yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 30 Disember 2011

penutup tahun 2011

erm..tinggal sehari je lagi kite dah nak masuk tahun 2012...bila dah berubah tahun maknanye umur pon bertambah tapi masih blh senyum2 coz blm masuk 30-an ok..hehe..muda mudi gitu...ape yg boleh dikatakan tahun 2011 telah menyimpan bermacam kenangan pahit mahu pun manis..ape pon sy bersyukur dengan setiap yg dikurniakan kepada sy..semoga tahun 2012 memberikan satu sinar yg lebih baik..tak sabar coz harapnye tahun 2012 nanti sy dapat bertukar ke kuala lumpur.2012 juga insyaallah kami akan dpt kunci rumah kami..ayah sudah tidak sabar nak decorate rumahnya...hehe...tahun 2012 ini juga kami akan cuba berusaha utk menambahkan sumber kewangan kami....insyaallah...

Rabu, 14 Disember 2011

nak tukar....

sekarang ni keje kat kl lagi..next week dah nak pindah putrajaya...harapnye dlm mase terdekat adelah orang yg teringin nak tukar dengan saya ke putrajaya...sedih sangat sekarang ni dok kenangkan anak2 yang masih kecil yang perlu bangun awal pagi setiap hari..Ya Allah Kau Berikanlah Aku Kekuatan...Kau Murahkanlah Rezekiku Untuk Tukar Ke Kuala Lumpur...Amin...

Isnin, 12 Disember 2011

party preparation part 1-candy buffet idaman mak....

selama mak buat besday anak2 mak memang mak teringin sangat nak wat candy buffet atau sweat treats atau dessert buffet...mak tengok cantik gile...mak tahu ayah pon teringin sebenarnye..kali ni insyaallah kami akan cuba tunaikan impian kami dengan membuatnya secara sendiri...mula-mula rase memang nak tempah je tapi ayah tanye apa barang2nye???mak pon bagitahulah kat ayah..siap tunjuk gambar lagi kat ayah..so, ayah kate kite cube wat sendiri..insyaallah leh punye..mak sudah mula buat tagging utk dessert-dessert itu..rase macam tak sabar pulak..
selain dari candy buffet mak dah mula fikirkan tentang goodies coz kali ni mak nak bagi jemputan goodies yang sederhana...harap orang berpuas hati..ayah kate kali ni wat akikah sekali insyaallah akan diberikan bunga telur..hehe..macam anak nak kawin kan...hehe...oklah tu je yg mak nak update arini...lain kali mak akan bercerita lagi..layan kan gambar sumber dari google

 

Jumaat, 9 Disember 2011

bila difikirkan, bila diingatkan...dasyat gak aku ni....hehe

kadang2 tu bila mak duduk sorang-sorang atau tengah amik mood nak buat keja mak terfikir dasyat jugak mak sekarang ni..memang berbeza bila mak bujang dulu...apa yang dasyat??????mak rase semua mak,ibu,mama,mummy,umi dan seangkatan dengannya adalah A WONDERFUL MOTHER...mane tak nya semua keja kita boleh buat sendiri...mak tak katelah ayah tak tolong mak tapi bila fikir balik kire banyak gak lah mak kena buat sendiri.

hari isnin dengan selasa malam ayah ada kelas mengaji..balik keje kalau tak tapau mak kena rush masak..settle masak mak kena cepat mandi dan solat maghrib coz lepas maghrib ayah dah nak g kelas..ayah akan balik dalam pukul 10.00 mlm..sepanjang masa tu mak kena kawal ketiga-tiga anak mak...mase tu lah perlu bagi anak2 makan, susu, salinkan pampers kalau mereka poo poo...dasyat kan?

sabtu ahad plak kalau mak takde kelas mak akan jage anak2 mak sendiri coz ayah akan keje sabtu dan ahad..so, sepanjang hari memang kena berkejar buat kerja rumah dan uruskan anak2..biasenye pas subuh mak dah siap mandi ngan solat mak akan terus ke dapur...pas ayah g keje mak terus memasak...biasenye mak akan masak bekfes ngan lunch sekali..untuk minum petang mak tunggu anak2 mak tido tengahari baru mak wat...sambil masak mak akan basuh baju dan sidai baju...settle semua anak2 dah bangun mak akan mandikan sorang2...pas bagi mereka makan dan susu amak akan bagi mereka main..sambil tu mak lipatlah baju ke kemas sikit2 ke...bila fikirkan semua tu mak berjaya buat rase terharu je...

bila malam yang free mak akan sibuk wat assignment dan study...lagi lah terharu...macam tak percaya mak boleh buat semua tu..kalau hari2 biase ayah ada rumah ayah akan tolong mak..kalau ayah takde yg mak patah kaki dan kena berdikari..huhu...ape pon mak rase puas bila tentang rumahtangga dan anak2 mak dapat buat sendiri...sekian..

p/s: ini gambar kaki anak buah saya paling kecik kena simen..huhu...

pertukaran ke skim sbpa...

sane sini orang dok cakap pasal skim ni..mak kalau ikutkan tak dapat lagi tangga gaji ngan cara pengiraan gaji yg terbaru ni just mintak tolong kwn mak kirekan...to mel tq ye...mak bukan lah tak bersyukur mcm sesetengah orang kate tapi mak rase macam terlalu sedikit kenaikan nye..lagipon mak ingat skim mak dapatlah naik gaji mengikut kelayakan yang ada tapi rupenye gred mak tak terlibat pon...huhu./.agak2 nanti dapat degree nak wat ape ye?erm....ape pon mak bersyukur sekurang2nye adalah rezeki anak2 mak..

Khamis, 8 Disember 2011

cuti krismas ni....

erm...entry ni macam tengah plan something...actually krismas ni mmg dah plan ke melaka coz nak hadiri perkahwinan anak tuan rumah dan kenduri kakak sepupu...tapi dah jenuh carik homestay dan hotel tapi semua fully booked..dah alang2 g sane nak g pekena coconut shake klebang..tapi tgh pening nak g ke tak..kalau g nak tido mane...
semalam plak en suami tanye krismas ni nak g mane???yelah dah tak dapat tempat menginap...kite g cameron nak tak??/dalam hati mmg best tapi dah ramai bagitau jangan g kalau krismas coz ramai sangat orang...bukan senang hubbyku mendapat cuti...bila boleh cuti tu ingat nak bawak anak2 g jalan2...tengoklah macam mane nanti...

Rabu, 7 Disember 2011

preparation for the party..

tajuk kat atas dah macam best je..memang best coz sekali lagi mak akan mengadakan majlis untuk anak2 mak...tapi kali ni mak memang betul2 nak wat persediaan dari awal..sekarang ni mak tengah nak fikirkan gooides utk dewasa dan kanak-kanak...tema dah select..baju kali ni nak carik awal2...mak dah bagitau kat ayah ape mak nak wat dan beri dan ayah setuju..
kalau sempat dapatlah wat semua..mak kalau leh nak sediakan bunga telur sekali kali ni..ayah plak nak letak wajik kat bunga telur tu..huhu...macam anak kawin plak ade bunga telur..hehe...bukan ape kali ni insyaallah nak wat akikah musyrif sekali...so, mak berhajat nak bagi bunga telur sekali...
majlis insyaallah akan dibuat pada februari..tarikh nye dah ada tapi mak belum boleh bagitau takot tertukar last minit ke kan...tapi mak rase tarikh tu macam ramai yang akan wat majlis anak2 mereka coz mak ingat jugak tarikh2 besday anak2 kawan mak..kalau terselisih tarikh mohon maaf ye...kali ni mak terpakse buat majlis awal coz bulan 3 nanti adik ipar dan jiran mak nak kawin...so, kite kena lah mengalah ok...majlis kawin lagi penting..
ape pon mak berdoa agar apa yang mak rancangkan akan dapat dibuat...tapi mak terkilan gak coz salah seorang sahabat karib mak a.k.a mama angkat anak2 mak tak dapat dtg coz berada nun jauh di australia...kepada mama natt  nanti mama natt balik kite join wat majlis anak2 kite ye...kepada mama eja harapnye kamu boleh datang ye...kamu dah abis pantang ke masa tu?hope dah lah...

insyaallah tema kami akan guna dua warna di atas...:)

sakit kepala....

sejak dua menjak ni mak asyik sakit kepala je...kalau sakit je takpe ni ngan loya2 sekali..simptom macam peknen tapi mak tak peknen pon..orang kate sebab mak makan pil perancang sebab tu mak rase macam orang peknen...mak rase macam nak makan masam2 je...aduhai...mak pon tak tau lah nak kate macam ni..mak harap cepatlah pergi sakit kepala ni...mak memang migrain tapi kali ni mak dapat rase bukan migrain..tapi tu lah kan orang kate kalau dah jadik mak ni sakit teruk macam mane pon mesti jadik kuat coz ingatkan anak2...huhu...