yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 30 April 2009

sedihnye....

erm..esok kawan umah aku lame dah nak nikah iaitu rosmaliza..cian dier coz aku tak dapat hadir dier punye kenduri coz jiran aku merangkap kwn baik aku kawin gak..erm..mmg banyak sangat jemputan minggu ni..sepupu my lovely hubby pon kawin gak sabtu ni..so, kami akan berkejar ke sana sekejap..nasib baik dekat gak..klu tak pengsan kami..kepada rosmaliza selamat pengantin baru..minta maaf banyak2 coz tak dapat datang..saya doakan u all dapat zuriat secepat yang mungkin..dengarnya ros nak usaha dapatkan kembar..best tu..huhu..ader ms nnti saya akan g melawat ros..insyaallah..

Rabu, 29 April 2009

kemas barang baby...


semalam pas maghrib hubby dok sibuk ngan laptop nye..saya tak tau nk wat ape coz maisarah dh tido..so, saya baru teringat yg banyak barang bb tak kemas lagi.dari bilik sebelah saya pindahkan masuk ke laci maisarah..kemas punye kemas banyak rupenye baju yg nak dibuat hadiah kat anak kwn2 yang bakal lahir nnti..rs macam persediaan nk bersalin balik..hehe..rs macam nak bersalin lagi..hehe..ader lebih 10 pasang baju bb..banyak nye utk bb boy coz dengar ramai yg akan dapat bb boy tahun ni..

Selasa, 28 April 2009

macam2 jadik..




erm..sabtu lepas sepupu saya bertunang..ngan org selayang..nasib baik dekat je..petang tu plak kawan baik saya farizzah selamat menjadi isteri org..tahniah 4 both of u..ahad plak family saya wat berkampung..letih gak coz macam2 nk wat..kena plak saya tak sihat..tghari tu gak g klinik..nasib baik dok umah parents..so, ade lah org yg leh tgk kan maisarah..walaupun tak sihat ptg tu g gak amik tempahan kasut kait dari miss lynda..thanks ye lynda utk kasut2 tu..comel2 belaka..siap bagi hadiah utk maisarah lagi..mmg nak tempah lagi..lagipon senang berurusan dengannya..gambarnye nnti saya tepekkan coz ader prob skit ngan com ni..so, semalam mmg mc so lepak umah je..demam mmg tak larat..arini walaupun tak larat saya gagahkan diri gak..bile ader anak ni mmg automatik jadik kuat..kalau tak sape lagi nk jage dier..hubby tersayang pon dah demam..mlm tadi pas makan mmg bg dier mkn ubat..ari ni kalau tak ok mmg nak kena bawak g klinik..bile samapi opis terbaca pasal selsema babi tu jadik takot plak..insyaallah ok semuanye..maisarah pon dah sihat sepenuhnya..lega rasenye..dier dh mule memanjat pagar umah wan nye..pening pale tgk..ayahnye suke bile tgk anaknye begitu coz ni lah mase yg dinantikan katenye melihat anaknye aktif macam anak org lain..bace blog mel tadi baru teringat yg dier ke bali utk honeymoon bersama hubby tersayang..saya doakan mel dan abg agil selamat pegi dan selamat balik..dan bawak balik berita gembira..:)arini ade je hal yg jadik kat opis..tapi nasib baik ati ni dah ok skit..klu ikutkan mmg sedih je..tapi dah ok..

Jumaat, 24 April 2009

belum ader rezeki..

huwaa...aku ingat aku peknen lagi..tapi takde rezeki lah..mmg jelas nampak kekecewaan di muka hubby aku...nk wat macam mane coz takde rezeki lagi..aku pujuk hubby aku kite cube lagi lain kali ye..hubby kate mesti lambat coz dier ingat nk bb tu lahir tahun ni gak..erm..kami perlu buat sesuatu nak dapatkan second bb coz kami tak merancang pon..maybe ader hikmah saya tak peknen coz selama dua bulan yg mendatang ni saya bz skit ngan 2 majlis perkahwinan dan majlis harijadi..bulan 7 dan 8 nak fokus kat maisarah coz dier nak meningkat setahun..cian dier..mesti same penat gak..

