yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 26 Ogos 2013

nur maisarah genap 5 tahun

19hb yang lepas genap anak sulung mak 5 tahun..kejap je kakak dah besar..kadang teringat lagi mase peknenkan kakak dulu..bulan pertama dah diduga dengan sakit perut yang teramat sangat...nasib baik cepap g spital..mase kakak lahir pon ayah terkejut tgk kepala kakak lonjong macam alien tu..pas tu tengok ada tanda lahir yang besar kat kepala kakak wat mak rase sedih..lepas doc dah scan bagai baru mak lega..kepala kakak pon lepas je urut ari2 baru ok..doc kate laluan dah mcm tu sebab tu kepala kakak lonjong..

mase besday kakak sarah aritu mak tak watkan kek pon coz nanti bukan kakak ngan adik2 makan..pas tu mak plan nak wat besday 1hb ni tapi tempat yang mak nak wat tu dah fully booked..takde rezeki tahun ni nak wat kat situ...takpelah maybe next time..tapi mak ngan ayah dah wat kan kek special utk kakak..kek ni mak tak penah wat tapi bile sekali wat gile punye sedap kek ni..





 insyaallah sebelum wan berangkat ke tanah suci mak ingat nak wat makan2 sikit utk wan ngan kakak..maybe majlis kecik je kot..masih dlm perancangan bersama en suami tapi yang pasti wat kat wangsa maju je..umah ibu sy:)


Rabu, 14 Ogos 2013

Aidilfitri 2013:)

Masih tidak terlambat untuk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..tahun ni mcm biase kami beraya di kuala lumpur.raye kedua follow ayah mertua beraya ke semenyih..raye ketiga di rumah ibu kembali coz mau masak2..raye keempat pulang ke melaka sampai raye kelima..raye keenam sambung beraya belah en suami tersayang..rase tak cukup plak cuti..hehe..takpe nanti sambung beraya balik ari sabtu dan ahad ni walaupun ader kelas..hehe..

tahun ni pon anak2 pon hepi bile dok g beraya je..ape pon tahun ni adalah raya yang best seperti biase coz saya dapat berjumpe ibu ayah saya juga ayah mertua saya di pagi raya..bukan semua orang dapat macam ni..huhu..kat bawah ni saya sertakan gambar kami sekeluarga di pagi raya:)





Jumaat, 2 Ogos 2013

persiapan raya 2013:)

salam jumaat semua kawan2..dok tengok orang semua hangat cerita tentang persiapan hari raya..saya juga tak terkecuali..kesibukan menyiapkan tempahan tidak membuatkan mak leka ngan persiapan anak2.. nak amik gambar pon tak sempat coz almari gile punye penuh,yang baru beli tak gantung pon berplastik2..bajet untuk beli tu semua jangan cakaplah..ibarat kate en suami setelah 3 minggu kite susah payah mencarik rezeki utk anak2 kite haruslah susah payah gak abiskan duit..hehe..lame tau tak kuar umah bawak anak2 jalan2 soping...minggu ni kalau kesempatan nak carik tudung ngan selipar yang elok sikit utk anak2 coz sandal dah settle..

semalam mak ngan ayah dah settlekan bahagian kami so pas ni takdelah pening lagi..tinggal mak nak kena g gombak nak carik tudung mak..huhu..biaselah tudung mak skrg mmg susah nak carik kat mane2 coz nak kena carik ukuran yang sesuai..huhu..kalau pakai yang trend sekarang org pakai mmg senang nak carik..

tentang kuih raye plak malam ni mak ngan ayah nak tungkus lumus siapkan kuih raye utk umah kami,ibu dan ayah coz ahad ni dh mule nk kena siapkan tempahan kek coklat 10 biji..rezeki anak2 kan..alhamdulillah..oklah sampai sini je cerita tentang raya kami..nanti saya cerita lagi k..