yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 22 Jun 2012

entri khas utk en suami:-)

salam pagi jumaat...mesti pagi ni orang yang baca blog mak rase loya...takpelah yg nk loya tu coz mak tak loya pon...pagi ni just nak wat ucapan bebanyak terima kasih kat en suami...

kenapa ye nak buat ucapan terima kasih...erm..dalam mase seminggu ni ayah berjaya jage anak2 sendiri pada waktu malam sementara mak dok study utk exam minggu depan...ayah tak mengeluh pon sebaliknya mak tahu ayah happy coz tak yah berebut ngan mak nak bagi musyrif susu dan tak yah berebut ngan mak buat susu utk anak2...hehe...org lain berebut dan bergaduh coz mls nk wat tu semua tapi ayah ngan mak berebut nk wat tu semua...

pagi ni plak mase nak g keje mak bgtau ayah teringin nak makan bubur mcd tapi lalu kat mcd tadi ramainya org...so,tak jadiklah beli...mak bgtau ayah tak tau nk bekfes ape dah...tiba2 tengah mak beli roti canai kat opis ayah dtg antar burger kfc...huhu...tq lah syg..at last ayah yg mkn roti canai tu...huhu...

semalam mak ade tanye ayah satu soalan tapi ayah berat nk jwb...rupe2nye ayah ade order something utk wat surprise tapi sygnye benda tu dah abis...cian ayah nk wat surprise tpi tak dapat...xpelah syg...next time jelah booked..lagipon sy blm lagi rase perlu benda tu...

tq jugak utk en suamiku coz bagi hadiah pas sy bersalinkan musyrif...biasenye klu dpt anak pompuan mesti kena lengkapkan anak pompuan dulu tpi bila dpt anak laki mak yg dpt lbh...hehe...baru2 ni pon dpt lg...tq so much syg...

ape pon tq en suamiku coz kamu cube jadik yg terbaik utk sy ngan anak2...love u so much..

Rabu, 20 Jun 2012

perkembangan anak2ku yg comel2 itu:-)

semalam genap musyrif setahun dan juga musyrif dpt hadiah yg best iaitu cucuk utk setahun...huhu...cian anak mak..ayah kate kena cucuk nangis je...nk buat mcm mane manja sgt...semalam juga kakak sarah,kakak rissa ngan mak check sekali...

sekarang ni berat musyrif 8.9kg...sangat ringan...huhu...panjang 75cm yg ni same macam panjang kakak sarah mase setahun...kakak sarah plak sekarang dh 13.4kg je...lagi ringan ni...tapi kakak rissa telah naik dgn jayanya iaitu 13.6kg...naik sekilo lepas 3 bulan...


musyrif sekarang ni dh banyak langkahnye...kdg dalam tak sedar ibunye kate jauh dia berjalan...cakap tak byk tapi mulut mmg bising,...masih manja lagi...kalau mlm tak naik tido ata dada mak mmg tak sah...mesti nk menyondol2...kakak sarah dan kakak rissa plak makin byk akalnye...klu dh jadik rakan kongsi abislah mak tpi mak enjoy...huhu...

bile tengok anak2 yg makin besar ni rs hepi sgt2...ape pon mak doakan kamu bertiga sentiasa sht dan dijauhi perkara2 yg merbahaya...insyaallah...

Isnin, 18 Jun 2012

selamat hari jadi musyrifku cyg....

19 jun genap anak bongsu mak setahun...sekejap je mase berlalu dah setahun usia kamu...bila melihat kamu mak rase sayu...tpi mak tak mau sedih2 di harijadi kamu...mak,ayah dan kakak syg kamu sgt2...mak dan ayah sentiasa doakan yg terbaik utk anak2 kami:)
mengandung dan melahirkanmu amat senang dan semuanye dipermudahkan....alhamdulillah...di kala kamu dilahirkan byk perkara yg mak belajar..apa yg mak dpt dan ubah biarlah mak dan ayah je yg tau...sejak kamu lahir juga rezeki kita sekeluarga semakin bertambah...mak bersyukur yg teramat sangat...
bila kamu wujud ramai yg memberikan tanggapan yg negatif terhadap keluarga kita kerana dengan bertambahnya ahli keluarga kita akan dipandang rendah tapi mak ngan ayah tak kisah coz bertambahnya ahli keluarga maka segala apa yang kita ada makin bertambah...
kamu amat comel dengan gigi kamu empat batang itu dan bertambah comel senyuman kamu saat gigi itu ditayang...walaupun kamu baru berjalan tahap sijil tpi mak bangga dengan kamu.....semangat dan keceriaan kamu yg buat mak kuat semangat utk berikn yg terbaik utk kamu iaitu susu ibu...walaupun minum susu perahan sahaja selama lima bln tpi mak bangga kerana kamu buat mak tidak putus asa utk terus memerah walaupun byk d ugaan yg dtg...

kepada anakku muhammad musyrif bin mohamad fikri selamat harijadi syg...byk dugaan dan cabaran dlm hidup ini yg kamu perlu tempuhi...mak akan sentiasa bersama kamu dan kakak2 syg...love u all so much....mmuahhh....

Khamis, 14 Jun 2012

IA DATANG LAGI.....

ramai yg pelik tengok status mak dua tiga menjak ni...mak tak nak mintak simpati sebenarnye coz mak dari dulu rela tanggung sakit sorg2....sekarang ni mak lagi kena kuat lagi2 bila tengok muka anak2 yang masih kecil dan mak pon tak nak org kate tu lah akibat beranak rapat2 bila sakit takde sape nak tengok kan anak2....stop di sini sambung ngan sakit mak....
7,8 tahun yg lepas mak pernah alami kencing berdarah balik dari bercuti ngan family...mase tu masih study lagi....ingat biase2 je tapi bila dirujuk ke hkl doc nampak buah pinggang mak belah kanan bengkak....macam2 ujian yang mak hadapi selama lbh kurang 2 tahun tapi akhirnya kes mak ditutup coz tak jumpe sebab dan buah pinggang mak kembali normal....dua hospital mak pegi dan dua2 kate dh ok....
tiba2 dua minggu ni mak rase pinggang mak dua2 belah sakit balik...kesakitan yg dtg mak tahan jugak coz tak nak org susah hati...bila rujuk klinik mmg sah air kencing mak berdarah balik...doc bg antibiotik yg paling kuat dgn harapan darah itu akan hilang bersama kuman yg dtg tapi masih ada jugak....mase dapat tau ada balik mak blh senyum dan gelak2 lagi tapi bila ngan ayah dlm kereta airmata ni berjurai juga...
mak menangis coz mak dah tak sanggup nak hadapi proses amik darah yg kerap,air kencing yg kerap,ivu yg menyakitkan,proses pembedahan mengambil tisu di buah pinggang,proses xray,dan yang paling menyakitkan bila diletakkan tiub yg disambungkan dari buag pinggang ke saluran buang air kecil...
mak pon dah tak nak dok slaloo check in kat spital coz mak tak leh tdo tanpa anak2 mak...doc hisham harap biarlah batu di buah pinggang dan bukannye kes lain tapi bila rase kesakitannye mak rase mak akan hadapi kembali semua ujian2 itu coz hkl kate kes mak dulu dh lame dan skrg kena bukak fail baru....Ya Allah Kau berikanlah aku kekuatan yang tinggi....

majlis harijadi dan akikah

bulan dua yang lalu kami telah selamat mengadakan akikah muhammad musyrif tpi masih ada hutang lagi seekor..huhu...di samping tu kami wat sekali besday marissa yg ke dua tahun...so,meh layan sedikit gambar:)