yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 19 Oktober 2009

open house kawan2...

erm..sabtu dan ahad lepas mmg sibuk sangat2..sabtu tu ingat nak kuar pagi2 tapi macam biase ader anak kecik ni kena ikut rentak dier dulu..so, pas dah siapkan dier kami terus ke shah alam..ke umah kawan baik saya sazrina shireen..kami telah dijemput khas oleh maknye..so, hubby kate kite perlu ke sana dahulu sebelum ke sentul..kesian gak kat hubby coz jumaat malam tu dier keje malam..balik dari keje malam hubby bawak pula kami keluar..lagi kesian malam tu dier akan masuk keje malam..tapi hubby kate takpe coz dier ok..pas kami ke shah alam, kami terus bertolak ke rumah kawan baik hubby coz menghadiri majlis harijadi anaknye iaitu Adriana Natasya yang pertama..lepas lepak2 kat umah azhar, kami terus ke rumah ayah mertuaku..sampai sane jam meninjukkan kol 3.30 petang..kalau ikutkan kami ader lagi 3 jemputan tetapi kasihankan hubbyku, kami terus lepak di umah ayah mertuaku..paetang tu kami sempat beraya di umah jiran hubbyku coz kami dah lame tak jumpe baby Adilia..she’s so cute..dah 4 bulan setengah..di sana maisarah dapat hadiah baju yang dihadiahkan oleh mama adilia from Vietnam.. the dress so cute.. malam tu maisarah tido awal gak coz keletihan..ahad tu ingat pon nak kuar pagi2 tapi ader mslh teknikal..maisarah dah cabutkan satu button pada laptop kami..maybe dier nak uji ayahnye coz nak tgk ayahnye marah kot tapi tak jadiklah..maknye bisinglah,..tapi ayahnye leh kate, takpelah maisarah nnti kite baiki button ni..itu lah hubby ku..bukan jenis pemarah..pas dah siap2 kami bertolak ke putrajaya bersama2 adik iparku dan kawan baik ku..sampai di rumah fariza kami berbual panjanglah coz dah lame tak jumpe..gossip itu penting tapi takdelah mengumpat..just cite pasal perkembangan terbaru kami..dah puas melepak kami terus sahaja ke rumah dylla..menghadiri majlis cukur jambul dan akikah nur sofea aamilyn..cantik pelamin dan mam sofea..ibu tgk gambar nye kate chubby nye sofea ni..i said cute tau dier ibu..bunga pahar yang dapat pon cantik ayah kate..hubby kate rajin mak dier..ibu tak dapat nak ikut coz sepupu kami baru bersalin..sebelum tu kami nak ucapkan terima ksaih pada dylla sekeluarga coz menjemput kami semua..sorry tak dapat nak lepak lame2 coz nak ke hospital melawat sepupu kami yang baru bersalin..bercakap mengenai isteri sepupu saya yang baru melahirkan seorang bayi perempuan pada kandungan 7 bulan lebih..jumaat pagi tu kami baru berjumpe di klinik coz minum air gula same2..dan di klinik dier mengalami pendarahan..malam tu dier selamat melahirkan bayi seberat 1.08kg…tetapi sampai di kl ayah bertitahu dier dah balik umah..just baby je ader dalam hospital lagi..so, tak jadiklah kami pergi coz mase tu dah lewat petang..maisarah pond ah keletihan sampai tertidur pas ayahnye mandikan dier..kesian anak emak..sori coz tak dapat nak update gambar coz hp ader prob..pas dah ganti hp, baru saya akan update gambar..kepada semua akwan2 yang menjemput maaf kiranya kami tak dapat hadir kerana tidak cukup masa..

Tiada ulasan: