yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Sabtu, 27 Mac 2010

breastfeeding mak yang nampaknye tak berjaya...

erm..lame dah mak tak bersiaran...huhu...sebenarnye mak masih sedang memperbetulkan emosi mak yang tak menentu...mane perginye ilang semangat mak pon mak tak tahulah..sedih bile mak kenangkan..kat blog lah tempat mak nak curahkan isi hati mak..mak belum sempat nak update ttg kelahiran puteri kedua mak..nur marissa bt mohamad fikri...mak dah taip tapi belum dapat nak publish lagi coz ader benda lain yg lebih penting nak mak ceritakan...mak dah tak tau ape nak wat lagi..ayah sentiasa bagi sokongan kat mak..mak bermasalah ngan bf mak..mase kakak dulu susu sampai melimpah2 kuar waktu2 macam ni..tapi bile turn adik susu sampai dah nak kering..cian kat asik..sekarang ni dier kuat menyusu..tak payah kejutkan..2 jam sekali dier nak susu..kadang tu tak sampai 2 jam dier dah nak susu balik..tapi breast mak tak banyak susu dah..mak macam dah putus harap..ayah kate mak kerap bagi adik susu tapi nape susu mak tak byk..ayah kate peliklah..ayah cube pujuk mak dengan mengatakan mak watlah yang terbaik..bagi susu kat anak setakat yang mak mampu..jangan terlalu pk kan coz nnti kesihatan mak yang tak ok..ayah kate kite usaha dengan makan dan minum benda2 yang leh tambahkan susu..setakat ni adik dapat minum lagi cume mak tak leh wat stok utk adik lagi..ya allah, aku sebagai mak inginkan yang terbaik untuk anakku..setakat ni adik tak pernah menagmuk kalau isap susu..wan kate tu tandanye susu ader lagi..mak picit breast mak pas adik menyusu mmg susu mak kuar lagi..tapi mak rase susu mak sikit coz breast mak tak bengkak pon..huwaaa...mak terlalu sedih sekarang ni..mak akan cube wat yang terbaik untuk adik marissa..semangat mak nak bg adik susu badan melonjak dari mak peknen lagi..mak dah beli pam susu tapi mak akan kecewa kalau tak dapat perah susu untuk adik..mak akan rase berdosa kalau kali ni tak dapat gak bf adik..mak minta maaf kat anak2 mak...

3 ulasan:

Xyra berkata...

atul...jgn tension2 hokey. kamu tension lg tak elok utk produce susu. nak share tips tambah susu pon cam tak hebat cuma yg aku tawu makan jagung byk2. insyaallah. eh tapi org pantang tak conpom la leh mkn jagung ke tak. nnt check yer

ibu_qaisara berkata...

yana sokong atul dr blkng ye..insyaAllah atul leh brjaya bf kn marissa..jgn putus asa..yana pn xsbr nk prgnt lg sbb kali ni dh nekad nk fully bf selg bole..kita sama brusaha ye atul..yana yakin msti ada rezeki utk marissa kali ni..jgn tension2 tau atul..

nur rabiatul adawiyyah berkata...

xyra: thanks ye...jagung leh mkn dan atul dh mkn pon..tapi tak berhasil...
yana: thanks ye..atul ikut kate wina suruh minum anmum..alhamdulillah nmpk perubahan..