yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 30 Mac 2012

mengidam:-):-):-)

tajuk dah bikin suspen je...hehe...mak mmg tgh mengidam skrg ni...ayah kate benda yg saya mengidam tu dia boleh berikan...sempena harijadi sy ke syg...hehehe....anniversary dpt tab adakah besday boleh dapat note itu...huhu...tq suamiku coz kamu tak pernah bekira dgn isterimu bila ada rezeki lebih...sebab itu sy juga takkan berkira dengan kamu...kan kita dahjanji nk susah sama2 senang sama2....

tak nak lah jiwang2 sgt nanti org menyampah plak..hehehe.....disebabkan mak ngan ayah dapat rezeki lebih...ooppsss...bkn berhutang ye...ni duit terbaring..hehe...mak ngan ayah ingat nk beli lah something....bila fikir balik wat rugi je beli handphone mahal2 ni...baik carik benda yg berharga dan bermanfaat...setelah difikirkan mak rase mau kunjungi kedai yg lama mak tak singgah....last lahirkan musyrif dpt tukar gelang...kali ni nak carik brg lain plak...

tapi ayah kate perkara pertama ayah kate nk ajak soping2 baju2
 anak2...suke2...disebabkan kerajaan akan ada bayaran gaji tertunggak maka mak dah tak susah hati utk perbelanjaan hari raya....manyak syok...mak ngan ayah ni dalam kepala same je fikir...dpt je rezeki lebih sikit mmg semua kepada anak

Selasa, 27 Mac 2012

kisah anak2 lagi...

kali ni nk cerita tentang anak2 lagi...tak kisahlah org nak kata ape sebab ni blog sy...sy suka nak tulis pasal saya dan keluarga kecil saya...

perkembangan musyrif terkini sekarang dia dah 9 bulan...makan mmg kuat...sekarang memang had kan tiga kali je sehari..tapi mlm dia kalau boleh nk mkn...mak yg tak bagi..huhu...berat dah 8.4kg..walaupun tak berapa besar yg penting musyrif sht..masih setia ngan susu lactogen nye...huhu..sekarang ni dh minum 6oz...suke mak tengok..ape pon susu yg kamu minum mak percaya kamu pon cerdik macam kakak2 kamu...

perkembangan marissa plak berat dah 13.4 kg di usia 2 tahun...skit lg masuk garisan merah..huhu..takpe icha budak yg comel...icha dah pandai macam2...doa makan pon dah tak pelat..lagu2 ni pon byk yg icha tau nyanyi...icha pon makan sendiri..yg penting icha sht..alhamdulillah..

perkembangan maisarah plak sudah 3 tahun 7 bulan...macam2 benda dah tau...masih belajar utk membuka pampers nye..huhu...tahun depan dah nak dihantar ke tadika...mak ngan ayah masih pening nk hantar maisarah ke mana..huhu

tu je kot perkembangan anak2 mak...ade gak org tanye byk tak pakai belanja anak dah tiga ni...erm..tipu kalau kami kate tak byk tapi mak tak suke org kate dah anak tiga ni jadik susah...itu semua tidak betul..setizp anak ada rezekinya..

Isnin, 26 Mac 2012

bisnes kami....:-)

sekarang ni mak ngan ayah dh makin rancak meniaga..pelanggan pon semakin rancak order..syukur alhamdulillah..mak ngan ayah pon mcm tak sangka hasil tgn kami mendapat sambutan...ni lah yg dikatakan rezeki anak2...

orang tanye gak macam mane kami buat kerja? anak2 tak kacau ke?tipulah kalau mak kate tak kacau tapi kami suami isteri akan bergilir membuat kerja..tapi seronok wat kerja ngan anak2 ni...mane tak nya kalau hasilnya dh masak,berlumba2 diaorg makan...seronok je tgk..sebab tu kalau wat tempahan org mak ngan ayah akan buat lebih...tanpa byk cakap mari layan gambar2 ini:)

jika ingin membuat tempahan email ke aretul_wmj@yahoo.com atau call no ni 0176328284...


Khamis, 15 Mac 2012

kesihatan anak2....

awal bulan dua kami diberi ujian yang betimpa-timpa...syukur alhamdulillah berkat sokongan  dan bantuan dr family dapat jugak kami hadapi...sebelum majlis harijadi marissa dan akikah musyrif(yg ni akan diceritakan kemudian) maisarah dan marissa kena chicken pox..seminggu pas maisarah kena baru marissa kena..nasib baik musyrif tak kena dan nasib baik anak2 yang kena tak meragam...masih aktif lagi...

selepas majlis anak2 musyrif kena angin pasang...yg ni dugaan hebat coz dia asyik nangisje...demam plak..bawak g berubat tradisional barulah musyrif ok skit..lepas musyrif sht akhir sekali mak pulak kena ovestressed...tekejut bile doc kate mak bkn migrain atau stress tapi dah overstress hampir kepada kemurungan...serius mak bkn tak nak jage kesihatan tapi mak maybe letih dan penat ulang alik dan berfikir kot...bile sakit suami,ibu,ayah dan beberapa org lagilah membantu kami...really appriciate..

bile tengok en suami kena uruskan semua lagilah sedih..pas dapat kate2 semangat dari suami,doktor,ibu,ayah barulah mak kuat blk...syukur alhamdulillah semuanye kini dh kemvali asal...

pertukaran ke kuala lumpur

erm...rase bersyukur yang teramat sangat coz hjg bulan 1 dapat bertukar ke kuala lumpur kembali...first time tengok surat dapat di ipk kl memang nangis jelah keje saya coz macam2 pandangan negatif yang saya dapat sampai en suami rase bersalah coz dia rase dia yang paksa saya bertukar...saya bertukar coz saya kesian ngan en suami coz setiap pagi dan petang mengendong sendiri anak tiga orang...orang kate takpe coz dia kan suami biar dia buat semua tu..tapi bagi saya tu tak boleh berlaku coz suami saya mungkin tak sama ngan suami orang lain coz suami saya sentiasa membantu sy...

jadik pengorbanan yang saya boleh lakukan adalah kembali bekerja di kuala lumpur..disebabkan orang yg menggantikan saya cuti bersalin so, sy tunda sehingga lah bulan 2...sekarang ni lbh kurang 3 minggu sy dah mule keje di sini...syukur alhamdulillah sy teramat selesa di sini...anak2 pon tak perlu dikejutkan pagi2 buta...bile ditinggalkan di rumah pengasuh pon mereka tak nangis lg...

saya pon dapat keluar rumah jam 7 pagi dan mengambil anak jam 5.30 petang...saya jugak nak tangkis pandangan orang bila bekerja dgn polis ni...tidaklah negatif yg disangka..sangat seronok...serius...ape pon tq kepada jkmm dan welcome pdrm...

welcome 2012...hehe


hahahaha....ape lah kamu ni atul dh lame masuk thn ni tapi baru nk update blog...mcm2 jadik sebenarnye...nanti insyaallah satu persatu mak akan bercerita k...so,stay tuned...ape pon ni gambar terbaru buah2 hati saya..comel kan mereka...