yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 30 Ogos 2010

dah tak leh on fb...

mak dah jadik bosan kat opis coz tak dapat berinteraksi ngan kawan2 mak kat fb...kat opis dah kena block..huhu..cian mak..(ibarat kate kakak)..huhu...mak ingat nak bawak laptop ngan internet mak ke opis tapi kalau naik motor mane lah larat nak bawak tu semua...mak cite kat ayah dan ayah kate nnti kat umah lah baru bukak..bagi mak fb ni penting coz mak nak berhubung ngan kawan2 di samping mak nak membeli online..napelah diaorg ni block kan...erm..nak wat macam mane..nk gune hp nnti ayah bising plak..huhu..yelah nnti ayah yg kena bayar bil..tapi mak ingat sekali sekala mak akan bawak laptop jugaklah..kalau tak mesti mak ketinggalan ttg cite kawan2 mak..kepada kawan2 mak kalau nak tau perkembangan mak mmg kena tgk kat blog atau leh emailkan pertanyaan ttg ape2 di aretul_wmj@yahoo.com...bye...

Isnin, 23 Ogos 2010

MAK KESEDIHAN....

erm....mmg mak sedih tapi mak tak tunjuk kat sape2...maka kalau nangis pon mak nangis sorang2...banyak sangat yg wat mak sedih...pertamanya mak telah diserang demam panas yg teruk selama 5 ari...so, selama 5 ari tu marissa tak nak direct bf..huwaaa...nk perah pon mak tak larat dan mmg takde susu..macam mane nk ader susu kalau mkn pon tak lalu dan nak minum pon tak larat...kalau mak leh lawan mmg mak nak lawan tapi Tuhan je yg tau keadaan mak mase tu..tapi sekarang sejak dah kurang panas br adik nak bf ngan mak tapi production mmg dah kuranglah...
bile dah demam penyakit lain pon mulelah timbul...sekarang ni mak kena sakit ulser yg teruk dan sakit keseluruhan mulut. gusi mak semua bengkak, gg macam nak tertanggal...4 biji gg semua goyang...gg depan plak tu..mak dah g dentist..dapat antibiotik utk seminggu..kena jumpe doc balik pas seminggu...mak kadang2 terpk nape mak diberi dugaan seberat ni...tapi ayah selalu pujuk..ayah kate ader hikmah atas ape yg terjadi...
sekarang ni ulser mak dh mule kurang..cume gg yg bergoyang ni masih bergoyang..aduhai...harapnye baiklah menjelang raye ni..kalau tak malu mak nk berjalan tanpa gg...huhu....mak kena kuat sekarang ni demi anak2 mak..mak pon dah berbincang ngan ayah..pas ape yg terjadik kat mak, ayah kate peknen lambat lagilah..cian tgk kes mak ni..takpelah ayah, kalau ader rezeki kite time..kalau tak kite cubelah elak..



Khamis, 12 Ogos 2010

selamat berpuasa semua

hari ni dah ari kedua semua umat Islam berpuasa..tapi mak br nak wish kawan2 dalam blog...biaselaha sekarang ni mak bz skit..nape mak bz ye....mak bz coz PA kat tempat mak dah bersalin..so, mak kena tanggung keje dier..org kate kaya lah mak nnti..huhu..takdelah kaya mane tapi penat tau coz kena pla nak akhir thn ni..statistik mak lagi nk kena wat...wat mase ni mak masih menstabilkan diri dalam erti kate lain membiasekan diri dalam bilik PA ni dulu..dh ngam ngan bos barulah mak sambung keje mak sebagai kerani tu..tapi sikit2 mak wat gak..kalau tak bertimbunlah keje mak...
semalam mak berjaya pose..mmg letih tapi bertahan gaklah...ape cite terbaru dua2 puteri mak ye...sebelum tu mak nak cite ttg susu badan..ape jadik ye ngan susu badan mak?susu badan mak dah kuranglah bln pose ni..tapi mak tetap nak perah gak..mane tau kan rezeki dapat lebih..mak nak cube bf adik selama yang mungkin...harap berjaya lah..kat umah mak bagi adik direct bf...adik mmg suke kalau dapat melekat ngan mak je...mak lagi suke..rase tenang je..
berbalik ps kisah puteri2 mak ok...kakak sekarang macam biase makin byk akal..ader je yg dier nak terokai..mmg angin tapi biel tgk kelakuan mereka jadik nk ketawa je..kalau dlm keta sebelum nk g keje tgk kakak mak rase berat je nk g keje coz comel tgk muke dier pagi2...so sweet...kakak pon dah makin byk cakap..ader je yg dier nk bgtau..
ape jadik kat adik marissa? adik sekarang ni makin comel gak..badan masih maintain..tapi acu kate nampak adik makin susut coz sejak pandai meniarap ni..takpelah..janji anak2 mak sihat..adik mmg suke berborak2..kalau nak tido tu kdg dier ajak mak bercakap dulu..mmg mak balik keje letih tapi family come first..ape yg anak2 nak mak cube tunaikan dulu..kalau mak dah tak larat baru suruh ayah watkan..
bisnes biskut mak dah tak jadik ke?erm...mestilah jadik..utk tempahan kali ni 4000 keping mak ngan ayah perlu wat..org kate sikit tapi bagi mak yang beranak dua tu dh cukup byk..alhamdulillah rezeki anak2 mak coz spare semua ni..kalau takde bonus leh lah duit ni tampung sikit2..so, mule 10 Ramadhan mak akan cube wat sikit2 biskut ni..semuanye akan dibantu oleh ayah lah..huhu..cian ayah...nk wat macam mane..kena carik duit same2..sekian cite dari mak...


Isnin, 9 Ogos 2010

bercuti ke bukit gambang

lame dah mak tak g bercuti ngan family mak… 2 hari sebelum mak lahirkan adik mak ngan ayah g matta fair..beli pakej utk g bercuti..mase tu kami telah pilih utk ke bukit gambang, kuantan pahang..mmg syoklah g sane..walaupun tak mandi bersungguh2 tapi kami puas hati coz dapat bersama anak2..kakak ngan adik nampak hepi je..lagipon anak2 mak baik semua..tak meragam pon..lain kali leh lah g bercuti lagi..raye ketiga ni plan nak ke Cameron Highlands tapi bile dah best ke bukit gambang rasenye nak ke sana lagi…ayah pon kate sane best sangat..puas atilah ngan pakej yg dibeli..so, mari layan gambar2 nye…

mak dan kakak


kakak ngan adik..

adik nak mandi...
best kan?

adik leh meniarap..


Lihat tajuk di atas…ya, mmg benar putri keduaku sudah boleh meniarap tanpa bantuan…seronok mak ngan ayah tgk…jumaat lepas semasa dier berusia 4 bulan 22 hari dier sudah boleh meniarap..mulut tak yah katelah..kalau dier nangis kenalah pujuk..caranya kenalah bercakap ngan dier..kalau dier dah puas ati br lah leh bf dier..sambil bf pon kena sambung bercakap lagi..aduhai…kadang2 mak pon pening ngan adik ni..tapi takpelah..demi anak tersyg mak wat jelah..mak pon bukan kisah…tak sabar nak tuggu adik leh makan plak.. nnti mak bg adik mkn nestum beras ngan bubur kosong dulu..tapi tu semua kena tunggu enam bulan dululah..huhu..so mari layan gambar2 adik..

comel tak adik?

adik mmg serius..

adek yg bosan...



Khamis, 5 Ogos 2010

Mak mmg dah tak sabar…tak sabar nape ye..tak sabar nak bawak anak2 g bercuti..minggu ni mak dan ayah akan bawak anak2 ke bukit gambang resort city..rasenye mmg teruja lah coz dah lame mak tak bawak anak2 mak keluar..mane tak nye sejak dua menjak ni mak ngan ayah sibuk berbisnes biskut coklat cips..so, sebelum nak g mak ngan ayah dah siapkan tempahan auntie ainul..so this week mak dah tak amik tempahan..alhamdulillah bisnes makin kencang..nak raye ni pon mak dah byk terima tempahan..tu mak terpakse tutup awal coz nnti sukar mak nak carik bekas2nye..

Berbalik pada cite mak tadi mak akan bertolak pada pagi sabtu dan balik pada ahad petang..ingatnye nak cuti isnin ni coz mesti penatkan tapi mak kena g opis coz mak ader meeting dan jamuan bahagian mak..so, kenalah g opis walau penat macam mane pon..mak rase nak wat kek atau cupcake utk jamuan isnin tapi tak sempatlah rasenye coz mak baru balik..sure penat..lagipon mak dah janji ngan acu nak watkan kek utk sharol. Kalau sempat mak akan cube wat lah…
16 hb ni mak ader exam PTK kat MARDI..huhu..ni first time mak amik ptk..isau plak..mak takde pengalaman..harapnye mak leh lah lulus ngan cemerlang..mane tau rezeki anak2 mak dapat keputusan yg dasyat ke kan..hehe..berangan je mak ni..
Oklah kalau mak bebel lame2 org bosan plak baca ape yg mak tulis..kawan2 semua doakan kami selamat pergi dan pulang ye..

 

selesai sudah...

entry kali ni mak nak cite pasal majlis anak2 mak..tapi sori gambar xde lagi..nnti bile auntie zaza bagi gambar baru mak upload gambar2 nye...sabar ye..
alha,dulillah setelah berhempas pulas selama beberapa hari akhirnya settle gak majlsi anak2 mak..terima kasih kpd yg membantu..family, kawan2 baik dan semualah..
Mak nak ucapkan terima kasih kat semua yg hadir..korang mmg bestlah..maisarah mmg syok pada hari kejadian..sampai malam dier punye keseronokan tu..pada yang dtg membawa hadiah juga terima kasih..semua hadiah best2..makanan pon alhamdulillah mencukupi..
sori pada mama natt coz ms dier sampai kami dah mule kemas khemah..makanan pon dah tak pelbagai..next time kite bertemu lagi ye natt…kalau mu makan laksa ku nnti dtg lah rumah kami ye…terima kasih jugak kat zaza coz sudi jadik jurufoto pada hari kejadian dan sanggup melayan karenah kami..ape2 pon nntikan gambar2 dari zaza ye..tq semua..