Catatan

at last :)

Imej
at last....akhirnya dapat jugak saya genggam segulung ijazah ni...terlalu banyak pengalaman manis dan pahit yang saya dah lalui..mungkin bg org2 yang mengata saya kat blkg tu hal ni biasa je tapi bagi saya dan keluarga ia adalah perkara yang mengharukan..saat menyarungkan jubah ni airmata mengalir jua coz seperti tak percaya yang saya akan berada kat tempat tu..bukan sekejap masa yang saya lalui..7 tahun saya melaluinya..hanya Allah je yang tahu apa yg saya rasa..

Serius bukan mudah ye nak habiskan pelajaran dengan status yang pelbagai ni..kadang2 jadik terlupa macam mane saya boleh lalui semua ni..hihi..pernah dulu bila tengok kawan2 dah habis tapi saya ada separuh jalan lagi mase tu nak berhenti terus tapi tulah ada sebab Allah berikan saya jodoh yang boleh memujuk di kala saya down sgt2...suami adalah orang yang banyak bagi saya semangat..

dari tak kahwin sampai dah kahwin sampai dah anak empat orang baru abis belajar..bayangkan lah macam mane...suami plak keje uniform dan tak tentu …

3 bulan dah anak kecik mak...

Imej
pejam celik jap je budak comel kat atas ni dah tiga bulan...perkembangan terkini dah boleh mengiring tapi tanda2 nak meniarap tu belum ada lah...berat next week br tahu coz nak pegi cucuk sekali..mak pon dah mule keje dari minggu lepas lagi..simpan cuti utk holiday dan operation abg musyrif nanti...ape pon to mardhiyah mak doakan kamu sentiasa dalam keadaan sht dan ceria selalu..kamu ni budak yg banyak cakap sgt2..sape2 yang rapat ngan kamu dah tak larat nak dgr kamu membebel tau..ape pon kamu budak yang sangat comel..makin hari makin comel...mak, ayah, kakak2 dan abg syg kamu sangat2...mood:jgn cepat besar sgt tau syg..mak geram ngan kamu...hehe

kronologi kelahiran nur mardhiyah:)

semua dh tengok kan gambar bb dhiya yang comel..hehe..takpe org tak kate kamu comel pon takpe coz mak tetap kate kamu comel..hihi...seperti yang sedia maklum mardhiyah sepatutnya lahir pada 08.08.2014..cantik dah tarikh tu..tapi masa kamu 36 minggu dalam perut mak doc hisham dan doc kat klinik kesihatan kata kamu akan keluar bila2 masa coz kedudukan kamu yang dah ke bawah sgt..tapi masa tu mak tak ready lagi..doc kata kenapa tak nak bb keluar awal..mak kata yang mak nak bagi puasa penuh dulu dan mak masih tak abis siapkan tempahan biskut dan kek utk pelanggan lagi..boleh doc gelak...tapi sempat gak doc nak booking cookies..sabar jelah...
so, mak disarankan tidak berjalan banyak kalau tak nak bb kuar awal..mak pon memang kerjanya duduk rumah je..wat cookies pon duduk je..hehe..punye nak jagalah...mak pujuk kamu mintak keluar selepas raya ketiga lah kalau boleh..raya ketiga tu mak g keje macam biase coz takde tanda pon kamu nak keluar..at last khamis masa raya keempat tu mak apply terus …

welcome my girl :)

Imej
assalamualaikum semua...lame dah tak membebel kat sini..bila cuti dok umah blog pon cuti..ape pon layan gambar dulu k..insyaallah esok saya akan cerita kronologi kelahiran baby saya ni :)

NAME : NUR MARDHIYAH BT MOHAMAD FIKRI
D.O.B : 02 AUGUST 2014
WEIGHT : 3.27 KG
HEIGHT : 46 CM





28 MINGGU @ 7 BULAN

Arini 15.05.14  genaplah kamu 7 bulan berada dalam perut mak...sori syg peknen kali ni mak mmg tak sempat nak update selalu perkembangan kamu..tapi mak tetap sentiasa mengingati kamu...last week mak dh scan coz dua tiga ari dok lain mcm sakit perut mak...alhamdulillah mungkin mak rase tak selesa coz kamu dh berpusing kembali dan skrg kepala kamu telah berada di bawah..hope kamu kekal begitu sampai lahir ye syg..mak tak selesa takpe janji kamu selesa..
peknen kali ni memang macam2 dugaan syg...sepanjang peknen ni hb mak asyik low je smpi last week kena amik darah coz nurse suspek mak talasemia..bile kena rujuk doc plak dier kate next week kalau tak ok dier nak amik darah plak utk tiroid...tapi bile mak dapat jumpe doc hisham dier kate bacaan darah mak takdelah rendah sgt coz masih atas 10..talasemia mmg tak lah coz dari anak sulung takde tapi tiroid kemungkinan blh jadik tapi tak yah risau coz mase peknen normal tiroid kite tinggi..at last bile jumpe doc peberet baru lah lega sikit..
las…

perkembangan terbaru

lame dah rasenye tak bercerita di sini..biaselah bz siang malam..bb m sekarang dh 21 minggu..jap je mak rase coz bz sokmo sampai tak perasan dah mule kena prepare everything..setakat ni baju bb m dah sedozen mak beli..hehe..excited kan..barut mak dah beli yang baru dalam mase yg same baru jumpe yang lame..takpelah banyak sikit nanti..kalau musim hujan dah senang..mitten ngan booties kamu pon dah ade 5 set..lagi 5 set je lagi mak kena belikan..mak wat persiapan kamu seperti first baby juge..ayah ikut saja apa mak wat..hehe..
pas ni mak tinggal nak shopping barang2 utk breastfeeding ngan barang2 besar kamu jelah..mak mmg dah niat tak mau kamu rase kekurangan..biar same je semuanye..minggu depan genap 22 minggu kite berjumpe balik ye bb sebelum g kk untuk check up biase 7hb..mak tak sabar dah sebenarnye nak tgk kamu..jantina kamu mak ngan ayah dah tahu sejak 12 minggu lagi tpi next week doc akan confirmkan balik...kakak sarah selalu kate dier nak terus berdoa agar bb kat dalam perut mak y…