yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 30 Mac 2009

bengkel..

erm..selasa yang lepas sampai jumaat saya kena hadiri bengkel yg berkaitan ngan kerja saya di bangi..mule2 tu rs kuat je nak g..tapi bile tgk maisarah terus jadik sedih..sepanjang perjalanan nak ke sana tgh drive pon nangis je..sampai sane pon masih nangis lagi..call hubby ngan ibu..hubby kate sabarlah..tak jauh pon..selasa malam tu masih tido di sana..ari rabu petang tu dapat abis kelas awal..saya pon terus balik umah..tgk maisarah terus ilang penat..so, ari rabu ngan khamis malam saya terus tido umah jelah..tapi pg2 kena tahan mata kuar dcari umah kol 6 pagi coz nak elakkan jem..so, lame2 ok je..so, jumaat tu balik umah ingat nak rehat tapi pk kan kena kemas baju coz nak ke penang sabtu tu terus tak leh berehat..so, nnti sambung next time utk cite di penang..huhu

Isnin, 23 Mac 2009

sepupuku kawin lagi..






rasenye tahun ni leh patah pinggang ku ini..mane taknye asyik org kawin je..bulan 4 ni plak sepupuku tunang plak..bulan 5 paling akan tercabut pinggangku ini..mane taknye kawan ku dan adik aku akan kawin..penant mmg penat semalam..sampai malam tadi tertidur tunggu ubai dn adek balik..utk zubaidah dan adek sori coz alang tertido semalam..ari lain lah ye kite borak2..utk sepupuku selamat pengantin baru..yg bestnye pengantin pompuan ni namenye azura..kebetulan plak dier satu sekolah ngan hubby dan saya..dan satu kelas ngan hubby..kelakar je..kecik je dunia ni..yang kesian nye sepupu saya tu akan ke sabah..so, wife dier kena tinggal di sini dahulu sampai dapat tukar nnti..sabar ye..

Jumaat, 20 Mac 2009

pening..

kawan2 ader tak cadangan untuk saye yg tgh bingung ni...ari selasa sampai jumaat minggu depan saya kena g kursus kat bangi..tapi kursus tu akan mula kol 8.15 abis kol 10.30 malam..saya ingat nak balik ari..tak nak tido sane..rase tak sampai ati nak tinggalkan maisarah..macam mane ye?hubby kate lewat sangat balik..bahaya malam2 nak drive sorang2..huhu...

Khamis, 19 Mac 2009

assignment yang mencabar...

erm...mel dah settlekan assignment nye tadi..saya?tak lagi jawapannye..baru abis menaip 13 soalan..lagi separuh macam mane ni...jawabnye balik ni hubby kena tolong sambungkan lagi separuh coz saye nak settlekan soalan yang lain lagi..ni assignment paling malas saye penah wat..lagipon 2 minggu ni betul2 mencabar coz anak sayadan saya baru sihat dari demam..this week sepupu saye plak kawin dan selasa ni plak saya nak kena g kursus..balik dari kursus baru nak g holiday ke penang..nasib baik balik dari jalan2 kami masih cuti lagi..penatnye rase..

Selasa, 17 Mac 2009

sedihnye...

Last week kami ader kelas sains pengurusan. Then kami dapat info bahawa makmal kami akan diadakan di jb pada 18-22 mei..sblm pengumuman tu saya dah semangat nak g lah coz takdelah lame sangat kan..pas tu bile tau akan wat pada 18-22 mei terus tak dapat g coz my sis nak kawin 23hb tu..takkan lah saya nak g jb gak kan..nnti ape plak kate sedara mara..pas tu bgtau kat hubby yg saye tak dapat g..hubby kate takpelah..dah takde rezeki..hubby kate kalau dier bukak course ni selama seminggu next year dier akan temankan g ke sana..nak wat macam mane kan..dah takde rezeki..sedih gak tak dapat join kawan2 kawin..mungkin ader hikmah tak dapat g tahun ni..at last semester depan saya akan ambil subjek etika professional dan English..

Isnin, 16 Mac 2009

maisarah selsema..

Erm...balik dari matta fair g lepak umah pak mertua ku...huhu..maisarah mmg dari kelmarin dah selsema ngan batuk tapi masih ringan je..ingat tak nak lah bawak g klinik lagi coz nak elakkan dier dari mkn ubat..tapi mlm semalam kena gak bawak dier g klinik coz cian tgk dier..sso, far doctor kate dier ok just selsema ngan batuk je..malam semalam merengek jelah..nak manje2..pas tu semalam dier dah mule merangkak..bile difikirkan patutlah dier sakit..rupe2nye nak merangkak dan duduk..erm...maisarah2...ari ni ayahnye cuti jage dier coz bb sitter nye g kelantan..esok baru ader di kl..

matta fair...

Erm...semalam kami sekeluarga g ke matta fair..ramai gile org..mase sampai sane mmg niat kami satu je nak carik hotel di penang coz kami sekeluarga akan ke penang hujung bln ni..huhu..ronda punye ronde tak jumpe2 gak..pas tu hubby kate takpelah kite terus g carik hotel kat penang jelah..saya pon kate ok lah kalau macam tu..tiba2 bile dah nak balik baru kami terjumpe penang tourism..tanye kat dier hotel di penang mereka suggestkan tanjung bungah beach resort..cantik..hehe..kami amik bilik yang mengadap laut..just rm110.00..ok lah harga tu utk hotel yg sebegitu..hehe..rasenye tak sabar nak ke sana..ni adelah pertama kali maisarah nak g jln2 jauh..hubby kate kali ni g kena relaks2 je jangan bawak benda2 yg leh menganggu..huhu..event di sana ader wifi pon hubby kate tak yahlah nak bawak our laptop..hehe..nnti we will share our experience di sana..yahooooo..............

Khamis, 12 Mac 2009

sedihnye...

Sedihnye bile tak akan dapat g kawan serumah kawin coz my brother akan kawin mase shu kawin dan kwn baik saye akan kawin ms ros kawin..huhu...to shu and ros sori banyak2 coz tak dapat datang..tapi jgn risau hujung bln ni saya akan jumpe shu di penang dan awal bln 4 saya akan berjumpe ros di perak..sori sangat2..saya mmg akan rs bersalah klu tak dapat g kawan kawin..sebab tu lah saya akan g jumpe mereka sebelum mereka kawin atau selepas mereka kawin..kesian tol kat diaorg..

maisarah jatuh katil...

Pagi semalam my sis sms bgtau my litlle daughter jatuh dari katil..mase tau tu rs sedih sangat tapi ape2 pon saya kena call my sis dulu..along kate maisarah ok..mase mandi leh gelak2 lagi..rase legal ah skit..saya bgtau hubby..hubby kate nak wat macam mane..benda dah jadik..lgpon maisarah sekarang tgh lasak..so, pas ni tak leh tido atas katil lagi...pas sy berbuke semalam saya terus bawak dier g jumpe doctor hisham adam..doktor favourite kami sekeluarga..pas check doctor kate maisarah ok..sambil tu sempat lagi tanye tentang pemakanan yg harus diberi kepada maisarah..saya dah dapat nasihat baru..thanks doctor hisham..lagipon mmg nak check up hubby sekali..after amik ubat kami pon pulang ke rumah..

:)

The RULES:Bold the statements that are true to you.Italic the statements that you WISH are true.Leave the Fibs alone.Then, stab 5 guys ladies to do the same test.

The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:
I miss somebody right now.
I don't watch TV these days.
I own lots of magazines.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I've tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship.
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes. - too much actually
I have changed a lot mentally over the last year. - been more sane lately
I carry my knife/razor everywhere with me.
I'm totally smart.
I've broken someone's bones.
I'm paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now. - whoa!!!
I love sushi.
I talk really, really fast.hehe..
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn't survive without Caller I.D
I like the way I look - need to go on a diet!!
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.- hua hua hua
I'm always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends. -one of them is mel..
I am currently single
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.always...
I enjoy window shopping.
I would rather shop than eat.
I don't hate anyone. - hope that nobody hates me
I dislike them.
I'm completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God. - ALLAH s.w.t
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I've rejected someone before.huhu..
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have (more) children in the future.hopefully i get it
I have changed a diaper before.
I've called the cops on a friend before.
I'm not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend's significant other or crush in the past.
I own the "South Park" movie.
I would die for my best friends.
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.-sumtimes
I have dated a close friends's ex.
I am happy at this moment!!
I'm obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.- ????
I tie my shoelaces differently from anyone I've ever met.
I can work on a car.
I love my job. - ye ke?
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I'm proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald's restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.- must all time
I fall for the worst people.
I adore bright colours.
I don't know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pick up things with my toes.
I can't whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I've ever written in.
I can't stick to a diet.
I talk in my sleep.
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions.
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can't stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie. - can't live w/out my nescafe and kopi cap TV
I have been to over 15 conventions.
I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I'm an artist.
I only clean my room when necessary.
I like a person of the same sex.
I love being happy.- semestinya
I am an adrenaline junkie

thanks mel..

Rabu, 11 Mac 2009

besday ibu tersayang..



semalam kami adik beradik celebrate beday ibu yg ke 52..erm..takdelah celebrate besar2an..just ala kadar je..hepi besday ibu..kami just beli fast food makan kat umah..mmg penat skit semlm tapi demi ibu tersayang takpelah kan..nasib baik hubby jenis tak kisah..thanks to en hafizi and wife kat sentul coz sanggup wat kan cupcakes utk my mom..sedap kek nye..ingat nak tempah lain kali utk beday anak buah atau beday maisarah nnti..

Selasa, 10 Mac 2009

sepupuku kawin...





07032009 kami pulang ke melaka coz sepupu rapat ku bersanding di pihak kami pulak..mmg seronok tapi panas nye tak yah cakaplah..tu azril and iznor congrats..jage umah tangga elok2..Pas ni mereka akn dok kat mlk coz azril keje di sane..maisarah baru first time dok kat kg..mmg dier tak cukup tido cozasyik diusung ke hulu ke hilir..ramai yg tak pernah tgk dier..tu yg teruk kena buli..hehe..balik ane pas subuh..balik sini pas asar..mlm tu ibu plak open table kat melawati..hehe..thanks ibu coz belanja kami mkn..rase penat sangat2 tapi demi sesara mara kami tak kisah..ahad tu plak g kelas..pagi lagi dah sampai..nasib baik lecturer bagi kami balik awal..ingatkan nak berehat balik tu tapi kami ader je,putan org kawin..biras saye punye adek kawin..so, pas salin baju kami pon ke rumah pengantin..petang tu plak g lepak kat umah mertua sampai malam..penat tak terkata rasenye tapi nasib baik isnin cuti..so, dapat lah relaks skit..ni ader gambar maisarah letih di kampung..

Jumaat, 6 Mac 2009

balik kg..

esok cuti sampai isnin..seronok tol..esok pas subuh kami sekeluarga akan bertolak ke melaka coz sepupu saya akan berkahwin..opss..bkn akan berkahwin tapi telah berkahwin..hehe..tapi esok adalah persandingan di pihak lelaki..bestnye..rase tak sabar coz dah lame tak balik kg..sedara mara pon ramai yg tak tgk maisarah lagi..cakap2 pasal maisarah sekarang ni dier makin nakal..lagi satu dier suke menjerit-jerit..lantang suara dier..kadang2 tu kalau kat tempat org ramai dier punye suara lagi kuat dari org lain..kat umah pon saya dah jadik tarzan sekarang ni coz maisarah suke meronda satu umah ngan walker nye..macam2 benda dier nak usik..tu yg mak nye jadi singa..tapi bile ingat keletahnye balik rs rindu sangat..hujung bln ni nak kena g kursusu 4 hari..rindunye nnti kat maisarah..tadi sempat gak ke sogo..nak tgk barang maisarah..tapi bile naik kat tingkat 5 dasyat tol jualan jenama anakku..murah2 sangat..saya pon amik kesempatan beli macam2..hehe..nnti kite sambung lagi ye..

Khamis, 5 Mac 2009

migrain dan kasut baby..



Migrain datang balik..rsnye mmg tak larat coz kali ni sakitnye sampai tangkap mate..rs macam nak demam pon ader gak..tapi ari ni saya pose..hubby kate kalau tak larat jangan pose..takot perut tak tahan..kalau tak pose pon sy tetap takde selera..rs mmg tak tahan je ni..tapi kena kuatkan diri gak coz luse nak blk mlk..nnti tak best plak balik kg sakit2 ni..nasib baik isnin nnti cuti..so, dapatlah berehat..semalam ader somebody send kan gambar kasut baby coz dier wat bisnes..comel sangat2..saya ingat nak belikan maisarah coz nak pakaikan ms dier main dlm walker..jap lagi saya bagi tgk gmbrnye yg saye berminat..saya ingat nak beli 4 pasang..dua utk maisarah dua lagi utk kwn2 yang akan bersalin tak lame lagi..ramai sangat nak bersalin tapi bb yg bertuah je akan dapat..hehe..

Selasa, 3 Mac 2009

maisarahku sayang...


Petang ni nak bawak maisarah g check up kat klinik...nk g check biase tanpa mendpt suntikan..erm...harap2 beratnye naiklah..kalau tak mesti kena marah ngan nurse coz maisarah nampaknye dah kurang nak minum susu..dier lagi suke main ngan tido..klu tido skrg ni mesti lmbt bgn..nk main ngan dier pon ssh..sedih je..bln 5 ni klu makmal kat skudai jadik kena tinggalkan maisarah seminggu..sedih sgt..tapi dah bincang ngan hubby maybe hubby akan datang ngan maisarah 2 or 3 hari sebelum kelas abis coz nak bawak maisarah g jalan2..lgpon tak leh lah nak g sane lame2 tanpa tgk mereka berdua..selame ni kalau tido tak penah tanpa maisarah lagi..sedih plak bile ingatkan nak ke johor..kalau hubby tak dapat datang nnti saya akan terus pulang ke kl selepas sahaja kelas abis..hubby kate leh ke nak drive ke kl sorang2?saya kate leh coz saya nak kejarkan maisarah dulu..lgpon sabtu tu my family nak datang wat keje kat umah saya utk perkahwinan adek tersayang..kena plak ms saya nak g dier dah 9 bln..mesti dah cerdik kan..takot dier tercarik2 plak nnti..ader gak tanye kat kwn2 ofis macam mane perasaan tinggalkan anak bile kena g kursus lame2..bile pk kan balik mmg tak leh nak g..tapi hubby pujuk kate nak cepat abiskan lajar kena gak g..hubby tak leh nak amik cuti lame coz next week tu my sisi kawin..kitaorg mmg kena amik cuti lame coz majlis akan dibuat di rumah..rsnye mmg akan penat sedikit utk bln 5 ni..saya setiap ari cube bgtau diri kena kuat nak g lajar ni..mmg sayang nakl tinggalkan hubby ngan anak tapi nak wat macam mane kan..ni adelah dugaan paling besar saya rs setakat ni..

Isnin, 2 Mac 2009

my cousin weeding at klang




Last week takde ape yang terjadi kecuali kat ofis kami ader perhimpunan bulanan dan weeding sepupu yang saye paling rapat iati azril..pak andak kepada maisarah..rsnye tak minat nak cite pasal perhimpunan bulanan coz ader byk benda yg terjadi yg watkan saya tak minat nak cite tapi di sini nak fokuskan ttg perkahwinan cousin sy..semalam kami semua ke klang..(rantau panjang)..semalam azril dan iznor bersanding di sebelah pompuan..for both of u selamat pengantin baru..nntikan kedatangan kami ke melaka pada 7hb ini..tak sabar rasenye nak balik kg coz pas bersalin mmg tak jumpe lagi sedara mara yg ramai2..hehe..rs penat sangat semalam coz kedaaan cuaca..nasib baik maisarah tak meragam..lega skit..yg kelakarnye ms panas maisarah tunduk je..ingatkan dier akan menangis..pas settle mereka bersanding baru kami pulang..after balik umah saya sms diana my fren tanyekan adat2 org jawa kawin..bile tgk mmg unik amalan mereka but seronok coz mereka semua sepakat wat keje..kat sini saya akan letakkan picture my cousin..

sabtu dan ahad plak..

