yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 2 November 2009

insyaallah we will get another princess

rasenye lame sangat dah ni tak update blog..mane tak nye bile hp rosak mati kutu jap...pakai hp senang sikit nak bergambar..kalau pakai e-cam,ssh plak nak bawak ke ofis dier punye kabel...takpelah..yg penting cite dulu..baru nnti amik gambar..hehe..last week perut ni rase tak selesa sangat2..jap2 rase sakit..nak masak pon terpakse duduk atas kerusi..so, hubby kate tak leh jadik..kena gak g jumpe dr hisham..mule2 segan gak kan nak g awal2 coz doktor kate nnti dah 24 weeks baru jumpe dier balik..hubby kate kena gak jumpe coz isau ngan bb kat dalam..mase g tu dr hisham terkejut gak lah coz baru 3 minggu lepas jumpe dier..tapi hubby kate wife saya sakit perut..so, pas check tekanan darah doktor kate semua ok..pas tu dier kate kite scan plak coz dier kate kalau uri bawah biasenye akan bleeding...tapi ur wife tak bleeding..tapi bile scan mmg uri saya di bawah sikit..tapi doktor kate jangan risau coz uri saya tu leh naik balik coz for the second bb it's a normal coz rahim kite dah jatuh sikit bile anak kedua..lega hati kami dengar..cume doktor pesan kalau bleeding kena cepat2 g spital..pas tgk uri kami tgk perkembangan bb dan doktor kami anak kami grow dengan sihat..siap tunjuk penumbuk lagi kat ayah ngan mak dier..huhu..anak mak ni nakal ye..dan doktor kate anak kami insyaallah girl lagi..pas doktor bagitau kami, dier tanye marah ke saya bgtau ni?mane tau nak surprise ke..kami kate tak lah..wat apelah nak marah..dier kate ader certain patient der akan marah bgtau jantina..kami sebenarnye tak kisah dapat anak ape pon..janji dier sihat..bile tgk dier berpusing2 seronok kami..hubby kate nampak semua anggota fizikal dier ngan jelas..mase maisarah kami kurang nampak coz maybe first time dan tak faham sangat ngan scan2 ni..hehe..ape pon dah tiba masenye mak kena settlekan beli barang2 anak mak yang dah tersedia ader list nye..hehe..walaupun anak kedua tapi dah 20 jenis barang mak list kan..ayah sampai pening kepala tgk mak..ayah kate ayah ikutkan je ape yang mak nak beli coz semua anak kena adil kan..cume tgh pk kan ngan ayah nak beli katil yang macam mane dan tgh keliru pam susu mane yang ok anatara spectra 3 macam  auntie dylla a.k.a mummy sofea, avent macam mummy adilia ataupun yang paling diidaman ramai iaitu medela..huhu..botak lah pale ayah..ayah kate ayah tak pasti mane satu ok..kak ina kate lain org lain rase dier coz ader org pakai yang biase je tapi susu ttp banyak..ayah kate kite belilah yg mak nak..katil diperlukan coz nak letakkan bb bile mak tinggal di rumah bersama kakak maisarah dan adik..tapi perlu ke?ayah kate perlu coz takot nnti mak nak mandi atau masak maisarah ganggu adik plak..erm..nak pakai pon bukan selalu..semua kwn2 tlg ye bagi pendapat..

Tiada ulasan: