yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 9 Oktober 2009

hari yang penuh tragis....

semalam aderlah tarikh yang saya rasekan sungguh cemas dah tragis..hehe..macam suspen je kan tajuknye..pagi semalam sampai kat klinik kesihatan  kol 8.00 pagi..tapi dah ramai orang..kami dapat no 21..mase tu dah terbayang mesti lame dok kat klinik..mmg ramalanku benar belaka..huhu..sampai kol 12.45 tengahari kami kat klinik tu..dah lah berat saya hanya 46.3kg je..mase jumpe doktor, saya diberitahu yang jantung saya tak normal degupan nya..rase macam pelik coz selama ni takde plak rase sakit dada..just mengah kadang2 tu normal lah coz tgh bawak bb kan..so, doktor bagi surat mintak refer kat hkl..sampai kat hkl dah kol 2 lebih..mase tu dah rase pale ni berat semacam..tapi kuatklan semangat gak..bagitau kat hubby dan hubby kate maybe sebab tak nak makan..mane nak lalu coz dalam pale ni dah mule isau..balik ni kite g makan ye sayang..pas dah dapatkan appointment g teman hubby ke ofisnya..pas tu kami terus pulang ke rumah untuk mengambil puteri kami yang comel sangat tu..pas tu hubby terus ajak g makan di keramat..mase nak mkn tu rase macam dah tak larat sangat2..hubby kate pas mkn terus g klinik ye sayang..tapi pas makan tu maisarah pulak wat ragam..teruslah kami pulang ke rumah dulu..sampai di rumah saya tido dahulu kerana kepala ni berat sangat2..tak lame pas tu hubby kejut suruh mandi coz katenye maybe sebab panas tu..saya dah nangis2 mase tu coz badan ni tak larat nak bangun..hubby pon tolonglah mandikan (erk..18sx ke..tak kan..ni aderlah kasih sayang..hehe) coz isau tgk keadaan saya..malam tu pas maghrib kami terus ke desa pandan untuk berjumpe doktor hisham di sana..walaupun jauh kami gagahkan jua..so, doktor hisham kate everything ok..maybe sebab saya kurang air dan angin dah masuk dalam badan..tu sebab pale saya sakit sangat2..habis check up kami terus bertolak pulang dan sebelum tu hubby ajak g mc'd carik bubur untuk saya tapi dalam perjalanan saya dah termuntah kat dalam keta hubby..nasib baik ada tuala kat dalam keta hubby..sempatlah alas sebelum sampai ke destinasi yang dituju...balik tu sampai umah hubby suapkan bubur dan ubat dan saya terus tido..pagi tadi bangun rase lega sikit..kepada hubby ku, terima kasih sayang coz jage saya..terharu tgk hubby buat semuanye..alhamdulillah dan bersyukur sangat2 dikurniakan suami seperti mohamad fikri bin anuar...love u so much sayang..

2 ulasan:

Mamadam berkata...

betuah atul dpt hubby camni tau..tingat plak time nat dmm teruk mase preggy adam..1mlm hubby xtdo dok lapkan bdn nat sbb dh pns sgt..bile nk ke toilet die la yg lg papah..pg tu nat dh xlrt sgt hubby yg mndk'..lgsg xg keje n bwk nat g klinik..even tgh skt trk mcm tu tp terase syukur sgt ade hubby yg caring..tol x atul???

nur rabiatul adawiyyah berkata...

a'a..kadang bile sakit pon terus rase leh ilang sakit tu..tapi ni lah peluang nak bermanje2 kan..hehe..kite kena bersyukur kan nat...