Khamis, 23 April 2009

bezday my sis...


hari ni bezday my luvly sis..hepi besday yg ke 23..dah tua..tak lama lagi nk jadik bini org dah..hari ni gak dier dapat keje baru..tak taulah dier ok ke tak coz dier tu cerewet skit..yesterday sy exam paper yg pertama..nasib baik alhamdulillah saya leh wat mengikut kehendak soalan..macam2 cabaran bile dh ader anak..kena plak bile nk study..dier pon same nk study sekali..semalam pon saya tak g exam lagi dier dah tolong koyakkan buku saya..lunyai dikejekan nya..tapi nk marah pon tak gune coz baby lagi..saya biarkan je dier wat coz bg dier aktif skit..petang ni nk bawak dier g klinik balik coz sakit mata nye menyerang kembali..hehe..tak tau lah nape..maybe sebab cuaca panas sekarang ni..mak nye ni pon dah mule tak sihat..suara pon dah sedap ari ni..so, akan same2 jumpe doktor petang ni..hehe..malam tadi balik umah ibu jap coz nak bincang tentang wedding my sisi dan my bro..macam2 pertukaran berlaku..lagi berat bile semua keje pembelian saya perlu lakukan..pening memikirkan goodies nk bg tetamu coz kena special skit for my bro coz jemputannya tak ramai..lupe plak nk bgtau..adek saya kawin 23hb mei..my bro kawin 0606..penatnye..

Isnin, 20 April 2009

ahad 190409...




erm..semalam hubby ku keje awal2 pagi..so, kol 11 dier dh balik..kitaorg tak tau nk g mane coz semua tempat dh g..lgpon maisarah br sihat skit..perancangan awal mmg nk g kilang pureen coz wat jualan murah..tapi rs macam malas plak..tapi hubby kate jom lah g gak coz dier nk tgk barang utk maisarah..sampai sane terkejut gak coz ramai org sangat2..tapi best lah dapat tgk brg2 bb..tapi kami tak lah membeli byk sangat coz maisarah punye brg dah byk..tgh carik kan kasut utk maisarah hubby tunjuk kat saye kawan lame yg kami dah lame tak jumpe..saya pon terkejut..kami jumpe nieyl dan hubby dier..ingatkan dier dah lain..tapi tetap gile2 macam dulu..dier dok datang beli brg pink utk anaknye..comel tgk dier pregnant..dah 6 bulan..awal bln ogos dier akan bersalin..dier kate macam tak caye saya akan kawin ngan hubby saya..hehe..pas abis borak2 kami pon balik..tapi hubby kate kena g jusco coz kena carikkan cawan utk maisarah minum coz kat jusco wangsa maju takde benda tu..dah settle semua kami pon balik lah umah..penat gak coz malam tu nak kena study utk paper final rabu ni:)mesti kwn2 ku yg lain dah abis study..hehe

Jumaat, 17 April 2009

kering airmataku..

dua ari saya amik emergency leave coz maisarah tak sihat..mule2 tu demam je pas tu ngan selsema dan batuk..bagi dier mkn ubat pas tu tgk macam ok..semalam petang rs tak sedap ati bawak g klinik..doktor cakap badan dier tak berapa panas..ok je..cume batuk ngan selsema biase coz doktor check paru2 dier semua ok..malam tadi plak saye perasan mate dier merah..ingatkan merah2 biase je..last2 tgk mmg matenye sakit..arini terpakse g keje coz ramai yg cuti arini..so, takde org nak dok tempat pa bos saya..cian maisarah..pagi tadi nangis2 tak mau ngan org yg jage dier..petang ni mmg kena bawak g klinik balik..dalam pada tu ader gak yg sempat mengusik demam nak dapat adek baru:) saya hanye mampu jawab dalam hati insyaallah..kalau ader alhamdulillah..leh lah my baby sebaya ngan bb pn diana nnti..huhu..TUNGGU...

Selasa, 14 April 2009

ape kenalah aku ni...

Erm...adoi..pening nye pale ni..tak taulah nape..sebungkus jeruk dah saya belasah ari ni..rase nk terkeluar ape yg ader dalam perut ni..cik zubaidah jangan pk lain ye..hehe..blm confirm tak leh kate ape2 lagi..rase macam nak g klinik je ptg ni..kalau peknen setahun satu lah anak saya..huhu..tak taulah nak pakai ape lagi nk bg ilangkan pening ni..

Rabu, 8 April 2009

besday yang ke 25..hehe..tua dah..




Jap je rase saya dah masuk 25 tahun semalam..ingat nak cuti tapi keje banyak nak kena settlekan..pagi2 lagi dapat ucapan khas dari my lovely hubby..on the way nak g keje hubby bagi kotak hadiah..bukak2 tgk hubby bg jam..thanks sayang for the watch..hubby ader tanye pagi tu nak g mkn kat mane..hubby saya mmg jenis terus terang..takde surprise2 ni..tapi petang 2 kami dh plan nk g tgk ammar..pas tgk ammar kami amik maisarah kat umah ibu. Pas solat maghrib kami terus gerak ke klcc coz kami same2 kepingin nk mkn a&w..kat area umah kitaorg mmg takde jumpe a&w..g jalan2 jap pas tu terus balik umah..sampai umah sempat lagi tgk cinta utk ain..mmg layan cite tu..after that kami pon zzzz....

baby baru...



erm..semalam petang balik adri keje kami terus bergegas ke hospital ampang utk melawat muhammad ammar zulqarnain..kena gerak cepat coz kat situ selalu jem..sampai kat sane tgk ammar tgh sedap tido..erm..comel sangat muke dier..tahniah utk zam dan isteri..semangat bb nye..bayang kanlah 3.74kg.dilahirkan secara operation coz menurut zam bb tu dah buang air besar dalam perut lagi..tu yg kena operate cepat..lagipon dah lebih dari due bb nye..ni ader gambar ammar yg saya ambil dari zam semalam..thanks ye zam..dalam mase yg same saya diberitahu kawan sekelas saye di space utm iaitu puan juliana pregant 2 bln lebih..tahniah wat ju dan hubby coz bakal menimang cahayamata setelah macam2 yg kalian tempuh..

Selasa, 7 April 2009

pertambahan umat nabi muhammad s.a.w


erm..seronok je rase bile anak yang dikandung selama 9 bulan lahir ke dunia..itulah yang dirasai oleh zahrin dan isteri serta zamfitri serta isteri..tahniah buat u all..kedua-dua pasangan tersebut telah dikurniakan seorang putera..muhammad aiman darwisyah lahir pada 1 april manakala muhammad ammar zulqarnain lahir pada 6 april..semuanye lahir bulan yang same dengan makcik atul..hehe..arini plak beday kaklong ain..hepi besday to u..sori tak dapat datang beday party ain khamis ni coz maklang kejelah..huhu..rasenye bulan april ni bulan yg penat tapi takpe coz bulan yang membawa kegembiraan rasenye..:)thanks to syu&syaz coz bg semangat kat atul ye..

