yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 15 Mei 2014

28 MINGGU @ 7 BULAN

Arini 15.05.14  genaplah kamu 7 bulan berada dalam perut mak...sori syg peknen kali ni mak mmg tak sempat nak update selalu perkembangan kamu..tapi mak tetap sentiasa mengingati kamu...last week mak dh scan coz dua tiga ari dok lain mcm sakit perut mak...alhamdulillah mungkin mak rase tak selesa coz kamu dh berpusing kembali dan skrg kepala kamu telah berada di bawah..hope kamu kekal begitu sampai lahir ye syg..mak tak selesa takpe janji kamu selesa..

peknen kali ni memang macam2 dugaan syg...sepanjang peknen ni hb mak asyik low je smpi last week kena amik darah coz nurse suspek mak talasemia..bile kena rujuk doc plak dier kate next week kalau tak ok dier nak amik darah plak utk tiroid...tapi bile mak dapat jumpe doc hisham dier kate bacaan darah mak takdelah rendah sgt coz masih atas 10..talasemia mmg tak lah coz dari anak sulung takde tapi tiroid kemungkinan blh jadik tapi tak yah risau coz mase peknen normal tiroid kite tinggi..at last bile jumpe doc peberet baru lah lega sikit..

last week mase doc scan doc cakap perkembangan kamu sangat cantik so hb rendah tu tak membantutkan perkembangan kamu..doc kate bile lahir nanti doc bajet berat kamu dlm 2.8 kg..takpe mak cube naik kan lagi berat kamu dgn mkn banyak2 tapi tgh pk macam mane nk mkn banyak2 tu coz sepanjang 7 bln ni berat mak hanya naik 4 kg je...patutlah rase slim je tapi perut je lebih..hehe.....last week bile mak dpt tengok kamu tersenyum, tangan dan kaki kamu bergerak mak rase tak sabar nak peluk kamu..dan doc sahkan kamu adalah seorang baby girl..hehe...syok sgt...ramai anak dara kat umah nanti..tapi anak dara semua jadik anak ayah lah nampaknye coz sekarang pon semua anak ayah..huhu...

takpelah sayang girl ke boy ke mak tak kisah...yang penting kamu sht...tiada apa yang lebih menggembirakan selain melihat anak2 sihat..dugaan yang mak rase berat skrg ni adalah tentang abang kamu..aritu elok dah g spital utk temujanji dan doc nak admit tapi paed plak takde..3 hb ni abg akan berjumpa dgn paed di urologi..this time mak dah standby ambil cuti seminggu kalau2 abg kena admit terus coz mereka kate umur abg dah lewat sebenarnya..patutnya mase 6 bln hingga 2 tahun dh kena rujuk masalah abg tu..ape pon mak dah request kat doc kalau boleh operation dibuat sebelum mak bersalin coz nanti sape nak jage abg coz ayah nak uruskan kakak2 lagi..

kepada baby m, ketahuilah bahawa kehadiran kamu di dalam keluarga amatlah dinanti2kan..lame dah mak tak cium bau baby kat umah..segala persiapan utk kamu hampir selesai..pas ni mak nak fokus utk brg raya kakak2 dan abg kamu...mak harap juga selepas raya ketiga lah kamu lihat dunia ye syg..