yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Rabu, 2 Februari 2011

check up kat gomen pada usia mm 19 weeks...

salam;

arini mak macam boring sikit..yelah, org ramai cuti mak keje..mak tak leh cuti selalu coz nk simpan cuti hjg tahun..adik iparku mahu berkahwin hjg tahun ni...oklah mak just nak cite ttg bb yang kat dalam ni dulu...mak dah masuk 19 minggu pada minggu lepas..first time wat check up kat gomen..alhamdulillah mak dilayan dgn baik sgt..thanks pada kakitgn klinik ibu dan kanak-kanak sri rampai..diaorg bukan marah kat mak tapi diaorg ngan mak leh same2 wat lawak lagi coz asyik tgk muke mak je..mak kan terkenal kat klinik tu..hehe..

macam biase 2 minggu lagi mak kena minum air gula coz wan kan ader kencing manis..takpelah..mak redha jelah..hehe..tapi hakikatnya mak nk nangis kena minum air gula..hehe..pada minggu ke 19 berat mak dah 52.4kg..aduhai..mase ni mmg mak terkejut sikit..nk kate mak tembam sangat takdelah tapi berat takot mk tgk..mase peknenkan kakak rissa ngan sarah berat mak mase 19weeks baru 49kg..huhu..org kate klu peknen kan anak laki mmg macam tu..ye ke?takpelah...

tekanan darah mak dah ok skit..alhamdulillah..cume hb mak plak rendah just 10.7..nurse kate sebab mak kerap peknen tu yg hb rendah..mak kena mkn byk benda yg ader zat besi..patutlah mak selalu pening2 je skrg ni..muke mak pon pucat je..bb plak masih blm bergerak tapi nurse kate perlu risau bile bb tak bergerak bile dah masuk 20 minggu..due masih tak berubah..260611..mak harap sangat kamu keluar cepat mcm kakak2 kamu..kalau minggu pertama june pon takpe..hehe..tak sabarnye mak ni kan..

berkenaan name plak mak ngan ayah pening memikirkan name utk kamu..sebenarnye takdelah ssh sangat tapi nk carik name huruf m bukan mudah..dah berkenan tapi tak leh plak gune name tu coz nnti ader org perli mak ngan ayah..so, kami just leh kate nnti kamu akan diberikan nama muhammad m.........yg belakangnye tak tau lagi..agak2 ader peluang lagi ke jantina bertukar?ayah ngan amak rase kat dalam ni bb girl lah..macam mane ye ...next week br nk g jumpe doc..harapnye scan kali ni dah leh confirm betul2 lah..awal bulan 3 mak nk g check up mak nk g shopping sekali..shopping terus semua brg kamu...tapi girl ke boy kami tetap beli barang2 kamu warna biru..

nnti bile dah scan mak akan update lagi ye cite2 ttg bb mm...

Tiada ulasan: