yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Rabu, 30 September 2009

ader lagi kawanku yg peknen...

baru malam tadi dapat msg dari eja kawan mase kat kolej dulu..dier bgtau tak dapat nak join party raye kami minggu ni..mmg kami tak jadik buat coz ramai yang ader hal..saya pon dari ptg sampai malam bz..petang nye nak bawak maisarah g photoshoot kat taman tasik titiwangsa dan malam nya kami ader kenduri kahwin kawan sekolah dulu..rase tak sabar coz takde pon kami suami isteri jumpe kawan2 sekolah lame sejak abis sekolah...balik pada cite eja..saya bgtau lah kat dier yang saya dah peknen second baby dan mel first baby..pas tu dier reply my msg ngan bagitau yang dier dah peknen second baby pon sekarang ni..tapi terlupe nak bgtau..rupenye dier dah sarat..dah 7 bulan pon sekarang ni..dier kate due nye 8hb dis..erm..sahabat baik saya juga akan berkahwin pada 6 hb dis..kalau eja bersalin awal dapatlah kami g ramai2 tgk baby nye..dier kate tak nampak lagi jantina coz bb nye dok songsang..menyorok..and she hope she will get baby girl..but kalau dapat boy lagi pon dier tak kisah asalkan sihat..macam saya dan hubby juga..kalau kami dapat girl lagi mmg kami tak kisah janji anak itu nanti sihat..macam ibu kate...tak sabar kami nak g scan next week..ikut hubby dari last week dier pujuk ajak g scan nak tgk jantina tapi saya bgtau hubby dah 16 minggu baru nampak jantina sayang..so, kepada kawan2 semua tunggu...kali ni kami akan bgtau jantina anak kami coz hubby tak nak bg org teka teki jantina anak kami lagi..ader yang elok dan tak elok rahsiakan jantina ni rupenye..

Selasa, 29 September 2009

si comel berbaju raya contest

ni adaerlah second time join contest untuk maisarah..walaupun tak pernah menang tapi saya seronok nak join coz leh tambah2 kenalan..saya baru je lagi follow blog baby ibu tapi ngan muke tak malu nak join gak contest ni..hehe..ni aderlah banner yang perlu ader...


kat sini saya sertakan sekali gambar maisarah..tapi di sebelah dier adalah sepupu nya..anak saya yang berbaju ungu dan bertudung hijau..


maisarah dan sepupu..

ni adalah anak saya yang bertudung putih.gambar baju nya tak nampak coz tudung nya labuh sangat..saya letak lagi satu gambar lah yang ada baju kurung tapi ader gambar kami plak..anak saya berumur setahun sebulan..nama nya nur maisarah bt mohamad fikri..


kepada tuan umah blog babyibu hope leh lah kami join contest ni..thanks ye..

Isnin, 28 September 2009

perkembangan anakku dan hubbyku...

kelakar plak tajuk kali ni..yelah org wat perkembangan anak je..tapi saya perkembangan my hubby sekali..hehe..first nak cite tentang maisarah dulu..dah makin cerdik anak mak ni..sekarag ni kalau org sebut one, two, dier akan sambut ngan three..comel sangat tgk dier macam tu..kalau menari sekarang dah pandai angkat2 kaki wan nye kate..tak tau lah sape yang ajar..pantang dengar muzik..kalau panggil kucing pon dah pakai lenggok jarinye..pantang nampak kucing..mesti nak tarik kucing tu..maisarah gak kalau dapat wat sesuatu dier akan tepuk tangan coz menandakan dier pandai..hehe..yang kelakar ayahnye ajar dier cara nak gosok tangan supaya nnti basuh tangan pandai nak gosok sabun..comel lah anak mak ni..kalau sebut gg je mesti nganga mulut besar2..kalau kate mane hidung dier akan kempis2 kan hidungnye..nampak comel lah..mate maisarah masih lajar lagi..maisarah dah pandai sebut ayah, mak, acu, maklong, pakngah, atuk, mamam, jalan...tak sabar nak tunggu maisarah kuarkan ayat2 baru lagi..maisarah pon dah makin ligat berjalan..so, kami mmg lepaskan jelah dier kalau dier rajin nak berjalan..ni gambar terbaru maisarah...


bersama teddy bear nye...

dua tiga menjak ni mmg saya sensitif sikit..maybe sebab mood peknen kali ni..saya selalu kate nape hubby dah berbeza saya peknen kali ni tapi hubby selalu jawab ape yang beza tu sayang..rasenye same je..kalau saya dok2 memang saya pk ape lah yang hubby ku lain..dier masih macam dulu melayan karenahku ketika mengandung..ubat hubby yang sediakan, susu hubby ku yang ambilkan dari peti sejuk..kalau minum susu peknen hubby yang bancuhkan..nak makan ape2 hubbyku juga yang carik, sakit sikit hubby bawak kan ke klinik, keje hubby ku jugak yang hantar, keje umah pon hubby yang watkan semua kecuali memasak..pelik kan saya ni..ni lah dier dikatakan perangai ketika mengandung..hehe..pagi2 tadi hubby ku sempat g bawak balik tulang daging untuk dibuat sup..malam tadi dier mintak kawan dier belikan coz hubby ku keje malam tadi..ni semua gara2ku yang nak sangat makan sup tulang...to my luvly hubby, sori ye sayang..saya mmg jadik pelik sikit peknen kali ni..thanks ye sayang sabar ngan kerenah saya ni...

Khamis, 24 September 2009

raye ketiga dan keempat..

raye ketiga saya dah bgtau ngan hubby kalau nak berjalan tunggu petang2 sikit coz saya tak larat dan penat..hubby pon faham..pas asar baru saya follow hubby ke rumah kawan2 sekolah..malam tu mereka pula datang ke rumah ibuku..dan semalam adalah hari terakhir kami bercuti..dan semalam gak saya terfikir untuk membawa maisarah g swimming..so, saya dan kawan2 bertolak ke wet world shah alam..walaupun saya tak mandi coz risaukan yang kat dalam ni tapi tgk maisarah mandi dah buat saya terhibur..lame dah tak bawak dier g mandi manda..hubby pon sakan mandi ngan puteri kesayangan nya..pas dah puasa berendam maisarah pon terlena gak..penat sangat agaknya dan kulitnya pond ah bertukar menjadi merah..macam udang baker kate nek wan sebelah umah ibu..hehe..hari ni plak saya dah mule keje..cian ibu kena jage misarah..nak buat macam mane takde sape nak jagenye..nak bawak g ofis leceh plak kan..last2 ibu kate biar dier jage..thanks ibu..



baru pas berendam...



ayah yang sedang mandikan anaknya...

hari raya...

kol 6 pagi dah bangun coz nak mandi awal2 pas tu nak siapkan puteri kesayangan dan hubby lagi..malam raye puteriku tidur lambat dan nasib baik pagi tu dier dah bangun lepas saya bersiap..ayahnya pon legalah coz leh mandikan dier sebelum g solat raye..yang kelakarnya lepas orang balik dari solat dier dah tido balik..walaupun diganggu oleh sepupu2 nya dier tetap tido..kelakar jugak tgk dier macam tu..hehe..pas dah makan dan bersalam-salaman, kami pun bertolak ke rumah ibu pula..nasib baik ibu ader di rumah..pas makan kami semua berpecah kerana ibu, ayah, along dan angha nak ke rumah makcik2 saya manakala kami akan bertolak ke semenyih mengikut ayah mertuaku pulang ke kampungnya..selepas habis meronda kami bertolak balik ek kl dan singgah di rumah ipar2 kami..sebelum maghrib saya sampai kembali ke rumah ibu..mmg perjalanan hari tu amat memenatkan..tapi ianya hanya berlaku setahun sekali..pas maghrib hubby dah terbaring kerana kepenatan..cian hubbyku..untuk adil saya dah fikir yang saya pula akan bawa kereta untuk ke melaka pada hari raya kedua..kami ingat tak jem lah..tapi sesak jugak lebuhraya..pergi dan balik sesak..lupa plak nak bgtau…raye kedua kami pulang ke kampong ibu di melaka..seronok sangat coz dah lame tak balik melaka..tapi kami balik hari je coz banyak lagi program lain yang kami nak buat..rase macam tak caye je coz saya leh drive dalam keadaan yang perut penuh ni pergi dan balik..kol 8 malam kami sampai ke kl semula..pas g makan baru kami semua lena..maisarah pon penat gak..penat mengutip duit raye..hehe..


gambar kami sekeluarga...



maisarah di rumah atuk bersama sepupu2nya...

sehari sebelum raye...

sekejap je Ramadhan dah berlalu..alhamdulillah dapat gak saya berpuasa penuh tahun ni..seronok je rase..sabtu tu rase tak larat gak coz banyak keje kan nak kena wat..tapi kuatkan semangat coz pk ianya adalah hari terakhir..sabtu tu saya abiskan memasak dan menghias kek coklat yang dibuat untuk keluarga2 saya..nasib baik hubby tolong..petang pas dah tolong ibu sikit2 kami pon bertolak ke rumah ayah mertuaku kerana tahun ni kami dah janji akan beraya di sana dahulu..tapi hubby kate malam raye tetap akan intai ke rumah ibu saya coz malam tu ayah dah janji nak baker mercun dan bunga api untuk cucu kesayangan nya..seronok malam tu walaupun penat…



sebelum di hias...


selepas letakkan coklat nya...yummy..

Jumaat, 18 September 2009

settle...

balik semalam cube bincang ngan hubby ape2 masalah yang terjadi..hubby kate senang je..kite jangan pk ape2..jangan masuk campur hal mereka..kalau mereka jemput kita pergi..kalau tak kita jangan pergi..hubby kate pk kan anak kat dalam dulu baru pk kan masalah orang..kalau mase yang dibuat tak sesuai ngan mase kami hubby kate abaikan je..kita pon ader rancangan kita sendiri lagi..pas hubby dah pujuk lega sikit..pas tu dah kongsi ngan kwn2 mslh ni terus lega..jangan serabutkan kepala kerana orang..hubby kate baik kite fokus persiapan untuk raye ni..thanks sayang coz memahami..hubby kate kalau nak jalan kami berempat je pon dier tak kisah..nanti pk lah ke mana nak pergi..yahoooo...raye ni pon saya tak update blog rasenye coz malas nak usung laptop ke hulu ke hilir..pas raye baru update ape2 yang nak di update..pada kawan2 semua hati2 di jalanraya..jumpe lagi di laman ini selepas raye..salam..

Khamis, 17 September 2009

napelah saya sensitif sangat...

rase kali ni peknen saya sensitif sikit berbanding dulu..kadang2 mood pun hilang..kesian pada hubby coz kadang2 dier pon tgk saya dier tak tau ape nak wat..bile nak dekat raye ni lagi saya rase penat sangat dan terlalu2 hilang mood coz pk kan mslh orang..kalau tak pk ia melibatkan kite jugak..mase peknenkan maisarah dulu aku tak penah pon dapat migrain dan doktor pon kate migrain saya tak datang ke peknen2 ni?saya kate takde..tapi kali ni migrain selalu datang tanpa diundang..selalu plak tu..alhamdulillah saya tak pernah ader masalah ngan hubby dari semua segi walaupun kewangan coz kami same2 dapat handle..kami rase dah cukup bahagia sangat sekarang ni..mungkin ni ujian untuk kami..walaupun ader masalah ngan org lain kami dapat atasi agar tidak menjejaskan rumahtangga kami..tu janji kami.saya selalu berdoa agar raya kali ni sensitif saya ni tidak beterusan lebih2 lagi berada di rumah mertua..tak taulah nape dari hubby bagitau lagi adik dia nak g merisik gf nya saya dah jadi sensitif..bukan sebab saya jeles tapi sebab SATU je saya tak suke coz mereka tak nak beritahu tarikh nak pergi seolah2 tidak mahu kami join sekali..hubby pujuk kate adik dier tak nak bgtau sape2 coz nak wat surprise..kalau ikut family saya mmg kami tak suke orang surprise benda2 yang tak sepatutnya surprise..kalau tak memang kena halau lah..kenapa perlu buat macam ni coz kami ni adik beradik dier..saya tau lah gf nye tu adalah kawan baik saya tapi mereka perlu fikir juga tentang keadaan saya yang makin sibuk ni...bukan setiap hujung minggu kami ader di rumah..tak tau nak luah kat sape coz semua kate kena rahsia benda ni dulu..napelah benda baik orang nak rahsia kan..pelik sangat2..kalau kami ni orang lain takpelah..tapi kami ni adik beradik nya..kalau tak bagi ikut bagitau jelah..lagipun orang yang nak dirisik tu tinggal sebelah umah ibu saya je..untuk 2,3 arini hanya ayat dan kata2 yang orang nampak saya gembira tapi hati ni Tuhan je yang tau..kadang2 pulang ke rumah hanya senyuman palsu dapat saya lemparkan..kadang2 saya sendiri sedih nape saya jadik macam ni..pas tu masalah saya yang lain aderlah nape lah raye ni saya tak dapat bebas berjalan ngan hubby dan maisarah..kami terlalu terikat ngan orang lain..dua2 family kami kena follow..kalau ikut saya, saya nak ajak hubby g jalan2..nape tak dapat ni......BOSAN SANGAT2.......sayang, kite g lah tempat lain berempat je..

kad hari raya...

hari ni baru dapat wat kad raye sendiri..kepada kawan2 semua sudi2 lah amik kad ni ye..kalau nak pos kan kad mmg tak sempat lah tambah lagi ngan malas yang melanda diri..kepada semua selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..andai selama kita berkawan saya terkasar bahasa atau terlanjur kata saya mohon maaf banyak2..ikhlas dari kami sekeluarga..

Selasa, 15 September 2009

anak ku yang comel...

last sunday saya ader kelas..tgh tak five bakal biras saya mms saya a picture..ingatkan gambar ape..rupenye gambar anak daraku ketika berada di rumahnya..bile tgk gambar tu rase rindu sangat kat dier..bile tengok gambar tu jugak rase dah besar anak daraku ini..dier adalah seorang budak yang mudah dijage mengikut kate kawan2 ku..ye ke..alhamdulillah..mmg tak banyak ragam..ayahnye pulak yang kuat menyakat nye..anak daraku yang sorang ni tak pernah ganggu tido malam ayah dan maknya dari kecil sehingga sekarang coz dier takkan bangun malam meminta susu..doktor amat terkejut bila kami beritahu begitu coz badan dier pon tak pernah susut2..alhamdulillah..maisarah faham yang maknya amat sibuk..begitu juga ayahnya..sebab tu dier menjadi seorang anak yang baik..kami berdoa agar anak di dalam kandungan ini akan menjadi seperti kakak nya..kat sini saya tepek kan gambar yang saya terima tu...


kuih raye...

sabtu dan ahad lepas ader kelas..so, balik je kelas ari ahad tu terus ajak hubby g beli barang nak wat kuih raye kat kedai bakeri..mmg dah nekad isnin kena gak wat kuih raye..walaupun just yang simple2 tapi kena gak wat coz tahun lepas tak dapat wat satu pon..isnin tu pas maisarah bangun terus antar kat umah ibu dier..pas tu mulelah operasi saya ngan ibu nak wat kuih raye kami..ahad malam settlekan wat popiah simpul ngan hubby..isnin pagi nye wat dulu kuih cornflakes madu..rasenye lebih dari 400 biji saya perlu buat coz ibu ader 3 besan dan saya pon nak bagi ibu yang jage masiarah sekali dan nek wan sebelah umah ibu coz sudi jahitkan baju kurung maisarah..letih gak tapi seronok sapat tengok air tangan sendiri..
pas dah settle tu goreng kan plak kuih popiah simpul..kalau tak goreng semalam tak taulah bile lagi sempat nak goreng coz jumaat petang balik keje nak mule operasi wat kek coklat 5 biji..fuh...
dah settle keje saya, saya bantu ibu pula wat kuih dam..yang ni pon makan mase yang lame nak masak..nasib baik dah biase wat so senang nak budget bape lame mase nak masak...akhirnya siap jugak kuih kami..dan inilah hasilnya...
sape2 nak rase kenalah datang umah ibu saya ye nanti..hehe

Jumaat, 11 September 2009

kad dari dylla...kawanku yang baik ini...

kad ni adalah dari dilla sekeluarga..thanks ye dilla..atul sekeluarga pun nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri kat dilla sekeluarga..atul mohon maaf andai terkasar bahasa selama perkenalan kita..moga lebaran ini amat indah buat dilla sekeluarga..balik terengganu nnti hati2 ye..kim salam peluk cium kat sofea yang comel tu...

apelah nasib anak di dalam ni...

erm..tajuk kali ni macam kejam je kan..tapi seorang mak yang kenal erti betapa indah melahirkan takkan kejam kepada anak-anaknye..pagi2 lagi dah sadis plak..dua tiga ari ni penyakit susah nak makan datang balik..isau plak badan makin kurus..perut maintain tang tu gak..walaupun meningkat besar tapi tak macam peknen kan maisarah dulu..isau gak..nak buiat macam mane kalau buke pose pon tetap ati ni tak nak makan..tak taulah nape..hubby pon tengok macam tak larat je nak tegur dah...pagi tadi pas sahur ape yang dimakan kuar balik..hubby tengok pon terkejut coz biase muntah air je..kali ni teruk plak..hubby pesan kalau karang tak larat buke terus..tak mau pose2..thanks ye sayang..esok ader kelas..luse plak kelas dan ader test lagi..nak baca buku sekarang ni ssh skit coz maisarah dah mule memunggah ni..malam tadi pon sempat study sikit pas tu kena tutup buku coz maisarah nak tumpang baca sekali..anakku yang seorang tu dah makin bijak..macam2 dier nak buat..pagi tadi dah bangun awal2 pagi pastu keje nak menyengih je..mak nye nak mandi pon dier nak ajak main dulu..nasib baik cuti sampai isnin..so, aderlah mase nak main ngan dier..cakap pasal cuti isnin ni saya cuti coz nak siapkan kuih raye..raye dah tak lame lagi..walaupun cuti tinggal sikit saya tetap nekad nak cuti gak coz hubby asyik tanye bile nak wat kuih raye..dier dah rindu kuih saya lah tu coz tahun lepas tak dapat wat..hehe..hopefully isnin ni sihatlah nak wat kuih raye..

Khamis, 10 September 2009

kad hari raya from natt


thanks natt for the hari raya card..kepada natt sekeluarga kami juga ingin mengucapkan selamat hari raya..mintak maaf kalau selama berkawan ni ader terkasar bahasa..daripada atul, fikri dan nur maisarah..

Rabu, 9 September 2009

cucuk maisarah

semalam saya dan hubby pulang awal ke rumah kerana ingin membawa maisarah ke klinik untuk pemeriksaan kesiahatan dan cucuk campak (setahun)..berdebar gak mase nak bawak dier coz risau berat badan nya turun..sampai kat klinik bile timbang alhamdulillah beratnya dah naik 10kg dan panjang nya 75cm..lega sangat2 coz kalau turun mesti nurse marah punye..mmg anak mak sorang ni tak tinggi..ayahnye kate ketot..hehe..biaselah mak dan ayahnye memang rendah..mase masuk bilik pemeriksaan takot gak nak bagitau ngan nurse yang mak dah bagi maisarah makan nasi..nurse kate takpe..teruskan bagi dier makan semuanye tapi dengan syarat benda lembut..lega sangat2..masa maisarah kena suntik mak ngan ayah dan bersiap sedia nak pujuk maisarah coz setiap kali cuuk mesti maisarah meraung sekuat hati..tapi semalam anak mak baik sangat..maisarah leh tengok je nurse tu cucuk maisarah..lega sangat2 maisarah dah jadik budak baik..masuk dalam kereta maisarah pun tidur..cian tengok dier tapi nak wat macam mane..nasib baik kena cuuk sebelum raye..lepas maisarah bangun mak dan ayah terus bagi maisarah makan ubat demam coz nurse kate biasenye cuuk setahun akan cepat demam..ibu pon kate macam tu..risau gak mak ni..ayah kate kite bagi ubat demam 3 hari berturut2..insyaallah ok punye nanti..

Isnin, 7 September 2009

cian anakku...

sabtu lepas kami sekeluarga tak dapat buat majlis berbuka puasa kerana family saya ramai yang tiada..so, hubby kate nanti ajak semua datang umah raye nanti..kite wat makan2 sikit..erm..so, sabtu tu kami lepak kat umah je coz hubby g melawat orang meninggal...cian gak tgk hubby coz dier baru balik dari keje malam terus kena kuar balik..maisarah pon tercari2 ayahnye..setiap kali orang lalu depan rumah dia mesti intai..airmata nya bergenang je..balik je ayahnya memamg dier peluk ayahnya..wan nye kate mmg betul lah anak ayah..malam tu ayahnya keje balik..cian tgk anak ku rindu kan ayahnya..tapi nak buat macam mane coz ayah terpakse kuar cari rezeki sayang..semalam 0609 adalah  besday my hubby tersayang...kami memang dah janji akan ke midvalley..so, hubby balik dari keje dier kate siap2 pas tu kite g midvalley..senyum meleret jelah saya coz hubby dah free..so, pas siapkan maisarah kami pun bertolak ke sana..sampai sane hubby kate kite kena carik dulu barang yang hendak dicari..first kami tuju ke mom's care untuk belikan hair clips for masiarah..rambang mata ni nk pilih..hubby kate amik jelah mane yang nak..hehe..saya pon ape lagi amik jelah yang saya suke..pas tu kami nak carik lagi hair clip tapi takde plak yang berkena untuk warna ungu..hubby kate takpelah nanti kite g tempat lain plak..huhu..sporting lah my hubby..tu yang wat saya sayang bangat sama kamu..hehe..pas tu nak carik kasut untuk maisarah plak..kami mmg dah sepakat nak carik kasut berwarna putih atau hitam je untuk maisarah..masuk butik clarks takde plak warna dan design yang dicari..hubby kate takpe ronda je semua kedai carik mane yang berkenan..kami nak carik kasut yang sesuai untuk dipakai bersama baju kurung dan skirt coz setakat ni kasut sport adidas nya dah ader untuk pakai bersama jeans..satu kasut jalan berwarna pink pon dah ader..so, hubby kate carik kasut yang sesuai untuk semua warna baju..sampai jusco kami carik lagi tapi semua kasut yang berkenan takde plak saiz maisarah..dah lah orang ramai..maisarah pon dah rimas coz asyik ukur kasut je..hehe..at last kami tanye kat mane lagi ader jual kasut macam tu lagi dan mereka kate di one utama dan jusco maluri..so, hubby kate nanti kite g sane plak..cian masiarah..mak sempat beli satu overall skirt dan tshirt je untuk maisarah..mak tak larat tengok org ramai2 ni..peknen kali ni byk wat mak rimas..before nak balik tu tanye kat hubby nk hadiah ape tahun ni...hubby kate tak yahlah coz semua dah beli..kami mmg takde surprise2 ni..bagi kami nak belikan ape2 ikut citarasa dan kehendak masing2..nanti takot tak berkenan plak..ingat nak balik terus tapi tersinggah plak kedai jeans edwin..saya kate kat hubby saya hadiahkan jeans nak tak?hubby kate kite masuk tgk dulu..at last hubby berkenan gak..syukur coz dapat gak hadiahkan hubby dua helai jeans edwin..harga tu rahsia lah..hehe..tak sempat nak amik gambar..nanti saya masuk kan gambar..pas tu kami terus balik..hubby kate pas minum air pas buke baru kite g jusco untuk celebrate besday hubby..malam tu makan di mc'd coz huby kate dier nak makan mc'd je..tak kisah lah janji my hubby hepi..seronok sangat dapat wat hubby senyum dan dapat ucapan terima kasih dari hubby..to my luvly husband happy birthday and i love u so much..saya harap kebahagiaan kita kekal hingga akhir hayat..mmuahh!

Khamis, 3 September 2009

kemaskan barang2 baby...

macam pelik je bunyi tajuknye coz kandungan saya baru nak masuk 3 bulan..dah mule kemas2kan barang2 baby..rase macam jap je..tapi hubby kate macam lame je..taks abar plak nk dukung baby baru..my hubby mmg macam tu..dari peknen kan maisarah lagi...kami pon dah mule buat persiapan untuk baby baru ni..baju2 maisarah banyak sangat2..ader dalam 2 laci..hubby tgk pon senyum je..tapi selepas asingkan ader 1 laci barang2 yang sesuai untuk baby girl..1 laci untuk dipakai oleh baby boy/unisex..1 laci lagi aderlah keperluan2 lain..ibu ader pesan kali ni cube bf baby selama yang boleh..hubby kate mmg kami akan cube..sekarang ni dok carik info tentang bf..nak cubelah..tapi kalau takde rezeki tak leh wat ape coz susu saya kering sendiri dulu tanpa wat ape2..kali ni nk cubelah share ngan mommmy2 yang berjaya bf lame2..kat sini saya sertakan sekali gambar2 baju yang dah disusun rapi..hehe
baju untuk baby boy/unisex

baju ni semua untuk baby girl.....

Rabu, 2 September 2009

rezeki anakku...

semalam dapat email dari pn zaza bgtau nur maisarah terpilih untuk outdoor photoshoot..alhamdulillah..rezeki..rase macam tak caye je..pn zaza minta kami pilih tarikh dan tempat..dier suggest wat kat taman tasik titiwangsa...bile dah bincang ngan hubby ingat nk wat kat putrajaya..nti kami tengok macam mane..kami dah sepakat memilih tarikh 03 oktober..kebetulan mase tu saya takde kelas..hubby pon kate dier akan mintak cuti..rase tak sabar plak nk wat photoshoot tu coz nk tengok maisarah bergaya dalam gayanye yang tersendiri..semalam bile terbaca tentang perbincangan bertajuk saya bukan ibu yang sempurna rase sedih sangat..kadang2 saya ader rase macam mereka..so, semalam balik dari keje saya terus dakap maisarah dan katakan padanya yang saya terlalu sayangkan dia...saya akan cube untuk tidak garang pada dia lagi..betul lah apa yang dikata..budak seusia itu tidak mengetahui apa2...semalam saya biarkan je dia buat apa yang dia suka..peknen kali ni mmg saya mudah tersentuh dan senang mengalirkan airmata..so, bila bincangkan tentang anak2 ni saya akan tersentuh sangat2..maisarah, mak terlalu sayangkan maisarah..kalau boleh mak nak sentiasa ader ngan maisarah..even nanti mak ader adek maisarah, mak tetap sayangkan maisarah dan adek same je...takkan ader kelainan..

Selasa, 1 September 2009

merdeka day....

last week cuti 3 hari tapi macam tak cuti coz dua hari berturut2 ader kelas...hubby plak keje malam..boring gak coz bile hubby takde coz tak tau nk wat ape..sedih gak..tapi nk wat macam mane kan dah tugas dier..sabtu g kelas auntie diana dan auntie mel bagi present kat maisarah coz ari tu mereka tak dapat datang untuk majlis maisarah..ape pon thanks a lot to u all coz menarik sangat2 hadiahnye..mel thanks for the headband and socks like shoes..mmg comel coz pink colour..teddy bear pink dr diana pon comel bangat..maisarah sekarang nampak warna2 pink jelah..sori tak sempat nak download gambar..bz sikit..so, semalam aderlah hari untuk kami berehat..pas zohor sebelum ke umah mertuaku hubby kate leh nk g jalan2..kami pon teruslah ke jusco keramat..saje window shopping..beli barang dapur utk umah ibu dan mertuaku sikit...petang tu lepak kat umah mertuaku..dalam kol 10 kami pulang ke rumah ibu coz arini keje..arini kami akan pulang ke rumah kami..minggu ni kami terpakse batalkan majlis berbuke pose kat umah kami coz kebanyak kan family saya tiada..so, hubby kate kena batalkan dan kami akan gantikan dengan majlis rumah terbuka di rumah kami selepas hari raya..huhu..nntikan ye kawan2 jemputan dari kami..so, hubby kate dier nk makan luar jelah this week..kami akan ke midvalley atau one utama..kebetulan nk carik barang raya untuk maisarah lagi..untung maisarah coz barang raye nye dah penuh almari..hehe..