yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 25 September 2012

bila kakak dh mule ucap perkataan bosan...

lama dh tak update blog...banyak benda nak cite sebenarnye tapi tak berkesempatan..maklumlah bz skit sekarang ni...berbalik kepada tajuk di atas mak jadik sedih coz dh dua minggu ni kakak sarah mula bagitau yang dia dah bosan asyik pegi umah ibu je coz dia kata mak ngan ayah cutilah bawak kakak ngan adik jalan2...

bila bincang ngan en suami memang kami mengaku yang dah lama tak cuti bawak diaorang jalan2...baru2 ni ada matta fair mak dah beli tiket aquaria yg mak plan nak pegi masa anniversary kelima mak ngan ayah nnti..mak beli pakej ke gambang pahang utk pegi pertengahan bulan okt ni coz mase tu mak cuti semester...mak beli tiket masuk legoland plan nak pegi bulan disember nanti...baru2 ni plak dh booking homestay di taiping dan cameron utk pegi raya haji nnti coz plan nak ke taiping,penang dan balik ke cameron..

tapi dalam mase yang same mak rase mcm nak bawak anak2 mak ke tempat yang boleh balik ari dalam mase terdekat coz nak bagi diaorg enjoy tapi tak tau nak pegi mane...mak sendiri dah mule bosan kat kl ni coz banyak sangat kejadian2 yang wat mak sedih sangat...so,konon2 nak bawak diri lah...huhu...tapi yang penting bawak diri bersama en suami dan anak2 mak...oh i miss them so much...love u all...

mood:nk g pd tapi masih trauma lagi:(

Khamis, 13 September 2012

alhamdulillah selesai juga

ahad lepas bertarikh 09 september 2012 berlangsung majlis akikah musyrif,besday kakak sarah dan cukur jambul embun bertemakan warna hijau dan pink. lega sangat2 tercapai sudah hajat kami hendak buat akikah musyrif yang akhir. syukur alhamdulillah..

di sini saya ingin mengucapkan terima kasih banyak2 pada yang membantu sepanjang majlis kami...terima kasih banyak2 juga kepada semua yang hadir..nk tulis name sorang2 tak terdaya plak..ape pon tq coz memeriahkan majlis kami...maaf andai ada yang terkurang sepanjang berlakunya majlis..

sori tak leh update gambar coz kena tunggu cameraman antar cd dulu:)tq utk mykhalish yang sudi mengambil gambar kami semua..banyak juga yang kelam kabut pd ari tu tapi alhamdulillah berkat pertolongan dari semua dapat kami selesaikan juga..

tq pada wan,atuk,nenek,nek wan, maklong, pakngah, acu ngan ateh utk sponsor2 makanan sepanjang majlis...nk tau menu ape ye kami mase ari tu...ade laksa, nasi goreng cina, satay, kambing panggang, lemang, nasi impit, kuah kacang, rendang ayam, paru kicap, rendang daging, pulut kuning, roti jala, kuah durian, bubur kacang hijau, dadih, kuih lopes, kuih karipap, kuih bingka ubi, buah tembikai dan air oren. yg best dpt sediakan dessert table yang ada pelbagai manisan yg kami sediakan sendiri...

rasenye setakat tu je yg kami dpt update..nnti saya akan update lagi..

mood: sedih tab akan masuk workshop balik..internet kat opis plak lmbt...huhu