Sabtu pagi2 dah bgn..ingat nak kuar awal tapi hubby kate jom g umah ibu dulu coz kat blok ibu ader gotong royong..saye kate kalau sayang tak kisah saya ok je..dier pon ok so kami ke rumah ibu dulu..pas dah tolong, kami bertolak ke jalan tar..firestly hubby kate kite kena g sogo dulu coz nnti takot ramai org menjelang petang..jalan punye kalan jumpe gak baju maisarah..tapi sedihnye just dapat baju coklat berbungakan warna pink..hubby kate takpelah..nak wat macam mane kan..dah settle kat sogo kami ke jakel coz kena carik kain nak wat baju untuk my sis weeding..temanye ungu..so,senang lah nak carik baju..pas carik baju kami ke kedai yang org pompuan suke..hehe..ape lagi..my favourite shop..(emas lah)..hehe..pas kawin tak penah lagi beli barang baru kecuali barang anak..kali ni kami beli barang maisarah dan saye..hehe..botak pale hubby..hehe..dah lame kami tak shopping sakan macam ni..dapat satu mase kami mmg ranap2 kan duit kami..huhu..dah penat kami pon pulang ke rumah ibu coz ahad nye saya ader kelas..ahadnye ader kelas dan kelas kami pada hari tu abis kol 2..ape lagi melonjak kesukaan lah kami..hehe..pas tu sis sy ader call bgtau yg ader handycam kat courts akn jual murah..tapi must buy cash lah..bkn second hand ye..saye dengar murah saye ajak lah hubby g..then bile hubby kate dier minat saye pon belikan lah utk dier..ingat nak surprise kan dier tapi tak dapat..hehe..ape pon for my hubby thank you for everything..

jumaat yg penat..


Lame rasenye tak menulis kat blog ni..banyak cuti dan banyak keje..tu yg tak sempat nak tgk blog..dalam mase yg same kesian gak kat maisarah coz mak nye yg sibuk dier hanye selalu manje ngan ayahnye sahaja..anyway thanks sayang dan maisarah coz memahami..dua minggu yang lepas cuti dua hari coz nak settlekan pasal hall ajar dan mencarik baju maisarah..pak andak nye kawin last week dan sabtu ni, tu yg jenuh dok mencarik segala2nya..nasib baik present dah beli dari awal..hadiah yg kami akan bg so special for both of them..jap2 lagi saya akan citekan perkahwinan mereka..sekarang ni just nak cite ttg maisarah dan cinta hatiku..jumaat 20/02/2009 kami ke kajang dulu coz hubby nak g bayar saman parking kat mpkj..erm..walaupun keje hubby saya sebagai penguatkuasa dier tetap tak lepas dari melakukan kesilapan..hehe..for sayang don’t do like that again..settle je saman nye kami terus ke putrajaya..niat hati nak ke pasar tani..bile call mel dier kate pasarnye start tghari skit..erm..frust je coz malas nak lepak putrajaya lame2..so hubby cadangkan kami ke alamanda carik baju utk maisarah..bile masuk lovely lace dah nampak bj nye..tapi saiz plak takde..sedih tol..oppss..lupe plak nak bgtau tema yg kami carik adalah coklat gelap..baju bb susah nak carik coklat gelap..pusing punye pusing semua nye takde..tgk jam baru kol 12.hubby kate let’s go to one utama..but before that kenalah teman hubby g solat jumaat di damansara first..after hubby solat kami terus ke one utama..first kedai yg kami g adalah flower girl..aunty kat kedai tu kate saiz utk maisarah dah abis ...yang tinggal just saiz 1-2..mane leh beli saiz tu coz maisarah baru 6 bln lebih..hubby kate jom g ronda dulu..pusing punye pusing takde gak..yg jumpe just baju hubby je..after makan kami terus balik..ingat nak terus balik umah tapi hubby kate cube kite g jusco au3 keramat..saye pon kate orait..bile g sane tak jumpe pon baju utk maisarah..tapi jumpe baju for new baby..baju ni saya just saje beli coz sape2 yang bersalin leh lah saya bagi baju2 tu..malam t uterus lepak umah coz dah kepenatan..lagi pon kena rehat coz esok nye nak ke jalan tar plak..hehe..gambar kat atas tu maisarah panas menunggu ayahnye g solat..