yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Rabu, 16 Disember 2009

16 bulan bersamaan 1 tahun 4 bulan...

erm...dah lame mak tak cite perkembangan maisarah...anak mak yang sulung ni dah nak masuk 1 tahun 4 bulan lagi 3 hari..mak update awal coz takot tak sempat nak update sabtu nnti..tengok kakak maisarah membesar dengan sihat mak dan ayah rase seronok sangat..walaupun mak dan ayah susah hati coz berat kakak dah turun 0.5kg kami akan cube bagi yang terbaik untuk maisarah...sekarang ni berat maisarah tinggal 9.5kg...erm..ringan dah anak mak..apa ye yang anak mak dan ayah leh buat setakat sekarang...

1) leh sebut ayah, mak, atuk, pakngah, maklong, ibu, mamam, kucing, ayam, jalan, tata, bye2, kakak, 
    abang,  adik...
2) leh buat bunyi ayam dan kucing...so sweet..
3) dah pandai nak hisap susu merata tempat sambil ikut gayanya..
4) dah boleh berlari tapi takot gak coz kadang2 tak stabil lagi...
5) kalau kate nak sayang sikit dier akan hulur pipinya...
6) pandai dah sebut adik pas tu cium perut mak...dier sukelah tu nak ader adik..hehe..
7) nak makan sendiri tapi dengan mak mmg mak yang akan suap...huhu..
8) dah makan macam2 coz nurse kate dah leh makan ape yang dier nak
9) gigi dah 10 batang...geraham pon dah tumbuh satu batang di sebelah kiri...
10) dah pandai nyanyi sorang2 sekarang ni..mmg suke nyanyi sambil menari..kelakar je bile tgk...

ape pon mak dan ayah tetap bangga ngan maisarah coz semakin hari kamu semakin bijak sayang...(ni bukan nak eksyen ye...) mak dan ayah sentiasa doakan yang terbaik untuk anak-anak mak dan ayah..kami terlalu sayangkn masiarah dan adik yang bakal menyerikan lagi keluarga kita...sekarang ni mak dan ayah serta kakak maisarah sedang sibuk menyediakan kelengkapan untuk adik...mak kena prepare semuanya sebelum kita sekeluarga ke port dickson minggu depan..dah lame ayah kate tak bawak kakak maisarah g swimming...so, kami pilih untuk pergi ke port dickson...kite akan bawak wan dan maklong sekali ye...

Tiada ulasan: