yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 13 Februari 2009

kelainan...pregnant ke?

Erm...sekejap je rase dah ari jumaat balik..rsnye baru je cuti last week..rsenye sejak seminggu yang lepas ader something lain kat diri saya ni..pregnant ke saye ni? Rasenye lain macam..mmg tak rs loya2 tapi bile ingat keadaan pregnantkan maisarah dulu lebih kurang je rasenye sekarang ni.. seminggu ni saya mmg rajin sangat ke dapur..hubby pon nampaknye macam pelik coz ari2 nak mask..sampai sarapan pon kadang2 siap buatkan utk hubby...tapi ms pregnant kan maisarah saya pemalas skit..hehe..sekarang ni plak asyik sibuk nak carik buah yg bulat2..hubby kate nak buah ape sayang...saya just nak sangat nak mkn langsat, manggis, limau ngan mata kucing..semlm pegawai saya kak rita bagi buah limau..ptg semlm ajak hubby g pasar mlm coz nak g carik buah langsat..dapat gak..hubby kate pregnant ke?sy kate tak tau lagi coz blm ms utk test..lagi 5 hari saya akan test..huhu..dulu ingat lagi ms pregnantkan maisarah mmg tak tau pregnant tapi ayah saya rs sy pregnant mase tu coz tak sempat kalau nak mkn sesuatu..ingat dulu ms cousin saya tunang saya bgtau ibu nak mkn sambal ikan bilis goreng..ibu kate nnti balik umah ibu wat..tapi saya ajak hubby balik awal dulu dan terus wat sendiri..kalau ikutkan ms tu br 3 minggu tapi dah mule rase..ntah2 kali ni same gak kot..haha...lagi satu dulu selalu sakit perut macam salah mkn..asyik tercirit je untuk 2,3 hari..benda yang same berlaku lagi..huhu..erm..5 days more before testing..tak sabarnye..

Rabu, 11 Februari 2009

selasa yang penat



Ari selasa saya ngan hubby cuti..nak kemaskan umah coz ader barang2 baru masuk semalam..my mom bagi coz salah satu umah nak dijual. So, barang2 kami g clearkan semalam..penat gak lah..tapi tak bawak maisarah coz rumah tu dah lame tak masuk..tu yg tak berani bawak dier..dalam kol 2 lebih sampai umah sewa saya..ingat nak kemas abis2 tapi my mom call dier kate nak datang mkn kat umah saya malam nye..huhu..pening gak nak pk kan menu..nasib baik hubby bagi idea..hubby kate masak nasi ayam ngan mihun sup je..senang..tak remeh sangat..sepanjang saya kawin semalam ader lah first time family saya datang mkn heavy skit..sebelum ni datang saya just goreng yg ringan2 je..nasib baik ibu saya faham yang anak dier ni malas skit..tapi kalau datang rajin mmg macam2 nak masak..ingatnye ader mase nnti nak masak ajak keluarga sebelah hubby datang plak..diaorg pon tak penah datang umah kami..biaselah kan umah kecik nak ajak org dtg pon segan..hehe.dalam kol 8 lebih family saya datang..takot gak kan masakan saya tak ok..lega bile angah kate LULUS..erm...angah saya cerewet skit bab mkn ni..tapi dah dier kate sedap kire ok lah tu..haha..nasib baik hubby tolong masak dan maisarah tak banyak ragam..kalau tak, pengsan gak nak wt sorang2..kol 10 lebih diaorang balik pastu saya ngan hubby kemas2 coz ari ni nak keje lagi..macam biase maisarah mmg dah tido sebelum family saya datang lagi..so, senang kami nak berkemas..pas settle gosok baju dan membaca ape2 yang patut kami pon tido coz 4.30 pagi nak bgn masak utk maisarah..

isnin yang bosan..







Ari isnin boring skit coz hubby saya balik dari keje dier tido..maklumlah letih coz dari sabtu lagi dier tak cukup rehat..so, saya lepak berdua lah ngan maisarah coz kat umah ibu takde org..ibu balik kampong coz nak settlekan hal2 nye di sana..angah ngan kak intan yg bawak ibu g sane..ingat nak ikut tapi hubby letih..petangnye ingat nak bawak maisarah g jalan2 kat taman tapi tak dapat g coz hujan dan ribut petir..cian plak tgk maisarah...bosan agaknye kena dok umah je..kat sini saya sertakan aksi2 maisarah yang bosan akibat tak dapat kuar..hehe..
akhirnye maisarah tertido..huhu..comel anak mak ni..

sabtu dan ahad...

Rase seronok dapat cuti lame.tapi tension nye bile sampai ofis ader je benda2 yg tak suke ader atas meja..macam biaselah ader surat kena pergi kursus..masalah nye tak leh nak g coz tarikh tu saye ader test kejuruteraan..pening..(fizri, I need ur help)..ari sabtu macam biase saya g umah ibu dulu pagi tu..tghari tunggu hubby g amik barang ngan brother saya di rawang..bile hubby balik kitaorg terus g umah mertua coz beday ayah mertua saya 070209 yang ke 59..happy besday ayah..macam biase kali ni kakak ipar yang uruskan semua..tahun ni tak aktif skit...hehe..biaselah kan anak kecik lagi..lepak umah ayah sampai kol 10 lebih pas tu balik umah ibu coz esok pagi2 ahad saya nak kena g kelas..so, hubby kate tak nak kacau maisarah tido..so, tido umah ibu jelah lagi senang..ahad macam biase g kelas pas tu ader test lagi..nasib baik leh wat..tapi tak taulah betul or tak..huhu..hubby plak tak keje ahad tu. So, dier bawak maisarah g orang kawin kat area umah ibu gak lah...petang hubby datang amik kat kelas..sori sayang coz terpaksa tunggu saya lame ari ahad tu..mmg tension kelas aria had lepas coz kol 4 lebih kelas baru settle. Dah lah takde rehat untuk mkn lansung..nak solat pon dier bagi just 15 mint..last2 solat kol 4 coz saye blah dari kelas awal coz terpk kan maisarah yg sedang tunggu maknye..cian kat dier..malam tu hubby keje malam. So, tinggal lah saya tido berdua ngan maisarah je..bosan gak..nak tak nak ok je...

Jumaat, 6 Februari 2009

cuti yang panjang lagi...

erm...rase tak sabar menunggu ari esok coz saya akan bercuti lagi..kali ni saya akan sambung cuti sehingga selasa coz ader keje yg ingin dibereskan bersama hubby iaitu perpindahan barang ke rumah kami..huhu..barang ape?itu nnti akan saya ceritakan bile semuanye dah lengkap masuk ke dalam rumah..tapi mesti penat coz 3 keta akan digunakan..tapi tak taulah brgnye banyak or tak...hehe..ingatnye ari isnin nak follow ibu ke melaka coz nak settlekan umahnye tapi hubby cuti coz ahad dier keje malam...rasenye tak g kot coz angah ngan gf nye yg akan bawak ibu ke melaka..hubby kate kalau dier larat baru g.tapi saya ingat tak g kot coz ari isnin leh lah saye clear kan umah..banyak sangat kotak2 barang nak kawin adek dok dalam bilik maisarah..opss..lupe plak.esok ptg kami akan ke rumah mertua coz esok aderlah beday ayah mertua tersayang saye..so, malam esok nak celebrate.tapi saya tak beli hadiah lagi..balik keje karang kenalah g jusco..ahad plak ader kelas..pagi2 plak tu..dah lah plak tu this week ader test utk subjek pengenalan kejuruteraan industri..nasib baik maisarah jenis tido awal. so, pas dier tido br saye study..tq sarah coz faham mak..nnti bile free saya akan samb mencatat di blog saye..selamat bercuti semua..

Khamis, 5 Februari 2009

pose...letih...

Hari ni saya pose lagi..insyaallah kalau dapat abiskan pose ari ni dah 7 hari saya ganti pose. Larat or tak mmg kena ganti pose ni..ini bermakna lagi 23 hari lagi saya kena berpose..saya paling suke bile saya berpuasa coz mase ni lah saya rajin memasak...(hehe) tapi malam ni saya tak tau nak masak ape..ingat nak mkn nasik tapi mesti hubby ajak makan yang berunsurkan mee...(kitaorg mmg jarang mkn nasik malam2) semalam teringin nk mkn char kuey teow kat desa setapak tapi tak jadik coz mlm tadi hujan lebat..kalau nk mkn mlm ni mesti tak larat kalau bukak pose dah mkn benda berat..erm...apelah menu malam ni..kalau pening2 nak pk menu mmg hubby ajak g pasar malam je..kitaorg ni mmg sempoi je..huhu..

Rabu, 4 Februari 2009

holiday..

semalam ader bincang ngan hubby nak g holiday ngan maisarah sekali coz pas kawin takde pon g honeymoon lagi just g penang ngan johor coz ader keje mase tu. so hubby ikut sekali ms tu.tapi tak sempat nak jenjalan coz nak kejarkan mase balik kl coz byk benda lagi nak settle..ingat hjg bln ni or awal bln 3 nak g jalan tapi tgh buntu nak g mane coz tak leh g tempat yg ader air terjun or sungai coz bawak maisarah..nak g langkawi lagi leceh coz nak kena bawak byk barang maisarah..ingat nak g tempat yg terus je bawak keta sendiri tanpa tukar2 pangangkutan lain..tapi tak leh nak g tempat sejuk coz maisarah alergik...doktor sahkan maisarah alergik so jgn bwk dier g tempat2 sejuk..kwn2 yg baca blog sy ni leh tak tolong kasik pandangan?

tension nye.....

Tak pernah saya rase tension sampai tahap yang leh mengeluarkan airmata..org yg duduk kat tempat saya je akan rs ape yg sy rase..dah tak tahu nak ngadu kat sape..ngadu kat hubby tadi lagi rs mcm nak balik je...hubby kate kena sabar..wat keje tu tahap yg mampu je..geram pon ader gak..benda yang sepatutnye pegawai tu dapat kat bhgn dier nak kite watkan..napelah org tu BODOH sangat...saya tak penah nak kate org macam ni tapi tahap otak seseoarng nak pk ader hadnye...saya ni cuma org bawahan je bukan pegawai macam dia tu..rupenye takde gune lajar tinggi tapi tak tahu nak gune berbanding org yg lajar tahap dip tapi leh pk semuanye..pelik rakyat malaysia ni..saya ni dah lah migraine..bile jadik macam ni otak langsung tak leh nak pk..sakitnye tk yah nak katelah...bile jadik macam ni terasa nak mintak tukar department coz dah lame sabar sebenarnye ni...sambil menaip ni airmata ni tak berhenti mengalir...napelah diaorg ni suke amik kesempatan kat atas org lain... dan napelah org tak leh nak berpk same standard ngan kelayakan nye..ari ni maybe adelah ari yg paling sakit ati rasenye..kalau dapat luahkan kat org tu mmg saya nak kate LEH TAK GUNE AKAL YANG TUHAN BG TU UNTUK KEJE SENDIRI DAN JANGAN AMIK KESEMPATAN KAT ORG BAWAHAN AWAK?

kena cucuk...


semlm balik awal coz nak bawak maisarah g cucuk..dier dah 5 bln setengah sekarang ni..semalam timbang maisarah sekarang dah 7kg..alhamdulillah satu perkembangan yg positif...nasib baik grafnye naik je setakat ni..kalau tergelincir pengsan gak..hehe..mase kena cucuk mmg ayahnye lah yang masuk coz mak nye tak berani..maisarah baik skit sekarang ni..biase dier akan melaung satu klinik tapi semlm jap je dier nangis.pas ayahnye pujuk dier dah ok..balik singgah carrefour jap g beli carrot dan ikan nak wat bubur maisarah coz semlm nurse kate maisarah dah kena mkn bubur nasik.tak leh mkn nestum lagi...seawal 4.30pg saye dah bgn nak masakkan bubur maisarah dan blender kan sekali...mmg ngantuk tapi demi anak takpelah..asalkan perut dier terisi..hopefully maisarah leh mkn bubur coz dier dah terbiase mkn naestum..jap lagi kena call ibunye tanye maisarah macam mane coz semlm dier nangis.maybe sakit kaki kot..bile bukak kan suar dan baju terus leh tido lena..tak selesa agaknye..tapi pagi tadi dier dah leh menguntumkan senyuman yang manis..hehe..

Selasa, 3 Februari 2009

ragam maisarah


Semalam lepak umah je coz hubby keje semalam..ingatkan petang nak bawak maisarah jalan2..tiba2 ujan lebat..tu kate hubby takde rezeki sayang nak bawak maisarah jalan2...dier kate petang ni balik keje leh tak bawak maisarah jalan2?saya kate tak leh coz petang ni maisarah nak g cucuk so kalau tak nak bg dier demam mmg kena bg dier rehat..kalau tak mmg dier akan meragam..2,3 hari ni maisarah mmg tak leh dok diam..asyik nak bercakap je..walaupun tak faham layan jelah..hahaha..dier suke jerit2...acu ngan pak ngah nye sukelah menyakat bile dier suke jerit2...malam tadi plak dier dah mule isap jari kakinye..erm...sempat lagi acu nye mengusik...maisarah nak adik dah ye..mintak kat mak ye...saye kate nnti mak bg maisarah adik ye..hehe
..(teringat plak kate2 org dulu2 kalau anak dah pandai isap ibu jari kaki maknenye dier nak adik..haha)

cuti..




3 hari cuti terisi kali ni..sabtu ader kelas. Ahad g umah mertua coz dah seminggu atuk tak tgk maisarah..so, sampai tghari lepak kat sane..after that balik umah ibu coz dah janji nak bawak karipap g umah mel petang tu..tapi sebelum sampai umah sempat gak g beli sandal baru untuk saya dan hubby...hehe..pas tu balik mandikan maisarah dulu coz tgk dier mcm dah letih je...pas dah siap2 kitaorg bergerak ke umah mel..dalam kol 3.45 petang sampai kat umah mel..lepak sampai kol 8mlm. Seronok sangat coz dah lame kan tak jumpe kawan2..dapat jumpe eja,diana,shaz,cibob..yang lain mcm biase tak dapat join lah..anyway, thanks mel coz layan kami semua..sorilah sshkan ko...tapi ape2 pon sedap masakan korang berdua. Insyaallah ader ms nnti aku wat kat umah aku plak...hehe...mulenye nak lepak sampai kol 6 je..tapi maisarah sedap plak tido sampai kol 7..hubby kate better maghrib di rumah mel dulu pas tub r balik umah..tu yang kol 8mlm baru gerak ngan shaz sekali..saya yg awal sampai sy yg akhir balik...hehe..