yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 9 Disember 2011

bila difikirkan, bila diingatkan...dasyat gak aku ni....hehe

kadang2 tu bila mak duduk sorang-sorang atau tengah amik mood nak buat keja mak terfikir dasyat jugak mak sekarang ni..memang berbeza bila mak bujang dulu...apa yang dasyat??????mak rase semua mak,ibu,mama,mummy,umi dan seangkatan dengannya adalah A WONDERFUL MOTHER...mane tak nya semua keja kita boleh buat sendiri...mak tak katelah ayah tak tolong mak tapi bila fikir balik kire banyak gak lah mak kena buat sendiri.

hari isnin dengan selasa malam ayah ada kelas mengaji..balik keje kalau tak tapau mak kena rush masak..settle masak mak kena cepat mandi dan solat maghrib coz lepas maghrib ayah dah nak g kelas..ayah akan balik dalam pukul 10.00 mlm..sepanjang masa tu mak kena kawal ketiga-tiga anak mak...mase tu lah perlu bagi anak2 makan, susu, salinkan pampers kalau mereka poo poo...dasyat kan?

sabtu ahad plak kalau mak takde kelas mak akan jage anak2 mak sendiri coz ayah akan keje sabtu dan ahad..so, sepanjang hari memang kena berkejar buat kerja rumah dan uruskan anak2..biasenye pas subuh mak dah siap mandi ngan solat mak akan terus ke dapur...pas ayah g keje mak terus memasak...biasenye mak akan masak bekfes ngan lunch sekali..untuk minum petang mak tunggu anak2 mak tido tengahari baru mak wat...sambil masak mak akan basuh baju dan sidai baju...settle semua anak2 dah bangun mak akan mandikan sorang2...pas bagi mereka makan dan susu amak akan bagi mereka main..sambil tu mak lipatlah baju ke kemas sikit2 ke...bila fikirkan semua tu mak berjaya buat rase terharu je...

bila malam yang free mak akan sibuk wat assignment dan study...lagi lah terharu...macam tak percaya mak boleh buat semua tu..kalau hari2 biase ayah ada rumah ayah akan tolong mak..kalau ayah takde yg mak patah kaki dan kena berdikari..huhu...ape pon mak rase puas bila tentang rumahtangga dan anak2 mak dapat buat sendiri...sekian..

p/s: ini gambar kaki anak buah saya paling kecik kena simen..huhu...

Tiada ulasan: