yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 3 Ogos 2012

bila anak2 dh pandai request:)

salam ari jumaat...arini mak nak update sikit tentang anak2 mak yang comel tu..org tanye mak makin rajin nak masak sekarang ni..kenapa mak jadik rajin ye...huhu...mak jadik rajin coz masa yang dinantikan dah tiba iaitu bila anak2 dah pandai bagi cadangan suruh mak masak ape..kadang2 sebelum pergi kerja mereka dah bagitau nak makan ape utk arini..dulu mak slaloo cakap kat ayah bestnye kalau anak2 dah pandai mintak nak makan ape mesti semangat mak nak masak makin tinggi..bukan selama ni mak tak masak tapi kadang ayah ajak bungkus je coz takde orang nak makan..
sekarang ni ayah pon jadik syok ajak g beli bahan cuba resepi2 baru yang anak2 akan suka makan..huhu..kadang tu tengok anak2 ngan ayah makan sepinggan jadik syok pulak..lagi mak rase terharu coz kepenatan tu ilang automatik...ape pon ape sahaja yang kita lakukan dengan ikhlas insyaallah akan menjadi sedap:)

mood: petang ni mau balik masak kuey teow goreng request dari kakak sarah:)selamat memasak

Rabu, 1 Ogos 2012

cerita mengenai hari raya...

hari ini dah 12 ramadhan...rase tak lame lagi kite nak sambut syawal..mak ngan ayah masing2 bz siapkan tempahan orang..alhamdulillah semuanye berjalan lancar..ada hari mak ngan ayah jadik tarzan..ada hari kami berlima enjoy same2 wat biskut dan coklat..ape pon target mak ngan ayah dpt siapkan semuanye sebelum 10 ogos ni coz pas tu mak nk tumpu utk exam mak plak dan majlis anak2 mak..

cakap tentang majlis insyaallah mak nak buat akikah yg last,harijadi dan open house terus utk hari raya ni..mak harap hajat mak termakbul..amin... kali ni mak nak pakai tema hijau+pink...dan kali ni insyaallah mak nak ade coklat fountain utk meja candy dan fruit buffet...so, pas settle tempahan org mak ngan ayah nk kena set dah ape nak buat...huhu..

ape pon mak doakan apa yang hajati semuanye akan tercapai...cakap pasal raya mak tinggal nk belikan kasut raya utk anak2 mak ngan baju sampingan mak ngan ayah...kali ni mak ngan ayah tak bawak anak2 beli kasut...kami akan gunakan cara ibu dan ayah dulu ukur saiz kaki pakai lidi dan boleh beli kasut ikut kegemaran kami:)