yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Rabu, 11 Februari 2009

selasa yang penat



Ari selasa saya ngan hubby cuti..nak kemaskan umah coz ader barang2 baru masuk semalam..my mom bagi coz salah satu umah nak dijual. So, barang2 kami g clearkan semalam..penat gak lah..tapi tak bawak maisarah coz rumah tu dah lame tak masuk..tu yg tak berani bawak dier..dalam kol 2 lebih sampai umah sewa saya..ingat nak kemas abis2 tapi my mom call dier kate nak datang mkn kat umah saya malam nye..huhu..pening gak nak pk kan menu..nasib baik hubby bagi idea..hubby kate masak nasi ayam ngan mihun sup je..senang..tak remeh sangat..sepanjang saya kawin semalam ader lah first time family saya datang mkn heavy skit..sebelum ni datang saya just goreng yg ringan2 je..nasib baik ibu saya faham yang anak dier ni malas skit..tapi kalau datang rajin mmg macam2 nak masak..ingatnye ader mase nnti nak masak ajak keluarga sebelah hubby datang plak..diaorg pon tak penah datang umah kami..biaselah kan umah kecik nak ajak org dtg pon segan..hehe.dalam kol 8 lebih family saya datang..takot gak kan masakan saya tak ok..lega bile angah kate LULUS..erm...angah saya cerewet skit bab mkn ni..tapi dah dier kate sedap kire ok lah tu..haha..nasib baik hubby tolong masak dan maisarah tak banyak ragam..kalau tak, pengsan gak nak wt sorang2..kol 10 lebih diaorang balik pastu saya ngan hubby kemas2 coz ari ni nak keje lagi..macam biase maisarah mmg dah tido sebelum family saya datang lagi..so, senang kami nak berkemas..pas settle gosok baju dan membaca ape2 yang patut kami pon tido coz 4.30 pagi nak bgn masak utk maisarah..

Tiada ulasan: