yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 28 September 2009

perkembangan anakku dan hubbyku...

kelakar plak tajuk kali ni..yelah org wat perkembangan anak je..tapi saya perkembangan my hubby sekali..hehe..first nak cite tentang maisarah dulu..dah makin cerdik anak mak ni..sekarag ni kalau org sebut one, two, dier akan sambut ngan three..comel sangat tgk dier macam tu..kalau menari sekarang dah pandai angkat2 kaki wan nye kate..tak tau lah sape yang ajar..pantang dengar muzik..kalau panggil kucing pon dah pakai lenggok jarinye..pantang nampak kucing..mesti nak tarik kucing tu..maisarah gak kalau dapat wat sesuatu dier akan tepuk tangan coz menandakan dier pandai..hehe..yang kelakar ayahnye ajar dier cara nak gosok tangan supaya nnti basuh tangan pandai nak gosok sabun..comel lah anak mak ni..kalau sebut gg je mesti nganga mulut besar2..kalau kate mane hidung dier akan kempis2 kan hidungnye..nampak comel lah..mate maisarah masih lajar lagi..maisarah dah pandai sebut ayah, mak, acu, maklong, pakngah, atuk, mamam, jalan...tak sabar nak tunggu maisarah kuarkan ayat2 baru lagi..maisarah pon dah makin ligat berjalan..so, kami mmg lepaskan jelah dier kalau dier rajin nak berjalan..ni gambar terbaru maisarah...


bersama teddy bear nye...

dua tiga menjak ni mmg saya sensitif sikit..maybe sebab mood peknen kali ni..saya selalu kate nape hubby dah berbeza saya peknen kali ni tapi hubby selalu jawab ape yang beza tu sayang..rasenye same je..kalau saya dok2 memang saya pk ape lah yang hubby ku lain..dier masih macam dulu melayan karenahku ketika mengandung..ubat hubby yang sediakan, susu hubby ku yang ambilkan dari peti sejuk..kalau minum susu peknen hubby yang bancuhkan..nak makan ape2 hubbyku juga yang carik, sakit sikit hubby bawak kan ke klinik, keje hubby ku jugak yang hantar, keje umah pon hubby yang watkan semua kecuali memasak..pelik kan saya ni..ni lah dier dikatakan perangai ketika mengandung..hehe..pagi2 tadi hubby ku sempat g bawak balik tulang daging untuk dibuat sup..malam tadi dier mintak kawan dier belikan coz hubby ku keje malam tadi..ni semua gara2ku yang nak sangat makan sup tulang...to my luvly hubby, sori ye sayang..saya mmg jadik pelik sikit peknen kali ni..thanks ye sayang sabar ngan kerenah saya ni...

4 ulasan:

Mummy_Sofea berkata...

bestnyer maisarah semakin bsar..da pandai...atul cam dilla ms prgnant..suka pk en somi da lain pdahal apa jer semua dpt...mybe sbb prgnant..so kna sbr byk2 yer atul...cian husband atul...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

tu lah dilla..kadang2 rase teruk je atul ni..naisb baik hubby tahan dilla...kadang2 tengok muke dier kesian je..rase bersalah je..

wanie @ suzie berkata...

maisarah da makin bijak ye...
wani doakan huby atul akan banyak bersabar...atul pon kene hepy2 selalu k.jangan pk yg bukan2

nur rabiatul adawiyyah berkata...

thanks wani..mmg kalau leh tak nak dah pk bukan2 lagi..mmg nak cube..