yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Selasa, 22 November 2011

asyik adik je kakak2 pon nak pemes gak..hehe

oklah tajuk atas dah tau kan mak nak cite tentang sape plak...mak nak cite tentang anak2 dara mak..yang sulung ni...
 gambar ni mase g bukit bendera...

kakak maisarah sekarang dah besar..dah 3 tahun 3 bulan..bila tengok kakak dah boleh diharap mak plak rase nak menangis..mak rase tak percaya anak mak dah besar..tapi walaupun dia dah boleh diharap mak tak mau bebankan dia ngan ape2...mak masih ingat pesan doc jangan amik kesempatan ke atas anak2...kakak sejak awal ramadhan aritu dah dihantar ke taska...alasan dihantar ke sana kerana bbsitter tak larat nak jage tiga2 sekali anak2 mak..kedua ayah kate bagi dia lajar berkawan coz nanti bila 5 tahun nak masuk tadika dah ok...kakak akan tiru apa je orang wat..mase mak memerah susu dia tgk..sekali tu dia amik mainan mesin cake playdoh nye dia buat macam perah susu gak..mak ngan ayah gelak je tengok...sekarang ni pakai baju kalau pendek sikit pon mesti dia tarik2..kalau seluar atau skirt tu mmg jenis pendek dia tak kisah..kakak same ngan mak tak suke benda senteng2 ni...huhu..

yang ni plak anak dara mak no 2 iaitu nur marissa...
ini budak sangat comel perangai nya sekarang...macam biase dah jadi kaki buli..kakak sarah nye selalu mengalah ngan dia..nak wat macam mane badan nye pon dah nak same ngan kakak...tu yang kakak selalu kena mengalah ngan ape yang adik buat...dia gelar diri dia icha...comel bile dia sebut name dia...kalau apa2 je hak dia mesti dai akan kate icha punye...ramai geram ngan dia ni coz dia banyak cakap...orang kate dia cerdik dan lebih cepat dr kakak sarah...alhamdulillah mak dikurniakan dengan anak2 yang bijak..yang ni lagi suke tiru apa orang buat..haru kadang2 tapi masih boleh dihandle lagi...gigi dah penuh...jalan tak payah kata memang dah laju...

mak rase tu je kot setakat ni yang mampu mak tulis tentang anak2 mak...ape pon sebagai seorang ibu, mak bangga ngan anak2 mak...macam2 pujian yg mak dapat..syukur alhamdulillah...

2 ulasan:

MaMa aDaMaQiL berkata...

mmg ank yg kedua ni kaki buli kot...kdg2 geram tgk tau bile si abg senyap die p ngacau..ade je akal dorg ni kan..huhuhu

nur rabiatul adawiyyah berkata...

mmg natt..ni manja skit ngan ayah tu yg dier jadik pembuli coz bile membuli ayah back up..