yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 25 Februari 2011

excited...

nape mak excited?lame dah tak update tiba2 nak excited plak kan..takpelah..hidup kena selalu hepi..hehe..esok mak dah nak masuk 23 minggu...jap je mase tu berlalu..mak pon semakin tak larat..huhu..mak dah g scan 2 minggu lepas...alhamdulillah bb semua dah ok..tapi mak tak ok lagi..sekarang ni mak dalam usaha utk menyihatkan badan mak agar bb kat dalam sihat selalu..pasal jantina mak tak kisah coz dah 2 kali scan ni doc tak condifent plak pasal jantina bb..takpelah bb m..girl ke boy mak ngan ayah sayang jugak..janji kamu sht..alhamdulillah..

mak rase excited coz mak dah mule sikit2 beli barang bb m..tapi mak baru beli 5 pasang baju dan 3 kotak botol nk letak bm nnti..tak sabar mak nak dapatkan mesin plak..kali ni abis warna biru mak beli barang kamu..kalau mak beli pink atau purple macam tak ok coz tiba2 betul boy kesian kamu nnti pakai warna girl..kalau kamu girl ok je mak pakaikan kamu barang warna biru...mak ingat ader masa nnti mak nak carik barang untuk kamu lagi..

mak excited gak coz akhirnya kad untyuk besday kakak marissa dah siap..nnti nk edar maybe lagi 2 minggu...excited kan mak ni macam anak nak kawin plak..hehe..goodies untuk dewasa kami kena settlekan by next week..

dalam mase yang same mak sedih kerana kawan mak, eja mama kepada tiya telah kehilangan bb nye..mak harap sangat eja tabah dan kuatkan diri demi mr papa dan tiya...mak doakan pas ni eja akan peknen lagi..

Rabu, 9 Februari 2011

majlis anak2ku..tak jadik ke?

salam;

nape ngan tajuk kat atas tu ye?aritu saya pon rase macam tak jadik je nk wat majlis anak2 tapi mane leh mestilah jadik coz ni majlis ramai of coz lah jadik..bukan nye tak pk nk wat ape tapi mmg mak betul2 sibuk...aduhai..pening ni coz lebih kurang sebulan je lagi majlis..bile atuk ajak wat discussion last week br terpk ape nk wat tapi mak dah ader idea2 yang nak dikeluarkan...ape ye mak dah pk nk kena wat...

-tempah cameraman - yg ni mak dah bincang ngan ila mykhalish..tapi sori ila coz kami tak bank in lagi depositnye...
-nk tempah kek untuk marissa...yg ni blm confirm nk tempah kat mane coz mak ingat nk tempah kat SR je..
-yang best atuk setuju nk wat candy buffet ngan fruit buffet..tak taulah ape jadik ngan meja2 tu nnti..hehe
-khemah insyaallah 4 bijik telah ditempah oleh atuk..tema kami tetap pink dan purple..
-lembu akikah seekor utk wat dua masakan...yg ni tugas ayah coz ayah nak amik ngan kawan ayah..
-makanan-makanan untuk majlis dah bincang pon..semua setuju ngan menu yang ader..antaranya akan ader nasi minyak, mihun sup, satay, nuget, hotdog dan lain-lain lagi
-kad plak mak ingat nk tempah tapi dah semua kate suruh mak yang wat..aduhai..mak kena bertindak segera lah..ni dah bulan 2..
-nnti kat atas candy buffet mak nk letak cupcake tapi tu lah ayah kate nk wat cupcake sendiri je..ayah kan rajin..hehe..
-baju anak2 pon tak carik lagi..mereka semua akan pakai baju berwarna ungu..
-baju mak ngan ayah pon tak beli lagi..ayah akan pakai warna pink dan mak kena pakai warna ungu..

bile tgk banayak gak lagi tak wat...harap2 sempatlah coz minggu ni mak bz ngan test..maybe pas tu lah kot..harapnye majlis ni akan menjadi majlis yang manis dan meriah..insyaallah

Rabu, 2 Februari 2011

check up kat gomen pada usia mm 19 weeks...

salam;

arini mak macam boring sikit..yelah, org ramai cuti mak keje..mak tak leh cuti selalu coz nk simpan cuti hjg tahun..adik iparku mahu berkahwin hjg tahun ni...oklah mak just nak cite ttg bb yang kat dalam ni dulu...mak dah masuk 19 minggu pada minggu lepas..first time wat check up kat gomen..alhamdulillah mak dilayan dgn baik sgt..thanks pada kakitgn klinik ibu dan kanak-kanak sri rampai..diaorg bukan marah kat mak tapi diaorg ngan mak leh same2 wat lawak lagi coz asyik tgk muke mak je..mak kan terkenal kat klinik tu..hehe..

macam biase 2 minggu lagi mak kena minum air gula coz wan kan ader kencing manis..takpelah..mak redha jelah..hehe..tapi hakikatnya mak nk nangis kena minum air gula..hehe..pada minggu ke 19 berat mak dah 52.4kg..aduhai..mase ni mmg mak terkejut sikit..nk kate mak tembam sangat takdelah tapi berat takot mk tgk..mase peknenkan kakak rissa ngan sarah berat mak mase 19weeks baru 49kg..huhu..org kate klu peknen kan anak laki mmg macam tu..ye ke?takpelah...

tekanan darah mak dah ok skit..alhamdulillah..cume hb mak plak rendah just 10.7..nurse kate sebab mak kerap peknen tu yg hb rendah..mak kena mkn byk benda yg ader zat besi..patutlah mak selalu pening2 je skrg ni..muke mak pon pucat je..bb plak masih blm bergerak tapi nurse kate perlu risau bile bb tak bergerak bile dah masuk 20 minggu..due masih tak berubah..260611..mak harap sangat kamu keluar cepat mcm kakak2 kamu..kalau minggu pertama june pon takpe..hehe..tak sabarnye mak ni kan..

berkenaan name plak mak ngan ayah pening memikirkan name utk kamu..sebenarnye takdelah ssh sangat tapi nk carik name huruf m bukan mudah..dah berkenan tapi tak leh plak gune name tu coz nnti ader org perli mak ngan ayah..so, kami just leh kate nnti kamu akan diberikan nama muhammad m.........yg belakangnye tak tau lagi..agak2 ader peluang lagi ke jantina bertukar?ayah ngan amak rase kat dalam ni bb girl lah..macam mane ye ...next week br nk g jumpe doc..harapnye scan kali ni dah leh confirm betul2 lah..awal bulan 3 mak nk g check up mak nk g shopping sekali..shopping terus semua brg kamu...tapi girl ke boy kami tetap beli barang2 kamu warna biru..

nnti bile dah scan mak akan update lagi ye cite2 ttg bb mm...