yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 15 Jun 2010

hati seorang mak...

nape tajuk mak arini nampak lain je...ati mak terpanggil nak tulis catatan ni kerana arwah alanna. mak sedih..sedih bila terbaca satu blog yg amat menyedihkan kerana sepasang suami isteri baru kehilangan anak kecil yg comel sekali yang merupakan anak kedua pasangan berkenaan..bile mak baca blog tu mak rase mak tak sekuat dier..pada ayu mak doakan dier akan mejadi kuat selama2nya..mulanya mak ke blog noina a.k.a mama nabila. hati mak tersentuh nak membaca blog tersebut. kalau kawan2 nak baca silalah kesini ayu and family .

selepas baca blog tu ari2 mak ceritakan kat ayah..semalam lepas mak susukan adik marissa mak pangku adik..tiba2 airmata ni mengalir laju..ayah tegur mak..ayah kate nape nangis ni sayang..kan anak tido tu..mak kate bila mak tengok adik mak teringat kat alanna tu..ayah kate jangan macam tu..ayah pon mmg nak baca tapi tak berkesempatan lagi coz macam2 nak kena wat di rumah..bila ayah free nnti harap ayah dapat baca blog tu....

memang tak dinafikan hati seoarang mak memang sensitif terhadap perkara2 begitu..cukup touching..mase wat entry ni mak teringat kat puteri2 mak..lagi2 kat adik..mak rase bersalah ngan adik..mak nak adik tau yang mak dalam keadaan tertekan bila marahkan adik..mak nak mintak maaf sangat2 kat adik..mak terlalu sayangkan kamu berdua..tapi sekarang bila dapat baca gerak laku adik mak dah enjoy je..tu yg mak punye berat makin tambah..senang hati jage dua orang puteri..yang best adik nak mak pujuk kalau nangis..ayah kadang2 jeles..

sekarang plak mak dalam dilema..antara nak extend atau tak semester depan..yelah, mak tak puas nak main2 dan gurau2 ngan anak2 mak..lebih2 lagi adik..bagi mak kamu berdua lebih penting dr segalanya..mak nak jage kamu berdua puas2..rugi rasenye tak ikuti perkembangan anak2 ni..bila dah mule kelas mulelah mak bz..lagipon utk bulan tujuh ni mak nak bawak anak2 mak bercuti ke gambang...pas tu inyaallah 7 ogos mak nak adakan majlis harijadi kakak dan majlis kesyukuran adik dan umi nadhirah..pas tu dah puasa dan hariraya..raya ketiga insyaallah mak nak bawa kamu berdua ke cameron plak..kawan2 yg baca blog mak ni leh tak bg pendapat..

mak rindulah kat anak2 mak ni...


mak sayang kamu berdua sangat2...mmuahh!!!


2 ulasan:

Rizziela berkata...

Sejak bergelar ibu jua..hati saya mudah tersentu...baca kisah alana buat saya terisak2 menagis di office...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

betul tu...saya rase airmata ni dah tak leh tahan mase baca kisahnya...