yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 29 Mac 2011

majlis nur marissa yang ke setahun

kenapa entry kali ni takde gambar lagi?jawapannye saya sangat sibuk pada hari kejadian dan tak sempat nk bergambar..kalau nk tgk gambar kena tunggu cd dr cameraman kami..thanks a lot mykhalish kerana sudi nak amik gambar untuk majlis marissa kali ni...next time leh amik gambar lagi..huhu..


ok..cakap pasal majlis kali ni ramai dok kate macam majlis kawin..mane tak nye orang yg sampai semua takot tersalah khemah..atok order khemah sampai 5 biji..4 khemah kami wat utk tetamu dan satu khemah untuk letak barang2 yang nak digunakan..lagipon kami wat majlis akikah ni untuk 3 orang...so, tu yang amik khemah sampai byk macam tu..

alhamdulillah akikah marissa dah kami tunaikan...tinggal nak tunggu next bb kuar baru kami fikirkan tentang akikahnye plak..yelah, kalau boy 2 ekor kambing.kalau girl satu ekor kambing..bile bb kuar baru kami fikirkan cara macam mane..tapi en suami kate akan ader majlis lagi pas raye ni...aduhai en suamiku..penat ni tak ilang lagi tapi ader lagi ke sayang..insyaallah bile ader rezeki lebih kami akan watkan majlis2 itu...

saya nak ucapkan terima kasih banyak2 pada yang sudi hadir pada majlis anak kami kali ini..sorilah kalau terdapat kekurangan..bukan ape tak jangka begitu ramai org akan hadir..next time kami akan tambahkan ape2 yang kurang itu..:)

ape pon majlis harijadi dan akikah nur marissa kali ni berjalan lancar dan meriah sangat..:)

Selasa, 15 Mac 2011

jemputan majlis harijadi dan akikah nur marissa bt mohamad fikri

KEPADA SEMUA PEMBACA DAN TERNAMPAK KAD JEMPUTAN INI, DIJEMPUT KE RUMAH KAMI UNTUK MAJLIS AKIKAH DAN HARIJADI YANG PERTAMA NUR MARISSA BT MOHAMAD FIKRI...DATANG BERAMAI-RAMAI BERSAMA FAMILY ANDA SEMUA...DATANG TAU...NK PETA EMAIL ke aretul_wmj@yahoo.com

Isnin, 14 Mac 2011

happy birthday nur marissa

hari ni genap anak kedua mak setahun....pagi tadi ayah belek marissa ayah kate dah besar anak ayah..mak pon rase jap je marissa dah besar..kakak sarah dah tak sabar nak ajak adik dier jalan2..SELAMAT HARI JADI YANG PERTAMA UNTUK NUR MARISSA BT MOHAMAD FIKRI..mak, ayah dan kakak sayang kat marissa sangat2..marissa dan maisarah adalah permata yang amat berharga pada kami.mak dan ayah doakan marissa membesar sebagai anak yang solehah..tak lama lagi kamu nak jadik kakak juga...kesian kamu kecik2 dah jadik kakak tapi takpe.mak dan ayah akan pastikan anak2 mak dan ayah akan cukup kasih sayang..mak dah ayah takkan abaikan kamu berdua..

perkembangan kamu untuk setahun:

berat dah 10.8kg...

belum pandai berjalan lagi..just berpaut je boleh..kesian kami nnti potong kek belum pandai jalan lagi

gigi masih kekal 8 batang...

sekarang ni kamu baru nak baik dari demam campak..kesian kamu umur setahun kena campak plak..

mulut dah macam2 cakapnye....tapi belum pandai panggil ayah lagi..hehe

seorang kanak-kanak yang ceria sepanjang mase tapi kadang2 dtg garang dier mmg abislah..huhu

tu je perkembangan puteri kedua kami...sori ye sayang tak boleh celebrate besday kamu hari ini coz ayah ader exam malam ni dan malam esok..mak ingat rabu ni kite celebrate besday marissa ye...

Khamis, 10 Mac 2011

perkembangan majlis anak-anakku...

erm..lame sudah tak update blog ku ini..dah berhabuk pon blog mak ni...maaflah mak bz sikit..yelah mak nib z woman..huhu..dua tiga menjak ni gak mak dan anak2 mak semua tak sihat..semalam pon mak mc..mak juge bz ngan preparation besday dan akikah nur marissa...jom check ape yg dah dibuat:

kad - settle
Lembu untuk akikah – settle
khemah 4 bijik beserta scallop mengikut tema – settle
goodies untuk dewasa dan kanak-kanak – dah beli
barang2 kering untuk memasak – settle
kek birthday – settle tempah di happyninie
cupcakes, tarts, kek oren – belum beli barang lagi..huhu
meja untuk kek – settle
alas meja kek – tak settle lagi
alas meja untuk meja dessert dan buah – settle
barang2 basah nak masak – sabtu sebelum majlis
peralatan untuk makan – settle
erm..nampaknye ader lagi barang yang boleh dan perlu dieli awal tak buat lagi...kena settlekan cepat ni..tetamu pon ramai tak dijemput lagi ni...

mulai minggu depan mak dah kena cergas sikit..tak leh lepak2 lagi coz lebih kurang 2 minggu je lagi majlisnye..pas majlis settle mak nak wat preparation untuk adik plak..sekarang dah mula beli sikit2..

.