yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 13 Ogos 2009

dugaan....

dugaan2...semalam ibu terpakse dimasukkan ke hospital kerana bacaan kencing manis terlalu tinggi..mule2 ibu g check up biase kat klinik kesihatan.pas tu check kencing manis diaorg kate tinggi..so, kena g spital..sampai spital masuk air utk neutralkan darah ibu saya...nasib baik adek ader..dier lah yg teman kan ibu coz dengan keadaan saya yg tgh peknen ni pakcik ku tidak membenarkan aku ke spital...so, terpakse lah lepak ofis je dulu..tak lame pas tu ibu bgtau yang dier kena tahan wad..mase tu Tuhan je yg tau macam mane perasaan saya sebagai anak..saya rapat ngan ibu saya..bile jadik macam ni saya mmg terlalu sedih..so, saya bgtau hubby yang saya nak ke spital coz nk tgk ibu...lagipon saya perlu bawa gl untuk ibu saya..hubby kate suruh g dulu nnti dier datang kemudian coz semlm dier bertugas di luar..sebelum g saya g beli topeng muke coz kawan2 pesan suruh pakai topeng muke ke spital..dah lah jem tengahari tu..nasib baik angah dah sampai kat spital..so, diaorg temankan ibu dulu..sampai spital saya tgk ibu macam biase je..dier pon pelik nape diaorg tahan dier kat wad coz dier takde ape2..saya kate kena sabar coz maybe diorang nak check je ibu dulu..kol 2 waktu melawat dah tamat..angah terpakse g keje..saya nak balik dulu coz nak kemaskan barang2 ibu kat umah..adek teman ibu kat spital..dalam perjalanan pulang macam2 bermain di ingatan..ini adelah dugaan untuk ku..dengan tgh peknen dan majlis yang akan berlangsung lagi 3 ari..mmg sedihlah..on the wy sempat msg ngan kwn2 yang rapat.terima kasih kepada mereka yang sudi mendengar..sampai kat umah ibu ujan turun lebat..nasib baik dah sampai umah..sampai umah mandi dan solat dulu..pas tu mule lah kemaskan barang2 ibu..lepas kemas adek pon call..dier kate tak yah bawak barang ibu coz ibu leh kuar coz darah ibu dah turun..mase tu Tuhan je yang tau betapa gembiranye saya..nasib baik hubby lom balik lagi..dier kate dier akan amik ibu ngan adek kat spital..so, pas adek dah settlekan urusan keluar ibu dr wad, mereka pon balik..malam semalam kami lepak umah ibu jap..lepas dinner kami pon balik..arini ibu kate dier dah ok skit..

2 ulasan:

mRs aGed berkata...

atul ko kena jaga pemakanan ibu ko
kalau bleh guna beras ponu taj mahal tu utk mkn nasi...kalau mkn beras biasa,bila mkn nanti akan jadi gula dlm darah...jgn minum kopi atau teh....kerapkan mkn tp dlm kuantiti yg sedikit...jgn lupa mkn ubat setiap hari..nenek abg agil meninggal sbb kencing manis lah....so take care of your mom key..

nur rabiatul adawiyyah berkata...

ok..thanks mel...dah puas jage tapi still same..