yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Isnin, 27 September 2010

dugaan yang tak pernah putus...

pukul 5.30 ptg hujan lebat kat luar..mak masih berada di ofis..ayah pon masih di ofis..biasenye waktu macam ni mak dah ader kat rumah bersama suami dan anak2 mak..rindunye mak pada kamu semua..mak tak boleh nak balik lagi coz mak ngan ayah naik motor utk ke tmpt kerja.

mak baru leh menarik nafas lega sikit coz adik dah mule sihat..mak kena jage adik betul2 pas ni..dah seminggu adik batuk dan selsema..sampai kahak adik pon banyak..jumaat lepas mak ngan ayah bawak adik jumpe doc hisham..doc kegemaran kite sekeluarga..dari kakak dlm perut kami dah kenal ngan doc hisham..berbalik pada cerita mak..doc tak nak adik amik antibiotik awal2..adik kecik lagi..doc suggest adik diberikan nebulizer..utk pertama kali doc buat..tapi doc cakap dier tak dapat nk samb coz dier nk ke penang..dier mintak doc di wangsa maju buatkan..nasib baik dpt doc zaireen..dier aderlah doc yg ok..mule2 kami diarahkan adik kena wat 3 hari berturut2 iaitu dua kali sehari..nasib baik ayah cuti..dapatlah ayah yang bawak..kalau tak, mak lah yg kena bawak anak mak..alhamdulillah setelah 4 kali amik adik dah nampak kan surut..doc kate tak yah buat just continue ngan ubat yg diberi..alhamdulillah..lega mak ngan ayah..

bile kakak tgk adik kena macam tu dier jadik takot..huhu..adik plak pas dah elok sikit dier dah mule tunjukkan bakat barunye..alhamdulillah adik dah mule merangkak setapak dua..lega nye mak tgk..kire adik lebih cepat dari kakak lah..tapi harap adik cepatlah jalan..kakak plak sekarang macam2 dier dah pandai..kakak pandai a-z, baca doa makan dan boleh baca al-fatihah..kalau dalam keta kakak akan berzikir dan baca al-fatihah..seronok tgk kakak dah pandai macam2..

sekian dulu cite mak ttg anak2 mak..jap lagi ayah nak sampai dah..bye...

2 ulasan:

Xyra berkata...

soo cute la anak2 kau ni...behave je kan...i'm happy for you coz you have a happy family!!

nur rabiatul adawiyyah berkata...

azie: nnti anak2 ko pon macam anak2 aku gak coz budak2 ni bile ader kwn mmg cute je tgk..