yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 17 September 2009

napelah saya sensitif sangat...

rase kali ni peknen saya sensitif sikit berbanding dulu..kadang2 mood pun hilang..kesian pada hubby coz kadang2 dier pon tgk saya dier tak tau ape nak wat..bile nak dekat raye ni lagi saya rase penat sangat dan terlalu2 hilang mood coz pk kan mslh orang..kalau tak pk ia melibatkan kite jugak..mase peknenkan maisarah dulu aku tak penah pon dapat migrain dan doktor pon kate migrain saya tak datang ke peknen2 ni?saya kate takde..tapi kali ni migrain selalu datang tanpa diundang..selalu plak tu..alhamdulillah saya tak pernah ader masalah ngan hubby dari semua segi walaupun kewangan coz kami same2 dapat handle..kami rase dah cukup bahagia sangat sekarang ni..mungkin ni ujian untuk kami..walaupun ader masalah ngan org lain kami dapat atasi agar tidak menjejaskan rumahtangga kami..tu janji kami.saya selalu berdoa agar raya kali ni sensitif saya ni tidak beterusan lebih2 lagi berada di rumah mertua..tak taulah nape dari hubby bagitau lagi adik dia nak g merisik gf nya saya dah jadi sensitif..bukan sebab saya jeles tapi sebab SATU je saya tak suke coz mereka tak nak beritahu tarikh nak pergi seolah2 tidak mahu kami join sekali..hubby pujuk kate adik dier tak nak bgtau sape2 coz nak wat surprise..kalau ikut family saya mmg kami tak suke orang surprise benda2 yang tak sepatutnya surprise..kalau tak memang kena halau lah..kenapa perlu buat macam ni coz kami ni adik beradik dier..saya tau lah gf nye tu adalah kawan baik saya tapi mereka perlu fikir juga tentang keadaan saya yang makin sibuk ni...bukan setiap hujung minggu kami ader di rumah..tak tau nak luah kat sape coz semua kate kena rahsia benda ni dulu..napelah benda baik orang nak rahsia kan..pelik sangat2..kalau kami ni orang lain takpelah..tapi kami ni adik beradik nya..kalau tak bagi ikut bagitau jelah..lagipun orang yang nak dirisik tu tinggal sebelah umah ibu saya je..untuk 2,3 arini hanya ayat dan kata2 yang orang nampak saya gembira tapi hati ni Tuhan je yang tau..kadang2 pulang ke rumah hanya senyuman palsu dapat saya lemparkan..kadang2 saya sendiri sedih nape saya jadik macam ni..pas tu masalah saya yang lain aderlah nape lah raye ni saya tak dapat bebas berjalan ngan hubby dan maisarah..kami terlalu terikat ngan orang lain..dua2 family kami kena follow..kalau ikut saya, saya nak ajak hubby g jalan2..nape tak dapat ni......BOSAN SANGAT2.......sayang, kite g lah tempat lain berempat je..

2 ulasan:

Mummy_Sofea berkata...

atul msti ni pembawakan budak...masa 1st prgnant yg missc tu dilla sebijik cam atul...skit2 sensitif...hubby slalu kna mrh ngn dilla...msa sofea brula dilla hepi jer...so sbr yer..jgn tertekan sgt...cian bb dlm perut tu...bincang ngn abang elok2 k...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

tu lah dilla..maybe atul penat sangat agaknye dan rasenye atul ni perlukan rehat..tu yang jadik macam ni..