yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 29 Januari 2010

32 weeks...

kelmarin genap lah mak peknen 32 minggu bersamaan 8 bulan..jap je mase berlalu..tinggal lagi 8 minggu untuk ke due date mak..mule2 rase macam takot gak tapi ayah kate jangan takot2..nnti darah tu tiba2 je leh naik dan turun..so, better jangan pk sangat...ayah kate barang anak semua dah siap kan?semua dah masuk keta...just tinggal bakul baju nak letak kat umah wan je ayah tak bawak lagi g umah wan..kali ni mak pantang kat umah wan lagi..lagipon kat umah wan tinggal maklong ngan wan je..so, pantang jelah kat umah wan..kalau pantang kat umah sendiri nanti ayah kate sape nak jage..ayah leh cuti 2 atau 3 minggu je..bakinya nnti mak kena wat sendiri semuanye..kalau dok umah wan leh lah maklong tolong tgk2 kan mak ngan adik..kakak maisarah nnti kena antar kat umah ibu nye..kalau kakak berkeras nak dok ngan mak baru mak tak antar maisarah..ari rabu aritu ayah ngan maisarah teman mak g klinik nak check up..so, ape perkembangan mak ye dan baby ye..




....berat mak sekarang dah 53.5kg..hehe..kalau dulu waktu macam ni dah 56kg..so, kali ni lebih keciklah mak ni..huhu..tapi lom terpk nak diet pas bersalin coz ayah kate jangan diet over2 coz nak bf anak..

....baby dah masuk lorong dan mule ke bawah..aderkah ini bermakna saya akan bersalin awal?tidak....anak   mak mesti keluar 36 minggu ke atas..

....ader yang dah tegur perut mak dah turun..no, no, no....

.....mak dah mule tak larat membawa perut...

....anak mak dah 1.6kg..doktor kate adik nampak lebih besar rasenye dari kakak coz dulu kakak lagi kecil saiznya pada waktu2 begini..

....klinik kate berat mak, selera makan mak, gula mak, hb mak semua ok...nurse kate standby if rase sakit g hospital...



itu sahaja perkembangan mak pada minggu ke 32..rase tak sabar lak...nak sangat tgk adik nanti rupe macam kakak tak...macam mane pon kamu semua tetap anak mak..mak dan ayah terlalu sayangkan kamu semua..kami cube buat yang terbaik untuk kamu berdua..harapnya adik jangan keluar dulu ye sayang..mak dan ayah nak bawa kamu berdua ke melaka esok..nanti lepas adik lahir baru mak dan ayah bawa adik dan kakak ke tempat yang lagi best ye sayang...

2 ulasan:

KELLY910 berkata...

salam..
semoga dipermudahkan ye..;)

nur rabiatul adawiyyah berkata...

kelly: insyaallah..