yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 9 Disember 2010

aku telah menemui kekuatan itu...

salam;
nape tajuk aku nampak lain kali ni...mmg lain coz aku nk share berita gembira ngan semua kwn2 ku..aku telah disahkan mengandung..kini dah nak masuk 12 minggu..nape lambat bgtau ye?erm..sedia ada tajuk di atas, mmg mak tak kuat nk bgtau ngan semua org yg mak dah peknen...bile mak ingat balik mmg mak rase bersalah kat anak mak di dalam ni..nasib baik ader kwn baik iaitu natt...dier lah yg bagi mak semangat..thanks ye natt..harapnye persahabatan kita akan sampai bila2...bile mak jumpe doc pon mak akan update kat dier dulu...kena plak kami sedang peknen same2..dekat2 plak tu due kami..huhu..
mak tau ramai yg mengata mak coz marissa pon kecik lagi..kena plak mak study lagi..ayah kate kate kat mereka jangan isau2 coz anak2 kami nnti kami yg jage dan kami yang bagi diaorg makan..kami tak pernah mintak kat orang pon..so, jangan rase ssh hati dengan mak ye...mak hanye perlukan kawan2 yg support mak je dan bukannye kawan yang suke mengata ye...kadang2 mak rase bersyukur sangat coz mungkin rezeki mak pada anak2 yang ramai ibarat kate kak e-car...thanks ye kak...mak pon kena bersyukur coz kalau tgk kawan2 mak bukan semua bertuah macam mak..so, mak berbangga mak akan dapat anak yang ramai..huhu...
orang ader gak tanye ngan mak ape yang lain kali ni?mmg byk yang lain..antaranya mak rase lah muntah rase masam2 dan masin2 tu..huhu..serius mmg mak tak pernah rase macam tu..pening pale ni tak yah kate..mmg tak larat..yang paling ketara nampak mak makin malas..semua nye mak malas..semangat nk masak ader tapi bila nak ke dapur jadik malas...huhu..akhirnya ayah lah yang kena wat keje rumah semua..hehe..takpelah ayah kate ayah tolong apa yang boleh..alhamdulillah coz dapt suami macam ayah..wahai anak2ku mak nak kamu tahu yang kamu beruntung mempunyai ayah yang sangat baik pada kamu semua..lagi satu yang paling ketara orang tegur perut mak 3 bulan tapi macam 5 bulan..kadang2 mak tak rase pelik coz mmg mak ni ejnsi peknen perut besar..next week insyaallah mak nk g jumpe bb kat dalam...ayah plak yg tak sabar2...
jantina anak?lom tau lagi tapi ramai dah teka yg mak akan dapat bb boy kali ni coz peneman setia mak sekarang ni adalah benda2 yg masam..ye ke?mak tak percaya semua tu...mak pon tak pk kan sangat jantina nye..dah tau jantina mak hanya nk g shopping je..huhu..org tanye tak teringin ke nk dapat anak laki?huhu...semua orang teringin nk jantina anak girl dan boy tapi Tuhan Maha Mengetahui..mak redha je kalau dapat girl lagi...mak lagi suke..ayah sejuta kali suke coz nnti semua jadik rapat ngan dier seperti skrg..huhu..ayah menang dan mak kalah..hehe...
ok lah mak tak nak cite panjang2 lagi..lain kali mak mengomel lagi...ape pon tq kepada kwn2 yang doakan kesihatan kami..mak rase bersyukur teramat sangat dengan apa yang dikurniakan kepada mak dan keluarga mak..

8 ulasan:

mRs aGed berkata...

congretz atul..x kisahlah apa org nak kata..yg penting ko n baby sihat yerk..x pelah bab study tu..slow2 la..lambat laun habis jgak kan....k take care..ko mmg maju ke hadapan...aku masih blum ada kekuatan nak tbmbah lagi..fobia masih ada..cana???hehe

nur rabiatul adawiyyah berkata...

thanks mel...mmg ms tau peknen balik aku dok pk ttg study je..harapnye aku bersalin bulan 6 lah coz tak nak bersalin awal..aku klu leh nk amik makmal dulu kali ni..ko kena ilangkan fobia ko..nnti sofea dh dua thn dah leh tambah bb dah..

mRs aGed berkata...

hehehe...atul 2 thun tu cepat sgt tu...kalau 4 thun ok tak?heheh...ko bleh ke nak amik makmal...susah sket kut..kena wat keja elektrik suma...nak kena pasang aircond lah..mcm2 lg..tkut ko x larat plak..ko amik english dulu la kut...

MaMa aDaMaQiL berkata...

u're alwaz melcome dear...nat pn bertuah sgt dpt kwn baik mcm atul tau..kite same2 kongsi citer suke duke kte..insyaallah atul sumer akn berjalan lancar..yg penting doa k..same2 kte doa yg kite n bb inside ni slamat...amin..sahabat selamenye:)

Mama Kyra berkata...

jgn peduli ape org ckp..ank2 tu rezeki kita..pttnya atul bersyukur dgn adenya ank rmi btmbh murah rezeki atul sekeluarga..eja jeles org sna sini rmi btmbh..ku je blm ade rezeki nk tmbh..

nur rabiatul adawiyyah berkata...

mel: 4 thn lama tu...takot 4 tahun tu aku dh peknen yg keempat..hehe..kena angkat benda berat ke mel?klu english aku takot sangkut g kelas..
natt: same2 natt...insyaallah..
eja: takpe..nnti ader rs kamu..thanks tau jadik kwn atul..

IDAZS berkata...

tahniah atul. seronoknya bila dapat tahu kwn2 pregnen. Tapi bilakah turn saya?? huhuhu. Hanya Tuhan Yang Maha Mengetahui. Insyaallah suatu hari nanti :). tahniah sekali lagi Atul n take care yea :)

nur rabiatul adawiyyah berkata...

ida: tq..insyaallah ader nnti rezeki kamu..zarin nk manje2 dulu tu..