yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 29 Mei 2009

hujung minggu tiba lagi...

tajuk dah best tapi cuti nye membuatkan aku sibuk..huhu..malam ni rsnye lepak umah aku dulu kot..esok tghari br berangkat ke rumah ibu...esok jiran sebelah umah aku bertunang..malam plak hubby keje.so, kena lepak ngan maisarah dulu..ahad plak adek aku akan bertandang ke rumah suami dier..petang adalah hari utk aku dan hubby berehat bersama maisarah..petang ni plak adalah hari utk membuang duit..huhu..jusco wangsa maju wat jcard fiesta..leh lah intai2 baju raye maisarah..rase rindu sangat kat maisarah sekarang ni..bile baca majalah mami&baby, tengok gambar maisarah kat ofis ni rase rindu yg teramat sangat kat dier..(kat hubby lagilah rindu...huhu) tak sabar rasenye nak balik umah...

Khamis, 28 Mei 2009

maisarah dan 2 batang gg nye..



gg maisarah yang kedua dah tubuh..lega tgk gg nye dah tumbuh..tapi gg nye jenis besar2 rasenye..takpelah janji dier sihat dan tak meragam..makin banyak akal anakku sekarang..makin ligat..tak nak dah orang dukung nye..tak sabar nak tengok dier membesar..baru-baru ni ayahnye belikan basikal utk maisarah..leh lah nnti kami bawak dier jln2 kat taman gune basikal tu..huhu..

Selasa, 26 Mei 2009

frust...

semalam sebelum balik umah kami ke klinik..saya dan maisarah perlu berjumpe doktor hisham..maisarah macam biase ngan masalah batuk dan selsema nye..doktor suruh mkn ubat dulu..arini klu nafas dier berbunyi lagi mmg dier kena pakai gas utk org asma..janganlah..saya mmg takot maisarah kena asma..tapi pagi tadi dengar nafas dier ok je..saya plak kena wat treatment coz saya ader mslh wanita..tu yg tak peknen2 lagi sampai sekarang..doktor kate treatment dalam 2,3 bulan ni dulu..pas tu doktor kate br saya leh cube utk peknen..sedih gak tapi hubby kate kite perlu lakukan ape yg doktor suruh..kite ikhtiar dulu..thanks sayang..

shopping time...huhu..


erm..semalam masih cuti lagi dan kami tak tau nk g mane..mule2 nk plan nk g wet world shah alam tapi last2 tak jadik coz ramai yg tak leh mandi..hehe..so, tukar plan ke ikea damansara..saya ngan hubby mmg tak kisah lah coz mmg nk g sane carik kan barang utk maisarah..tapi ape yg nk dicarik tu takde..just dapat brg umah jelah..huhu..kat atas tu antara brg yg kami sempat beli..sempat gak lah tolak 2 troli..mmg penuh bonet keta masing2..sesekali g mmg macam tu lah..so, petang semalam baru saya,hubby dan maisarah pulang ke rumah kami..penatnye tak yah kate lah..

makan time..




dah settle majlis my sis, kami telah dibelanje makan oleh pengantin dan ibu saya..huhu..seramai 15 orang yg g..mmg syok dapat mkn steamboat kat restoran kak eita steamboat..kena plak mkn buffet style..mmg kami semua balun sampai tak laratlah..malam nye plak kami semua kepanasan..gilir2 bgn g minum..kena plak dua,tiga ri ni panas semacam je mlm..to adek,shah dan ibu terima kasih banyak2…ni ader gambar yg dapat saya amik skit..

Isnin, 25 Mei 2009

adek ku kahwin...





erm..last saturday my luvly sis kahwin..biaselah kan dah namenye majlis kawin..mmg penat sangat2..bekerja keras dari khamis mlm sampailah ari kejadian..mmg penat gile2 punye coz penat turun naik..yelah dok umah tinggi ni mmg penat bile wat kenduri..kena plak adik beradik tak ramai ni..nasib baik jiran dan kwn2 ader..ape2 pon thanks a lot to all of them..kat bawah ni antara gmbr sepjg majlis..tapi skit jelah..hehe..maisarah dijage oleh pengasuh nye..nasib baik ibu dier tak kisah..kalau tidak, tak tau sape nk jage maisarah coz saya ngan hubby sibuk sangat..ahad ni plak majlis bertandang umah laki..so, pas tu kami kena siap sedia utk majlis kawin abg plak pada 060609 ni..pening..lupe plak nk cite yg adek saya pakai tema warna ungu..so, semua nye ungu lah..huhu..kepada yang hadir terima kasih banyak2..

Khamis, 21 Mei 2009

erm..

malam tadi my luvly hubby keje malam...so, pagi tadi g keje sendiri..tgh dok berdiri dalam putra terlihat satu ayat dari pablo picasso.."every child is an artist.the problem is how to remain an artist once he grows up"...comel je ayatnye..ayat yang amat berguna dan sungguh bererti..kena ingat selalu ayat ni..semalam gak my friend, nurul ain bgtau yg dier dh dapat sambut study kat UiTM amik course human resources..tahniah utk ain..kena lajar sungguh2 tau..esok saya juge akan mule bercuti sehingga isnin..selasa baru mule keje balik..pada kawan2 semua dijemput datang ke rumah ibu saya pada sabtu ni di blok f12, seksyen 1 wangsa maju setapak, kl sempena majlis perkahwinan adek saya..maisarah sekarang tgh kuatkan diri dier utk lajar berjalan..ibu yg mengasuhnya bgtau maisarah ni jenis kuat semangat..alhamdulillah..dier tak kisah pon jatuh asalkan dier dapat bergerak sendiri..tak sabar nk jalan berpegangan tangan bersama maisarah and hubby..

Selasa, 19 Mei 2009

cinta untuk ain...

akhirnya dah tamat cerita kesukaan saya dan hubby..cinta untuk ain..mase mule2 dulu dah minat sangat tgk que dan nabila berlakon..tu terus layan cite tu..comel sangat tgk diaorg berlakon..sedih gak ending cite ni tadi..ape2 pon cite ni leh diberi 5 bintang coz penghayatan mereka bagussss...lagunye pon sedap2..dapat gak saya download lagu sedihnye tu..dari kumpulan rama tajuk saat-saat terindah..layan sangat lagu ni..huhu..pas ni ingat nk tidolah..zzzzz...

9 bulan...

arini genap maisarah 9 bulan..jap je rasenye mase berlalu..sekarang ni macam2 perangai dier..dah mule panggil ayah nye ngan suara dier yg halus tu..kalau cakap yg lain bkn main kasar lagi suara dier..kalau panggil ayah halus je suara tu...kalau diberi bagi main kereta mainan dier suke sangat coz dier dapat tolak sendiri keretanya coz dier dah boleh berdiri sendiri...hari ni plak saya dah ubah menu dier..bagi bubur nasik dengan ikan goreng..hopefully dier makanlah..arini rase rindu sangat kat dier..

Isnin, 18 Mei 2009

isteri, emak, anak, menantu, pekerja.....

erm...bile bercakap tentang wanita sy kat sini nak share sikit cite sebagai seorg wanita..ibu kate wanita ni akan lengkap sebagai wanita bila melahirkan anak...ye ke..mule2 tu saya rase tak percaya gak ape yang ibu kate..saya kate wanita ni orang dah kahwin lah ibu..tapi saya masih ingat lepas saya bersalin ader yang tegur dah lengkap saya sebagai seorang wanita..mase tu baru teringat kata-kata ibu..saya rase dua tiga menjak ni banyak dugaan yang saya terima..dari yang kecil sehinggalah yang besar..dalam pada dugaan dapat juga durian runtuh besar..hehe..balik pada cita saya tadi..last week ari jumaat saya balik umah saya tgk badan my luvly hubby merah2..belek2 tengok punye lah banyak biji2 kecil bewarna merah..saya pon ape lagi pas solat asar terus bawak dier ke HKL...cian saya tgk hubby saya...pas amik darah dan ubat doktor suruh balik umah ulu..doktor kate bukan denggi atau demam campak coz demam hubby saya dah takde..lagi lah saya pening..so, doktor kate datang ari ahad utk repeat blood test..ario sabtu saya bagi hubby makan sup ketam, air 100 plus dan air air kelapa...semua tu saya wat utk tgk keberkesanannye..lastly semalam tgk bintik2 hubby dah mule ilang..so, arini tadi tgk dah clear..alhamdulillah..lega rasenye..ibu tgk saya dier cakap kesian tgk anak ibu dari satu dugaan ke satu dugaan..ibu kate saya kena sabar menjadi seorang isteri dan seorang emak..ibu kate saya diuji coz nk tgk tahap kesabaran saya..kadang2rase tak kuat jugak..nasib baik ader family yg memahami..paling kesian tgk maisarah coz tak dapat nk fokus kat dier 100%..maybe dier faham..kadang2 dier datang minta dimanjakan..alhamdulillah saya dapat harungi nye..this week my luvly sis akan mendirikan rumahtangga..hopefully semuanye berjalan lancar..so far semua keje dah siap..rasenye takde keje lagi pas ni sehingga ari kejadian..saya akan mule bercuti pada jumaat sehingga isnin ni..oh ye,kelmarin saya sempat msg ngan aqilah nk tanye khabar..cian dier coz bb nye demam..dah admit kat spital pon..name bb dier pon dah ditukar..dari aqil qayyum kepada zarif aryan..cute name..saya doakan bb zarif sihat..aorilah..makcik atul tak sempat nk g tgk coz bz sangat2 minggu ni..

Jumaat, 15 Mei 2009

alhamdulillah...


semalam bawak hubby g klinik utk repeat blood test..alhamdulillah keputusan nya dah ok berbanding kelmarin..arini hubby masih dalam tempoh rehat..maybe dier penat keje kot sebab tu dier tak sihat doktor kate..semlm pon dapat berita gembira yg salah satu subjek exam dapat A...alhamdulillah berkat doa hubby, maisarah dan family..walaupun lagi satu dapat b tapi kire ok coz subjek tu susah..mase pas wat tu pon pk klu lulus pon dah kire ok..huhu..dalam beberapa arini pon penat gak coz sibuk packing kan souvenir adek yang nk kawin..macam2 kan..ni pon tak siap lagi..nasib baik adik beradik dan bakal2 biras ader..kalau tak leh kejang otot2 ni..hehe..ptg semalam pon sempat g jalan2 bawak maisarah g ukay perdana..intai2 kawasan perumahan di sana..hehe..macam comel je..next week dah majlis perkahwinan adek..parah2...

Rabu, 13 Mei 2009

hubby ku sayang...

huwaa....saya nk kena balik jap lagi ni coz demam hubby makin teruk..pagi tadi dier ok je..siap antar saya g keje lagi..sedihnye..doktor kate demam nye makin tinggi..semalam dah 39 bacaan nye..arini tak taulah bape plak..Ya Allah, sembuhkanlah suami ku cepat2..doktor kate maybe kena admit klu bacaan darah kurang menarik..kepada kwn2ku doakan hubby ku cepat sembuh ye...saya dah apply cuti sehingga jumaat ni..kalau ok saya akan kembali bekerja esok atau lusa..

Selasa, 12 Mei 2009

sedihnye...

arini amik cuti kecemasan coz my lovely hubby demam..tak larat bangun..kesian kat dier..sedih sangat bile hubby demam..yelah, biase leh g jalan2 waktu petang..kali ni tak leh..makan pon dier tak nak..bile tgk dier tak mkn saya pon jadik tak lalu..(leh diet ni...hehe..)mase lepak depan laptop ni hubby masih tgh tido lagi..rsnye ptg ni kena tido umah ibu coz nnti takde sape nk tgk kan my cute little girl..yelah, saya nk jage hubby lagi..dier mmg jarang demam. so, bile demam mmg terus melepek je..sedih plak tgk dier macam tu..dalam sejarah saya wat keje umah..hehe..biase hubby yg akan wat secara keseluruhannya..(pemalasnyanye aku ni..huhu)saya doakan hubby saya cepatlah sihat..

Isnin, 11 Mei 2009

hepi mother's day...

erm...semalam adalah ari2 yang indah untuk semua ibu coz semalam adalah Hari Ibu..saya tak lah sambut sangat coz cukuplah saya rasekan ucapan dari org2 tersayang..mule2 ingat nk lepak putrajaya ngan hubby..tapi disebabkan baju melayu hubby yang nk dipakai 23hb ni tak ditempah lagi terus kami tukar plan..lagipon saya ngan hubby tak g menjemput lagi utk adik saya kawin..so, semalam lah aktivitinya..bercakap mengenai hari ibu ni mmg saya rs macam dunia ni tak best kalau saya takde ibu..pendapat saya ibu adalah segala2nya..ibu juga adalah kawan baik kite walaupun kite dh kawin..huhu..tak semua leh menjadikan suami sahabat utk bercerita..kadang kala kita rs ibu adalah tempat yg sesuai dan selamat utk kite bercerita..ibu juga kenal sikap anak-anaknya..ibu akan lebih tahu mengenai masalah yang dihadapi anak..pendapat saya tentang ibu saya adalah dia seoarng ibu yang sangat kuat..dia membesarkan kami tanpa rs jemu dan penat..hingga kini dia adalah ibu yang istimewa..kami semua sangat menyayanginya..kadang2 saya rasa nak jadik kuat macam ibu..tapi kadang2 saya tak terdaya..hepi mothers day ibu..i love u so much...

Rabu, 6 Mei 2009

konsert..ngee...


erm..macam pelik je kan saya nak g konsert ni..hehe..search mmg saya minat dari dulu...saya dah mintak tlg ibu dapatkan tiket utk konsert di bukit jalil pada 1 ogos ni..hubby saya dah ketawa2 bile saya kate nk g konsert ni..rsnye kena ajak ayah g kot coz hubby macam tak caye je saya nak g..my father pon minat search..hehe..kalau dapat g mmg best gile punye..i will try to go..huhu..ader sape2 yang berminat nk g same ke?

aqil qayyum...

erm..lame plak rsnye tak update blog ni..yelah bz ngan exam pas tu maisarah demam balik..maybe sebab nk jalan..semalam pon dah mule tatih skit2 kat tv..walaupun demam dier tetap aktif macam biase..semalam bawak dier g monthly check up..alhamdulillah beratnye dah 8.4kg..balik dari g check up g tgk seorang lagi kelahiran umat nabi muhammad bernama aqil qayyum..comel sangat..dilahirkan pada 4 mei 2009 di pusat perubatan naluri dengan berat 3kg..comel sangat anak lelaki kepada pasangan aqilah dan suami..kesian tgk aqilah coz dier meneran sampai muke dier jadik macam bekas luka2..itulah dier pengorbanan seoarng ibu melahirkan anak..dier kate terpakse amik epidural coz tak tahan sangat sakit..rupenye dier dah lewat dari due..sepatutnya due pada 25 april 2009..sempat lagi g exam kelmarin..balik dr exam terus g spital utk bersalin..huhu..ape pon tahniah utk aqilah dan suami...