yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 25 Januari 2010

anak lelaki vs anak perempuan....

tgk tajuk macam nak celuparkan mulut ni je tapi tak leh..walau tak puas hati macam mane pun kena tapis lagi ayat2 di bawah ni...nape ye saya letak tajuk seperti di atas..sebabnye saya dah menyampah dengan ayat2 orang yang terlalu taksub ngan anak lelaki...salahkah kalau kite punye anak semuanya girl?????bagi saya tak salah kan kalau saya dan hubby inginkan anak perempuan ramai2...my hubby said kalau anak girl semuanya dier ok je coz semuanya akan rapat dengannya..kalau hubby saya tak kisah so orang lain janganlah kisah ye..hak kami lah nak anak ape..ni tak, selalu kuarkan statement yang tak suka didengar..yang paling tak suke nak dengar adalah, kalau ader anak lelaki ni aderlah keturunan..for me and my hubby keturunan tu bukan terletak pada anak girl or anak boy ye..kalau takde anak girl macam mane anak boy tu nak menyambungkan zuriat nya..so, same2 perlu dalam menyambungkan keturunan keluarga..lagi ayat2 yang daku tak leh nk dengar aderlah bile orang kata kalau lahirkan anak lelaki nanti mertua sayang...dengar mmg tak logik kan coz ayah mertuaku sayang kepadaku walaupun aku melahirkan anak perempuan..hehe..masuk bakul angkat sendirilah aku ni..hehe..bagiku anak lelaki ke perempuan ke sama je..kalau aku dikurniakan anak lelaki atau semuanya anak perempuan pun kami terima...alhamdulillah kalau dapat lelaki coz dah sepasang..dapat girl lagi ayah menang kate hubbyku..huwaa...mak sorang2 lagilah pas ni..hehe..sepatutnya kita kena bersyukur coz masih lagi diberi peluang untuk memiliki zuriat sendiri..ape yang diberi oleh Allah aderlah rezeki dan ader hikmahnya..hubby selalu pujuk dan beritahu jangan difikirkan apa yang orang kate..girl or boy kite yang jage dan besarkan same2..kalau kite takde anak laki pun kite kena terima...mungkin ader sebab kita tak dikurniakan anak lelaki dan mana lah tau one day kita akan dapat anak laki jugak ke...so, banyak mase lagi..kite tunggu je...kepada anak mak yang didalam perut mak ni..cepat kuar ye sayang..mak dan ayah taks abar nak lihat kamu...walaupun kamu girl, mak dan ayah tetap sayang kamu macam ayah dan maisarah sayangkan kakak maisarah...kami akan cube berlaku adil ye sayang...

8 ulasan:

Mummy_Sofea berkata...

atul xkisahla boy atau gurl kan...kita kena bersyukur kita still leh lahirkan zuriat kita sendiri..so ni semua rezeki..zuriat kita..so xperlu pk aper org kata k..xlama da kan nk jumpa bb..xsabar plk nk tgk..

nur rabiatul adawiyyah berkata...

tu lah dilla...kalau ngan mulut org ni mmg geram je dengar...ok lagi ader anak kan dari takde langsung..kena bersyukur..a'a..tak lame je lagi...

KELLY910 berkata...

setuju dgn arien..
dari kita sibuk duk fikir baby girl or baby boy.. lebih baik kita fikir macam mana nak didik diorang agar menjadi anak2 yang cemerlang kan.. lagi banyak faedah nya.. kan?

nur rabiatul adawiyyah berkata...

yup kelly..mmg kite patut pk dulu macam mane nak didik mereka jadik insan yang berguna..

sisdee berkata...

salam kenal :)

sape le kita nak tentukan jantina anak2 kita kan...
boy ke girl ke..dah dpt anak anugerah Allah jaga jelah ngan sbaik2nya...

ada byk hikmah tersembunyi atas apa yg Allah kurniakan kat kita :)

bsabar jelah ek :)

nur rabiatul adawiyyah berkata...

sisdee: salam perkenalan juga...yup, mmg bukan kejej kite nak tentukan jantina anak..bg saya ape yg diberi semuanye aderlah kurniaan terindah dari Yang Maha Esa..

Naz-Segalanya disini berkata...

lor..ada gak org pertikaikan anak lelaki ke pempuan..ceh..apa lah diorang tu..atul tau x..dulu naz nak sangat anak sulung naz pempuan.masa scan perut 5bln doktor kata naz akan dpt anak lelaki.naz rasa kecewa sgt.uhuhu..tp sekarang baru naz tau kenapa Allah bagi naz anak lelaki dulu.sbb nak bg naz kuat bila naz kene tggal waktu rizal keje mlm..jd skang kalau naz nak dibagi anak lelaki lg pun naz dah xkisah.kalau dpt anak pempuan lg best sbb sepasang kan

nur rabiatul adawiyyah berkata...

naz: ader org macam tu..tak taulah nape org kate macam tu..tu lah kan, tuhan bagi kite anak lelaki atau perempuan mesti bersebab..