yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 3 Ogos 2012

bila anak2 dh pandai request:)

salam ari jumaat...arini mak nak update sikit tentang anak2 mak yang comel tu..org tanye mak makin rajin nak masak sekarang ni..kenapa mak jadik rajin ye...huhu...mak jadik rajin coz masa yang dinantikan dah tiba iaitu bila anak2 dah pandai bagi cadangan suruh mak masak ape..kadang2 sebelum pergi kerja mereka dah bagitau nak makan ape utk arini..dulu mak slaloo cakap kat ayah bestnye kalau anak2 dah pandai mintak nak makan ape mesti semangat mak nak masak makin tinggi..bukan selama ni mak tak masak tapi kadang ayah ajak bungkus je coz takde orang nak makan..
sekarang ni ayah pon jadik syok ajak g beli bahan cuba resepi2 baru yang anak2 akan suka makan..huhu..kadang tu tengok anak2 ngan ayah makan sepinggan jadik syok pulak..lagi mak rase terharu coz kepenatan tu ilang automatik...ape pon ape sahaja yang kita lakukan dengan ikhlas insyaallah akan menjadi sedap:)

mood: petang ni mau balik masak kuey teow goreng request dari kakak sarah:)selamat memasak

Tiada ulasan: