yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 18 Februari 2010

majlis harijadi

erm...tajuknye macam tak patut je kan..yelah, besday kakak maisarah yang kedua lambat lagi..tapi mak dah beriye2 fikir apa nak buat nanti..huhu..maklumlah mak nanti 2 bulan dah dok berehat..so, mak dah leh search sikit2 nak wat ape mase besday kakak maisarah nanti..adek punye giliran tahun depan lah ye sayang..huhu..mak bukan ape mmg ingat pas pantang baru mak nak pk ape perlu mak buat untuk besday kakak maisarah tahun ni..tapi semalam atuk dah mule tanye tahun ni besday maisarah nak wat macam mane?erm..mak kate ingat nak wat kat kfc je coz mak takot tak sempat nak wat persiapan kalau nak wat kat umah....maklumlah dah 2 orang anak kan..ayah kate tak tau lagi adik macam mane..kalau adik tak nakal macam kakak leh lah wat kat umah..mak ingat kalau wat kat kfc mak leh lah jemput dua2 family ngan kawan2 rapat mak..mesti best kan..tapi mak ngan ayah ader gak terfikir nak buat kat umah coz kebetulan besday kakak maisarah jatuh pada bulan puasa..so, ayah kate kena buat lepas rayelah..leh wat open house sekali ayah kate..mak ingat nak wat akikah adik sekali..senangkan sekali majlis..masih dalam pkran lagi nak buat ape..kalau buat semua majlis tu leh lah mak buat besar2an sikit coz ader rezeki anak2 mak sikit tahun ni..bukan tak nak wat majlis akikah adik tapi ayah kate majlis akikah adik wat lah mse adik setahun..wat macam kakak dulu..erm..dekat sangat harijadi kakak ngan adik..takkan nak wat dua majlis kan..kawan2 mak leh tak tolong mak fikirkan macam mane nak wat..

1) wat di restoran segera

2) wat di rumah hanye majlis harijadi di rumah dan open house ATAU

3) wat majlis besar2an besday kakak maisarah, akikah adik, open house dan besday ayah...

lupe plak nak bgtau yang besday hubby pon bulan puasa tahun ni..seminggu sebelum hari raya..mak dah pilih tarikh nak buat majlis semua tu iaitu pada 18 September 2010..seminggu selepas raye..harapnye mak dapatlah wat majlis tu..seronok tgk kawan2 mak semua wat majlis harijadi meriah2..hehe..adek pon dah besar mase tu..mesti dier pon seronok wat majlis macam tu...

ni kek kakak maisarah tahun lepas...

6 ulasan:

Mummy_Sofea berkata...

wahh bagusnya da bt preparation...dilla pun cam atul w/pun bln 7 tp dilla da pk camner nk buat...tp dilla bli skit2..takut last minit bdget lari..hehe..

ok klu dilla kat tmpat atul better wat majlis besar2an besday kakak maisarah, akikah adik, open house dan besday ayah...sbb snang n jimat duit/masa..xla pnat nak bt byk kali..sbb dekat2 jer tarikh kan..

klu nak bt kat fastfood mmg senang tp atul xleh nak ajak ramai sbb tmpat terhad..better bt kat umah...suma bleh dtg..bg pndapat dilla la...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

tak sabar nak join besday sofea yg pertama..kalau dilla ajak dan atul takde hal mesti atul akan datang utk anakku itu...tu lah dilla..kena awal2 coz takdelah terasa duit kuar sedebuk gitu..atul masih cube pujuk hubby wat terus besar2an..

Mummy_Sofea berkata...

harap atul dpt join nati...dilla pun tgh pening...mak dilla nak bt kt dewan bwh umah..yg husband dilla plak nak buat tema kt tepi pool kat umah kitorg tu...dilla xkisah tp tula..sebelah mak sblah suami...tgkla camner nati..

btul tu atul kna prepare skit2..nati xterasa sgt..cam dilla da tau tema terus beli bnda2 yg ikut tema tu skit2...snang nati...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

kite serupa lah dilla...hubby pon nak wat kat umah sewa kami..tapi ayah ngan ibu atul suruh wat kat umah diaorg macam tahun lepas gak..pening kan..

Xyra berkata...

oh bagus punyer mak tau...awal2 dh pikir. anak aku 2 kali besday buat kt umah je kecil-kecilan. skrg dh besar kan dh reti baru rasa nak celebrate secara over..hehe. my advice buat kat luar x penat sgt.tp kalau nak buat sekali harung camtu baik kat umah je.

nur rabiatul adawiyyah berkata...

thanks ye xyra...aku ni kena plan awal2..kalau tak mesti tunggang langgang..huhu..