yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 2 Februari 2010

cuti-cuti hujung minggu...

sabtu lepas kami ke melaka coz mmg dah janji ngan hubby nak g melaka sebelum bersalin..huhu..selepas puas pilih tarikh dapatlah tarikh yang sesuai..mmg nak g balik hari coz nak g ramai2 kan..lagipon nasib baik tak tido sane coz kalau tido sane kesian kat hubby coz ahad malam dier kena kawad hari wilayah..rasenye last week maisarah jarang jumpe ayahnye malam2 coz ayahnye bz..rabu mlm je ayah ader kat umah coz kebetulan ayah ngan mak cuti..kadang2 kesian tgk dier..dah boring kol 8.00 malam dier tidolah coz kalau ader ayah dier nak ajak ayahnye main..kami mule bertolak ke melaka dalam kol 7 lebih coz buah hatiku lambat bangun..pagi2 lagi dah kena mandi mmg moody lah dier..tapi masuk je keta mmg dier dah tau nak jalan lah..kami pergi 3 kereta ke sana..mmg plan nak g ramai2..sampai di sane first tempat yang kami pergi aderlah zoo melaka..nak kenalkan maisarah ngan binatang2...mmg dier suke tgk binatang..tapi yg tak larat mak dan makngah nye lah coz dua2 tgh bawak bb..mmg penatlah masuk situ..pas zohor baru kami settle meronda lihat binatang..settle solat kami terus gerak ke bandar melaka...mule2 plan nak naik kapal kat sg melaka tapi disebabkan masiarah masih fobia lagi dengan air terus tak jadiklah..baru berada di atas jambatan dier dah keluar perkataan takot...so, mak ngan ayah perlu faham ye...
kat bandar melaka kami beli belah ape2 barang yang patut..huhu..sempat bodek hubby beli satu beg..yang sedihnya barang2 yang dibeli untuk ibu maisarah tak tau g mane coz sampai kl baru perasan barang2 tu takde..ayah kate takde rezeki nak bagi ibu maisarah..kami selesai lepak kat bandar melaka dalam kol 7.00 malam..pas solat maghrib kami terus gerak ke tempat yang semua nantikan iaitu alai..mmg dah plan sebelum nak balik kl nak singgah pekena ikan bakar dulu...mmg masih power ikan bakar di sana..rasenye nak g lagi pas ni...malam tu dalam kol 10.00 malam kami gerak dari melaka dan lebih kurang kol 12.30 kami sampai di rumah..mmg maisarah kepenatan..tido dari melaka ke kl..sampai kat umah pon tak sedar2 lagi..malam tu mmg lenalah tido..esoknye pas subuh mak yang sambung tido..hehe..ayah kemas2 umah..cian gak tgk ayah tapi mak mmg betul2 tak larat..maisarah je yg teman ayah..pas adik lahir baru kami plan nak g jalan kat tempat lain plak coz ayah kate dah nak dekat bersalin tak leh jalan lagi..nnti sayang penat..oklah sayang..nnti g matta fair booking hotel lagi ye...

2 ulasan:

KELLY910 berkata...

oh melaka... my hometown..
ekekke..

nur rabiatul adawiyyah berkata...

kelly: kampung atul pon kat melaka...tapi sejak nenek takde mmg tak balik dah kg coz umah dier pon dah jual..