye..tak reti tido..kami semua bawak mknan masing2..mel pon tak sht sangat..so, tak nak lah ssh kan dier..thanks ye auntie mel bg maisarah mandi di rumah auntie mel..insyaallah pas ni ni dapat lah maisarah slaloo g umah auntie utk main ngan bb auntie mel plak.. after solat maghrib kami pon berpecah pulang..hopefully kite semua akan berjumpe kembali akan datang..dengarnye nk buke pose same2 nnti..tgk lah macam mane nnti..huhu..kat sini saya sertakan gambar yg sempat diambil..

aktiviti hujung minggu...

erm..nk update blog semlm dan kelmarin mmg tak smepat..lagipon segala peralatan di rumah saya..huhu..jumaat mlm tu kami seramai 18 orang g melepak mkn di kfc..macam baise ni semua my mom yang belanja coz ari tu kami telah bekerja keras utk perkahwinan abgku yg tersayang..ape pon terima kasih ibu coz belanja kamis emua..tak sempat nk amik gambar..sabtu macam biase pagi2 lagi dh g umah ibu..lepak2 sebelum nk g umah mertuaku coz ader birthday party for 4 persons....nk g menolong awal2 kakak iparku kate takde keje...so, petang tunggu hubby balik keje baru kami pegi..malam baru majlis berlangsung...mlm tu gak hubby kena masuk keje balik..so, adik ipar saya lah temankan tido..tapi mlm tu maisarah punye lah hebat..tak penat..tido kol 1.00 pagi..itupon setelah sepupu2 nye tido dan lampu dipadamkan..ape pon mmg best majlis mlm tu..tak sempat nk amik gambar coz bz mkn..hehe.

Jumaat, 12 Jun 2009

rajin plak...

lame gak tak update blog ni..erm...dah seminggu ni keje aku masak je kat umah waktu balik keje..rajin la plak..hubby plak semangat nk suruh masak..saya pon jadik semangat gak lah coz ader org nk tlg mkn ape saya masak..huhu..malam ni takdelah masak coz malam ni ibu akan lanje kami makn beramai-ramai...di kfc jelah..hehe..ramai malam ni akan g makan..18 orang termasuk maisarah..esok adalah hari sibuk juga...aku akan g ke umah mertua coz kakak iparku akan membuat majlis harijadi untuk 3 anak buahku dan adik iparku..semalam aku ngan hubby bz wrap hadiah di umah..4 hadiah tu...takdelah pakar membalut tapi leh lah skit2..masiarah plak bile tgk mainan yang banyak dier pon nak lah..sampaikan tak heran ngan mainan dier..ahad petang ni plak kami akan ke umah mel di putrajaya..huhu..lame dah tak jumpe kwn2 lame..mesti best punye..to auntie mel and uncle agil nntikan kedatangan maisarah..lame kite tak berjumpe..hehe..to zubaidah and farizzah malam ni kite akan berjumpe..

Isnin, 8 Jun 2009

angah kawin dan maisarah jatuh katil lagi...huwaaaa....





sabtu adalah hari bahagia buat my lovely brother dan isterinya...tahniah utk angah dan kak intan..semoga kekal ke akhir hayat..kenduri kali ni takdelah wat besar2 sangat tapi mmg meriah..sempat lagi saya, zubaidah,adek dan farizzah karaoke..balas dendam tu coz mase adek kawin saya tak sihat..after settle je majlis sempat lagi wat poco-poco dan joget lambak..hehe..mmg best..malam tu plak ader kejadian sedih yang berlaku..maisarah jatuh katil lagi..mule2 saya lepak gak ngan maisarah dan hubby dalam bilik..memandangkan saya ader keje yg perlu dibuat so saya duduk di ruang tamu..tinggal lah hubby kat dalam ngan maisarah..tgh dok wat keje saya dengar ader benda jatuh...mmg saya terkejut lah..tgk2 maisarah dah jatuh..hubby tak perasan coz hubby dah terlena mase tu..mmg tak leh salahkan hubby coz dier penat sangat wat keje seharian tu..nk wat macam mane kan coz dh nk jadik..ayah saya selalu pesan macam tu..mase tu mmg dah kering airmata..terus bawak maisarah g klinik kita..jumpe ngan dr izzat..dr izzat kate dalam 24 jam takde tanda2 yang pelik so dier ok..so, semalam tgk dier aktif macam biase..tapi maybe pipi dier sakit skit mlm tu..doktor dh bg ubat tahan sakit kat dier..mmg kesian sangat kat dier...malam tu tido mmg peluk je dier coz risau tgk dier..di sini saya sertakan gambar2 mase angah kawin..tak sempat amik gambar pengantin coz bz wat keje mase tu..

jumaat yang penat...



jumaat still keje lagi walaupun sabtu nye my brother nk kawin dah...balik keje tanpa salin baju terpakse dah ke dapur utk merebus telur..pas tu bungkus telur..family, zubaidah dan sedara ader yg datang tlg..thank you to all of u..malam tu mmg bz dok layan maisarah dan wat keje yg patut tapi mlm tu takdelah lewat sangat kami tido..nampak macam relaks skit dari adek kawin..hehe..kat bawah ni antara barang yang telah saya shopping pada tghari di SOGO...semuanye demi anak tersayang..ader rezeki dier...huhu..

Khamis, 4 Jun 2009

stress...

tajuk atas menggerunkan sebenarnye coz bile tgk tajuk org akan kate kite ni bermasalah...semalam saya bleeding balik..macam org nk dtg period balik..so, tanpa dilengahkan call hubby ajak g klinik utk berjumpe ngan doktor kesukaan kami..(sape lagi kalau bukan dr hisham...)first question doktor tanye peknen ke?kamim katelah kalau peknen dah seronok doktor..tapi kali ni berbeza coz darah saya dah stop tapi tiba2 kuar banyak balik..so, doktor kate perlu scan dulu tgk kedudukan rahim dan check takot2 ader ketumbuhan or cyst..so, kenalah scan dan sambil tu doktor tunjuk overall saya punye perut..alhamdulillah doktor said everuthing ok..rahim saya pon berada pada kedudukan yang betul tapi scan mmg menunjukkan rahim saya masih bleeding lagi..so, doktor kate mmg period lagi..after semua tu doktor kate saya terlalu stress..saya tau nape saya stress..kerja saya ni yg memerlukan sy melihat nombor setiap hari membuatkan saya stress..lain rupenye keje di bahagian akaun dan keje di bahagian statistik..waaaa....sebab tu hormon saya tak seimbang..he said saya kena teruskan gunekan yasmin utk stabilkan period saya for 2 months..after that baru dibaut treatment....he said i need rest..so, kami dah amik keputusan pas semua majlis family saya dan hubby settle, kami akan bercuti..ke mana? maybe melaka..hubby kate mmg kena kuar dari kl coz kalau tidak mesti ader je jemputan lagi..so, ape2 jemputan utk 27-28hb ni akan kami batalkan..

Selasa, 2 Jun 2009

majlis bertandang..




ahad yang lepas adalah majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki..nasib baik majlis kat umah laki so kami pegi melenggang jelah..huhu..penat mmg penat coz panas..maisarah pon jadik masam je..penat sangatlah tu...kepada yang hadir same thanks a lot..di sini saya sertakan gambar kami di sana.mmg meriah..comel je warna coklat gold..balik dari sane kami 3 beranak terus melelapkan diri..mmg letih lah..maisarah tido pon lame..same ngan ayah dan maknye..hehe..

macam2 majlis...

last week kami masih sibuk dengan pelbagai majlis..dari ari sabtu sampailah ahad…sabtu adalah hari pertunangan jiran sebelah umah ibu..kepada zubaidah saya minta maaf coz tak dapat menolong kamu sehingga majlis tamat.tapi dalam mase yg same saya perlu temani hubby tercinta ke majlis perkahwinan rakan sekelas nye dahulu..ape pon tahniah utk zuria dan faizal serta utk suhaili serta suami..rase letih adek kawin masih terasa..mmg penat sangat2..malamnye we all just lepak umah coz keesokkan harinya adalah majlis bertandang adek ke rumah suaminya..

shopping lagi...

jcard fiesta..menarik kan bunyinya..lebih menarik bile pergi kesana..to my hubby thanks sayang coz bg saya shopping over skit kali ni…huhu..bankrup gak lah coz carikkan baju raye utk maisarah sekali..rsnye awal lagi tapi sementara ader rezeki lebih ni belilah dulu..lagi pon beli saiz besar skit dan leh lah simpan..baju2 baby yang berjenama dapatlah sampai 70%..mmg murah..nak letak gambar tak sempat plak coz banyak sangat keje nye..huhu..ape pon tabiat mengahbiskan duit akan diteruskan pada bulan 7 coz dengar katenye jcard day wangsa maju akan diadakan pada bulan depan..huhu..botak lah pale hubby ku..