yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 12 November 2012

hepi 5th anniversary:)

sabtu lepas pada tarikh yang sangat cantik 10.11.12 genap usia perkahwinan kami lima tahun...syukur alhamdulillah..tiada sambutan yg istimewa for this year coz musim hujan yang xmennetu sekarang ni ditambah kesihatan anak2 yang xberapa baik..tapi yang penting dapat bawak anak2 g jalan2 walaupun sekejap...

pagi sabtu tu bawak anak2 g tgk ikan di aquaria,klcc..balik tu singgah stadium taman tasik ttiwangsa untuk lihat karnival upin ipin..walaupun dapat belikan buku dan air botol kegemaran mereka tu dh cukup wat kami...malam tu ingat nk dinner kat luar tapi dah terperangkap di wangsa maju..ingat nk g beli pampers di jusco je tapi disebabkan hujan lepak umah ibu..at last ibu sediakan dinner utk malam tu..walaupun lauk yg simple tapi sedap..air tangan ibu kan:)

malam tadi just dinner kfc ngan anak2 kat umah coz lihatkan keadaan musyrif yang sedang sakit mata...cian anak2 mak semua tak sihat...tapi ptg tu ibu dah lanje makan durian udang merah ngan musang king...gile terangkat...lupe tgh demam..huhu..tq ibu..mak ngan ayah pon tak sht tapi kena kuat coz nak jage anak2 yang tidak sht...kire mak pecah rekod tak sht dah seminggu tapi masih gagah g opis..biase dah jumpe doc tapi kali ni rawat sendiri...huhu..

tu je cerita untuk perjalanan dua hari ni...kepada en suamiku mohamad fikri bin anuar selamat ulangtahun yang kelima..serius macam rase baru je lg kawin coz ari2 kite bercinta kan...hehe..saya nampak mata syg ade air mase wish kat saya kelmarin coz syg sedih  takde hadiah special utk saya kali ni..saya kawin ngan syg pon bukan sebab harta tapi kasih syg yg syg bagi kat sy ngan anak2 kite...sy takde pon harapkan ape2 hadiah coz saya pon dok bz ngan test, ngan kesihatan anak2 lagi, dengan nak masuk umah baru lg...so,jangan sedih sgt tau..seperti yg sy kate kat syg ape yang terjadik sy akan tetap di belakang syg..tq jadik suami dan ayah kepada anak2 kita..I LOVE U SO MUCH...harap kite akan kekal bersama hingga hujung nyawa..

Khamis, 1 November 2012

BULAN NOVEMBER YANG INDAH:)

Alhamdulillah dah masuk bulan november...ini bermakna dua bln lagi kite akan menuju ke tahun 2013...tiada apa yang boleh diucap melainkan terlalu bersyukur dengan apa yang dikurniakan kepada kami sekeluarga...

bulan november ini adalah bulan yang best sgt coz 9 hari lagi genaplah usia perkahwinan mak ngan ayah 5 tahun:)tiada apa yang boleh dikatakan melainkan rase bersyukur kerana telah dapat menempuh fasa pertama yang dikatakan amat mencabar utk orang yang berumahtangga...serius memang banyak betul dugaan sepanjang lima tahun...suka,duka,tawa,tangis semua ada. cuma takdelah sampai nak bercerita ngan orang ramai kan...kalau boleh sorok,memang saya akan sorok...

pada usia perkahwinan 5 tahun dan usia kami 28 tahun rase hepi coz kami telah dapat mencapai semua yang kami dan anak2 hajati...target untuk memiliki anak seramai 3 orang dah dapat, anak2 mahukan kereta baru juga kami telah usaha dapatkan dan kini hanya menunggu kunci untuk rumah idaman kami...walaupun hanya sebiji apartment namun ianya diharap dapat memberikan keselesaan kepada kami sekeluarga:)

ada lagi dua tahun untuk kami penuhi dua hajat lagi iaitu menambahkan bilangan anak kepada 4@5 orang...doa kami agar kami dapatlah bb twin..berangan lah ko atul...huhu...xpe,yang penting saya sudah mula usaha dari sekarang...hehe...dan lagi satu hajat adalah saya dapat menamatkan pengajian ijazah saya sebelum umur 30 tahun..insyaallah rasenye akan dapat coz saya tinggal utk buat thesis cadangan awal dan akhir serta 2 subjek 2 jam kredit..syok betul..

ape pon kepada suamiku kita telah berjaya bersama harungi suka duka selama lima tahun...harapnye kita dapat harungi suka duka untuk akan datang...tiada rumahtangga yang tidak bergolak tetapi kita sendiri yang mencorakkannya...kami masih lagi mengambil ilmu dan terus mengambil ilmu dari orang2 yang pengalamannya lebih banyak...utk anak2ku kamulah penyeri rumahtangga mak dan ayah..love u all so much...