yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 6 Jun 2013

preparation untuk wat jamuan sempena masuk umah baru dan harijadi musyrif yg ke 2 tahun

dah lame tidak bercerita tiba-tiba bgtau nak wat makan2 kan..takpelah blog saya ikut saya lah nak cerita mane dulu..mane cerita yang saya ready nak cerita saya cerita...ni semua untuk saya jadikan kenangan  dan rujukan masa hadapan...:)

insyaallah akhir june nanti kami nak wat sedikit makan-makan untuk jemput semua adik beradik,saudara mara dan kawan2 ke rumahku syurgaku...sebelum ni kami dah search untuk wat besday musyrif kat luar coz biase buat kat umah kan...tiba plak en suami kate alang2 adiknye cuti balik kl so kami decide wat kat umah sekali ngan majlis masuk umah baru..mula2 pening gak pilih warna coz sebelum ni penah bermain dengan warna merah+hitam, biru+putih, oren, kuning+hitam, pink+hijau, pink+kelabu, pink+ungu...at last en suami kata kite akan guna kuning sebagai tema tapi blm decide gabung dengan warna ape..rase putih kot...huhu

disebabkan mak belum ade kelas lagi so mak ingat banyak benda mak nak diy sendiri...semalam mak sempat google cara nak wat banner utk tulisan hepi besday, contoh paper bag...tapi kali ni wat kat umah jemputan pon terhad mak ingat nk bg special gift skit utk tetamu..plan nak bagi macam2 dalam satu kotak kek yang akan mak deko sendiri bersama ayah....

semalam pon mak dah siapkan senarai menu...kali ni nak buat nasi putih ngan laksa..yang lain makanan tambahan sebagai sampingan..dan kali ni ayah kate insyaallah nak buat cake bufet plak..mak dah decide amik 5 jenis kek je coz orang tak ramai...takot tak abis plak nanti..tapi atas tu nanti tetap ada candy sikit2..

ape pon mak harap majlis akan berjalan lancar..banyak benda nak kena fikir ni coz dua minggu lagi mak dah nk g holiday kat melaka..haru..kena plak sekarang masih bz ngan order2 orang...rezeki ni semua..syukur alhamdulillah...


ni gambar thn lepas..tema bee kuning+hitam:)

7 ulasan:

Amir Zarif berkata...

Leh potong kek sekali ni...hihi

Amir Zarif berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
nur rabiatul adawiyyah berkata...

BLH2..ADE LIMA KEK..LEH PILIH..HEHE

Chyralis Comel berkata...

waahhh.. meriah sangat... hehe... rajin tul wat majlis gini kan... cam besh jekr.

nur rabiatul adawiyyah berkata...

wat biase2 je ni..hepi dpt wat sendiri:)

Lynn Hamzah berkata...

mesti meriah majlis nie nanti...sebab 2 in 1...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

hope mcm tu lah coz first nk wat sendiri..biase tumpang umah ibu saya:)