yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Sabtu, 20 Februari 2010

anak mak dah nak kuar....yahoo....

tgk tajuk macam mak ni excited sangat kan...hehe...walaupun mak dah mule sakit2 dan tak selesa tapi mak hepi sangat sayang...walaupun mak belum masuk lagi 36 minggu tapi mak dah g scan adik petang tadi..bukan mak saje2 je sayang tapi kisahnye bermula malam tadi...malam tadi mak cirit birit lagi..ayah nak bawak mak g spital tapi mak kate tak naklah coz adik gerak aktif cume mak yg tak bermaya..nnti kena seluk lagi mak takot..huhu..so, kisahnye pagi tadi call klinik kita dan mereka kate doktor hisham ader..apa lagi..mak kate kat ayah jom jumpe dr hisham coz perut mak masih tak sedap lagi..ayah kate leh je..sampai kat klinik mereka kate kena dtg balik kol 2 coz tu time rehat doktor..so, balik jap umah pak mertuaku..dah kol 3 baru kami ke klinik..nasib baik sempat coz doktor abis bertugas kol 4ptg..ni antara yang dikatekan oleh doktor...

1) wow, ur baby bukan sahaja dah masuk lorong tapi dah turun ke bawah betul ni sebab tu maknye rase tak selesa....patutlah mak dah sakit2 kat bawah ni..utk mak dan ayah ni adalah berita gembira...

2) berat masih maintain 55.5kg...bagus tak naik2 lagi..

3) saya target awak akan bersalin paling lewat 2 minggu lagi...but bile tgk kontraksi, dier kate by next week dan leh bersalin ni...doc kate sepatutnya bb mengeras hanya 5 saat tapi ni dah 15 saat dier masih mengeras sampai ssh doktor nak tgk adik.....org kalau nak bersalin bb akan mengeras 30 saat..wah..syoknye...

4) awak jogging lah nnti bb leh kuar cepat but kami kate tak yah kot doktor coz setiap hari kami naik tangga tingkat 5..dier pon terkejut..hubby kate umah mak mertua pon tingkat 4..doktor kate kalau macam tu mmg cepatlah saya bersalin lagi..yahoooo...

5) ni last scan..pas ni tak yah dah scan lagi..doktor kate uri semua dah ok..air ketuban pon cukup..

6) akhir sekali kami terima kata good luck...insyaallah semuanye akan selamat..amin...

tapi tadi hubby dah kate esok pagi kite akan ke titiwangsa...kite jalan2 ye sayang..oklah sayang..kate nak bersalin cepat kan..kenalah ikut kate suami..huhu...so, esok mak akan double check ape barang yang takde lagi..kalau takde esok gak mak nak g beli..hehe..excited kan mak ni..tak sabar betul mak ni..anak mak tak  mau degil2 ye..lagi cepat sayang kuar lagi cepatlah kite dapat berjumpe..lagipon kelas mak akan mule 16 mei..leh lah mak yakin nak tinggalkan sayang kat wan kalau dah 2 bulan..kalau tak mase pantang nak g kelas mesti mak sedih sayang..ape pon mak dan ayah harap semuanye selamat..insyaallah..

Tiada ulasan: