yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 7 Julai 2011

kronologi kelahiran muhammad musyrif bin mohamad fikri..

mak tak tau nak mule macam mane..erm..firstly mak memang susah hati bile dah sampai 39 minggu musyrif tak keluar sayang coz kakak-kakak nye semua cepat2 belaka..kakak sarah mase 37 minggu..kakak rissa mase 38 minggu..mak ingat kamu keluar awal gak lah coz mak ingat nak g kenduri kawin pakngah kamu nanti..last2 tak dapat gak..huhu..

18 jun 2011 (sabtu) - 39 minggu
sabtu tu memang dah lepak umah wan coz wan cakap takot nak bersalin nanti sape nak tengok kakak2...lagipon jiran wan kawin tapi mak tak g lah coz mase tu ayah keje..mak dah bagitau ayah kalau bb tak keluar gak sabtu atau ahad mak nak ajak ayah g ikea..macam biase nak byk jalan coz nak bagi bb kuar cepat..malam tu tiba2 mak rase nak makan burger kat danau kota..kebetulan kakak sarah tido..mak ngan ayah bawak kakak marissa jelah.pusing punye pusing langsung tak jumpe burger tu..last2 beli je burger kat bawah umah wan...malam tu jugak pak su ngan mak su datang..kami lepak makan burger same2..paksu siap belikan air coke vanila..mak ni ape lagi telan gak lah segelas..huhu..so, malam tu tido jelah macam biase..

19 jun 2011 (ahad) - 39 minggu 1 hari
mak tengok jam baru kol 3 pagi..mak rase macam ade benda kuar..mak g toilet tengok takde ape pon..tapi mak rase macam perut ni lain macam..mak pon ape lagi kejut ayah tapi ayah leh wat lawak lagi tanye dah sakit 5 minit sekali tak?mak kate belum..mak pon amik tuala mandi dulu..ayah sambung tido..mase mandi memang dah rase sakit..pas mak siap dan pakai tudung,mak kejut ayah balik..mase tu dah kol 3.30 kalau tak salah mak.. mase tu wan pon bangun tanye nape..mak kate mak dah sakit..ayah pon bangun basuh muke terus bawak mak g spital..sampai spital kol 3.45 terus kena seluk..doc kate dah bukak 7-8cm..ape lagi terus tolak g labor room...mak mase tu memang rase nak teran coz tak tahan sangat..masuk labor room doc kate pale memang nak kuar..bile ayah dipanggil masuk mak dah ready nak meneran..terus nurse suruh mak push..jap je mak push bb dah kuar..lega sangat dapat tengok bb..alhamdulillah segalanya dipermudahkan..


Tiada ulasan: