yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 29 Jun 2010

cupcakes,popcakes,biskut

entry kali ni mak nak tunjuk produk2 yg mak jual..mak ni blmlah pakar sepenuhnya..tapi sekadar mencube..mak sebenarnye pon tak tau nak letak harga berapa..mak just kenakan rm1.50 utk popcakes, rm30.00 untuk cupcakes 16 biji dan rm28.00 untuk 100pcs biskut..mak tak mau ngomel lagi..mak tunjuk kan gambar..kalau tak ok abaikan je coz mak ni budak br lajar..

popcakes...




biskut coklat cips




cupcakes




Khamis, 24 Jun 2010

keputusan telah dibuat

nape mak update blog arini..mak tgh takde mood..nape mak takde mood? mak takde mood coz mak rindukan puteri2 mak yg kat umah..mak rindukan mereka semua coz mak tak puas bermanja ngan mereka..mak bz sangat ke?a’a..mmg mak bz sangat dua minggu ni..rase kesian tgk anak2 mak ni..mak mmg terpakse amik kelas sem pendek ni coz subjek sem pendek jarang offer..so, nak tak nak mak takde pilihan mmg mak terpakse amik..untuk semester depan mak pilih kelas ape mak patut amik atas bantuan kawan mak nat dan kak iffah..thanks a lot..selepas dibincang ngan ayah, mak akan amik satu subjek yg perlu ke kelas dan asatu projek sarjana muda cadangan..tapi projek tu masih dlm pertimbangan..semester depan mak nak bagi tumpuan kat anak2 mak..kesian plak bile tgk kecik2 mak tinggalkan untuk ke kelas..mmglah kena berkorban tapi naluri mak ni lebih kuat mengatakan focus pada anak..tak payahlah nak rush2..takde ape yang nak dikejarkan..mak pon dah ader keje tetap dan ada keluarga sendiri..wan pon kate kalau leh semester depan focus kat anak2 sikit..cian tgk diaorg tu..lagipon pose dan raye tak lame lagi..byk persiapan perlu dibuat dan semua itu memerlukan DUIT..huhu..lagipon sebelum pose mak nak bawa anak2 mak ke tempat ini..


bukit gambang..mak amik gmbr ni kat blog ini..

mak sudah tidak sabar membawa anak2 mak ke sana..kakak selalu cakap kat mak ngan ayah mandi2..actually mak beli pakej ke sana 2 hari sblm mak lahirkan asik..mase tu pwtc ader wat matta fair..bulan 9 ni ader lagi tapi tak g lah kot ..bulan 9 nak ke Cameron highlands tapi kite semua dok kat apartment yang telah disewa oleh wan..banyak betul duit mak ye nak g jalan2..haha..bukan byk duit tapi mase bersama family itu yg penting..betul tak kawan2..


mengenai majlis bulan 7 ni byk dah mak beli..plastik goodies untuk kanak2, isi dalam ader yg mak dah beli..benda pon tak lame lagi kan..sebulan je lagi..goodies utk dewasa dan belon2 maksu yang uruskan..sekarang ni plak mak bz bisnes..raye kan nak dekat..lame dah mak tak jual biskut..tahun ni mak kembali mengganas menjual biskut raye mak..tapi kali ni mak focus satu biskut je iaitu coklat cips coz tak maul ah byk2 jenis..leceh..nnti mak updatekan gambar biskut mak wat ye..murah je mak jual rm 28.00 untuk 100 keping..minggu ni mak ngan ayah kena bengkak kan mata coz ader 1200 keping utk dibuat..org sudah mule order..alhamdulillah..ni semua rezeki anak2..sape2 nak nnti leh lah order..

Jumaat, 18 Jun 2010

hepi father's day...

erm..awal ke wat entry ni...tak kan..ahad ni je father's day kan..ape mak nak bg ayah ye...mak bg bb lagilah..haha..mane leh..

kat sini mak nak ucapkan Selamat Hari Bapa kepada hubbyku En MOHAMAD FIKRI BIN ANUAR. terima kasih coz jadik ayah kepada anak2 kite...sayang adalah ayah yang terbaik kepada anak2 kite..


orang selalu kate orang laki ni malas nak jage anak..ye ke..tapi mak akan nafikan sekeras2nya..sebab ape?????kalau kamu semua tak setuju tu pendapat kamu masing2 ye..ayah kepada anak2 mak tak malas ye..mak kalau bab2 anak ni memang mak malas sikit..shopping untuk anak2 mak memang mak rajin..hehe..takpe ayah sudah faham..kalau mak tension ngan anak2 ayahlah yang layan anak2..kalau bab2 tukar diapers anak mmg ayahlah yang tolong tukarkan..kadang2 tu kami berebut nak tukarkan..tapi akhirnya mesti ayah yang menang..ayah kalau balik memang anak2 lah utamanya..kalau kat umah pon macam tu..ayahlah yang wat keje umah seperti membasuh, menyidai, menggosok baju bila mak tak larat. kemas umah.dan kadang2 ayah masak..hehe..malas kan mak..

tapi mak tau malas2 mak ayah tetap sayang kat mak..hehe..perasan lah ko atul..tapi ayah selalu kate dier sayang mak..alhamdulillah setakat ni kami bahagia lagi..mak harap kami akan kekal bahagia sampai bila2..ayah teringin benda kat bawah ni..aritu mak nak belikan ayah tak nak..mak rase macam nak hadiahkan kat ayah tapi mak ingat pas wat majlis untuk anak2 mak baru mak belikan lah..mak tgk bajet mak dululah..leh je kan bg hadiah lambat2..huhu..


apepon kepada ayah anak2 mak kami semua sayangkan sayang sangat2..mmuahh!!!

Khamis, 17 Jun 2010

persiapan majlis...



entry kali ni mak nak cite tentang persiapan menjelang majlis yang akan diadakan 31 julai nnti..mak bgtau awal2 coz mak nak semua mak, ibu, mama, mummy, umi datang mase majlis tu nanti...so, dah bgtau tarikh ni awal2 mak2 semua kena masukkan dalam diari masing2 ye..okey tak nak lah membebel panjang..kad mak dah siapkan tinggal nak tag kat semua mak2 kat facebook dan dalam blog mak nnti..huhu..

tahun lepas mak dah pilih tema biru putih...tahun ni mule2 cadang nak buat pakai tema pink dan biru tapi acu kate asyik pink je dier dah bosan..so, sepakat pilih tema merah....comel kan..mak trase macam nak wat tema mickey mouse tapi tak jadiklah..setakat ni khemah mak dah booked kat maklong sebelah umah wan..mule2 mak nak wat kat dewan umah kite tapi tak jadik coz pakngah ajak sekali wat majlis kesyukuran anaknye..mak kate leh lah wat majlis kesyukuran kelahiran marissa sekali..tapi akikah tetap buat asing nnti..ayah kate tunggu besday adik plak..cakap pasal pakngah mak lupe wat entry khas bgtau yang mak dah jadik maklang..

pakngah dapat bb girl gak..penuh anak dara kat umah wan..tunggu acu bersalin plak November ni..harap2 boy lah plak..paksu kalau leh nak bb boy..huhu..name anak buah mak yang baru adalah umi nadhirah bt Muhammad firdaus..okey..sambung balik cite pasal persiapan majlis.kad mak da wat sendiri..takdelah cantik sangat tapi mak puas hati coz dapat wat sendiri utk anak mak..kalau leh kotak goodies utk budak2 mak nak wat sendiri tapi ayah kate beli jelah palstik besday tu..erm..semangat mak ni lain macam sikit..asalnye nak wat kecil2an tapi bile dah join ni jadik macam besar plak..

pas mak dah lajar wat cupcake sendiri mak ingat nak wat cupcake sendiri utk anak2 mak dan anak buah mak..mak tak tau lagi nak wat macam mane..lilin hepi besday mak dah siap beli..ayah kate mak ni semangat betul..hehe..tapi tak taulah sempat ke tak nak wat..hehe..oklah setakat ni je dulu mak punye cerita..nnti mak cite lagi k..




Selasa, 15 Jun 2010

hati seorang mak...

nape tajuk mak arini nampak lain je...ati mak terpanggil nak tulis catatan ni kerana arwah alanna. mak sedih..sedih bila terbaca satu blog yg amat menyedihkan kerana sepasang suami isteri baru kehilangan anak kecil yg comel sekali yang merupakan anak kedua pasangan berkenaan..bile mak baca blog tu mak rase mak tak sekuat dier..pada ayu mak doakan dier akan mejadi kuat selama2nya..mulanya mak ke blog noina a.k.a mama nabila. hati mak tersentuh nak membaca blog tersebut. kalau kawan2 nak baca silalah kesini ayu and family .

selepas baca blog tu ari2 mak ceritakan kat ayah..semalam lepas mak susukan adik marissa mak pangku adik..tiba2 airmata ni mengalir laju..ayah tegur mak..ayah kate nape nangis ni sayang..kan anak tido tu..mak kate bila mak tengok adik mak teringat kat alanna tu..ayah kate jangan macam tu..ayah pon mmg nak baca tapi tak berkesempatan lagi coz macam2 nak kena wat di rumah..bila ayah free nnti harap ayah dapat baca blog tu....

memang tak dinafikan hati seoarang mak memang sensitif terhadap perkara2 begitu..cukup touching..mase wat entry ni mak teringat kat puteri2 mak..lagi2 kat adik..mak rase bersalah ngan adik..mak nak adik tau yang mak dalam keadaan tertekan bila marahkan adik..mak nak mintak maaf sangat2 kat adik..mak terlalu sayangkan kamu berdua..tapi sekarang bila dapat baca gerak laku adik mak dah enjoy je..tu yg mak punye berat makin tambah..senang hati jage dua orang puteri..yang best adik nak mak pujuk kalau nangis..ayah kadang2 jeles..

sekarang plak mak dalam dilema..antara nak extend atau tak semester depan..yelah, mak tak puas nak main2 dan gurau2 ngan anak2 mak..lebih2 lagi adik..bagi mak kamu berdua lebih penting dr segalanya..mak nak jage kamu berdua puas2..rugi rasenye tak ikuti perkembangan anak2 ni..bila dah mule kelas mulelah mak bz..lagipon utk bulan tujuh ni mak nak bawak anak2 mak bercuti ke gambang...pas tu inyaallah 7 ogos mak nak adakan majlis harijadi kakak dan majlis kesyukuran adik dan umi nadhirah..pas tu dah puasa dan hariraya..raya ketiga insyaallah mak nak bawa kamu berdua ke cameron plak..kawan2 yg baca blog mak ni leh tak bg pendapat..

mak rindulah kat anak2 mak ni...


mak sayang kamu berdua sangat2...mmuahh!!!


Isnin, 14 Jun 2010

mood yg tak berapa nak ader...

bila mood mak nak ader ni..lame dah mak tak eksyen ttg perkembangan anak2 mak yg pintar2 itu....haha..tak baik eksyen ye pn atul..mane ader eksyen..just nak share ngan kwn2 je..mak masih cube mengembalikan mood mak ni..
Kite mulakan ngan perkembangan anak sulung mak, Nur Maisarah bt Mohamad Fikri


anak mak yang sulung ni dah berumur 1 tahun 10 bulan..besar dah anak mak ni..ape yang kakak leh wat ye..
1) macam2 dah kakak leh sebut.alhamdulillah kakak tak pelat
2) sayangkan adiknye..ini buktinya..


3) sudah pandai sebut dirinya kakak..comel sangat..
4) sudah boleh berlari dan melompat..huhu

puteri kedua mak nur marissa bt mohamad fikri leh wat ape..


1) dah pandai ajak borak2...rindu same kamu dik..
2) pandai ketawa bile ayah geletek2 dier..
3) adik dah leh meniarap..tapi kena mak atau ayah mengiringkan dier..tak lame lagi mesti leh meniarap sendiri
4) yang mak ngan ayah dah perasan adik tak suke kuar jalan2..pening mak tak dapat shopping..huhu.
5) berat adik dah 5.7kg setakat 2 bulan setgh..panjang 58cm..semangat badan adik..ni buktinya


semangat tak saya?masih tak semangat lagi ye...kalau tak semangat mak kena bg saya susu byk2 lagi..huhu

mak rase mak tak sempat lah nak cite panjang2..nnti ader mase mak tulis lagi ye..mak bz biskut coklat chips lah sekarang..huhu..rezeki anak2..sekian...