Isnin, 6 April 2009

keluhan..



erm..kelas dah berakhir sabtu lepas..pas ni just tunggu final exam yang akan diadakan pada 22/04/09 dan 04/05/09..berdebar gak rasenye..takot pon ader coz bln ni dan bulan depan jadual padat sangat..kadang2 rase tak larat sangat..dan kalau leh mmg nak belah je diri ni kepada beberapa bahagian..hubby kate tak baik cakap macam tu..tapi hubby kate mmg makin penat sekarang ni coz kena plak my sis nak kawin next month...everything saya kena settlekan..nasib baik hubby jenis faham..tu yg rs lega skit..kesiannye kat maisarah..tapi nasib baik dier anak yang baik..tak banyak wat ragam..tapi bile tgk dier terus ilang penant ni dan automatik leh je handlekan dier.. tak taulah bile kami akan dapat berehat ngan tenang je..

Jumaat, 3 April 2009

bosan plak...

napelah dari semalam lagi saya rase bosan sangat ngan idup ni..hubby tanye gak nape ngan saya..nak kate datang bln dah nak tamat..tapi bosan je..rase macam kosong je..pale ni plak sakit je..nak kate ader mslh rasenye takde..ape nak buat dan beli hubby bagi je..tapi ttp rs bosan..tadi g sogo beli present utk bb my frenz yang bakal lahir pada bln 7..tapi tak leh tunjuk gambar coz tak surprise nnti..tapi sempat gak g beli baju maisarah..

maisarah 7 bln..




erm..seronok je tgk maisarah dah besar sekarang ni..jap je rase dier dah 7 bln...sekarang ni plak dier dah pandai macam2..macam2 perangai nakalnye..kol 4 pagi semalam saya tersedar maisarah takde sebelah saya..last2 tgk dier tgh main seterika kat dalam bilik..bile kite panggil dier leh ketawa2 lagi..nakal betul dier..tapi yg saya rase seronok sekarang dier pandai duduk sendiri,merangkak dan pegang botol susu sendiri....mulut tetap becok seperti biase..kelakarnye bile dier menagmuk..macam nak terkeluar anak tekak dier menjerit..ni ader gambar dier duduk dan pegang botol susu sendiri..

Rabu, 1 April 2009

kemas umah...

semalam kami cuti lagi..apa lagi pas subuh tido balik bangun lambat skit..penat gak rsnye badan ni..pas tu kuar g settle apa2 yg patut..semalam gak adalah hari utk kami hias umah..hubby pon kate tak sabar nk menunggu barang2 nye sampai..sampai saya tertido..sedar2 hubby dah siap kemas apa yang patut..cian kat hubby..dah lah tak sihat..nasib baik dier tak kisah..dah settle kemas hubby kate rehat kat umah jelah coz lauk utk masak malam dah beli..mmg malam tu kami lepak tgk tv je kat umah..lagipon ari ni kan keje..tu yg kena dapatkan rehat yg cukup..hubby kate ader mase perlu ke ikea coz nak carikkan kerusi makan for maisarah coz cian dier tgk je kami makan..

bercuti ke penang..






erm..macam mane ye nak start story ni..last week ari sabtu kami sekeluarga g ke penang..seronok gak coz dapat lari dari kl..mmg g sane tak plan nak jalan sangat coz kami nak berehat sepuas2nya..sampai kat sane kami terus ke tanjung bungah check in hotel di sana..after that kami pon bertolak ke bayan lepas iaitu ke rumah syuhada..my ex-roomate..thanks to syuhada sekeluarga coz menghidangkan kami makan tghari pd ari tu..tapi kami sampai umahnye kol 5 ptg..hehe..malam tu kami sempat ke jusco penang..balik mlm tu plak ujan..apa lagi terus tido..ahad mmg kami tak plan nk g mane2 coz hubby kate pas bekfes kite just jalan2 kat town jelah..sempat belikan jeruk dan sotong utk buah tangan org di kl..hehe..petang tu hubby kate nak biar maisarah mandi di swimming pool kat hotel..so, malam tu baru kami kuar jalan2 kat sane..isnin sebelum nak balik kami sempat singgah beli buah tangan lagi coz tak cukup..hehe..our next trip was terengganu..tak sabar plak coz dah lame tak g..huhu..