yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 30 Disember 2010

penutup percutian 2010....

bagus tajuk di atas…lame dah teringin nk ke melaka balik pas bersalinkan marissa..tapi asyik tak cukup masa..yelah, en hubby pon bukan senang nk cuti…bila kami dapat cuti same2 kami gunakan peluang yang ada ni utk bersama keluarga..kali ni kami ke melaka beramai2…seulan sebelum nk g jenuh mencari hotel dan homestay tapi sayangnya fully booked..mmg pelik mase tu coz nape ramai org dtg melaka pada tarikh itu…tapi bila kami dah sampai sane mmg tak tahan lah tgk orang yang ramai..

sekali lagi kami bercuti bersama-sama family sebelahku..huhu..alang2 dah ke melaka kami terus melepak ke rumah makcik sedara yang dah lame tak kami kunjungi..bagus percutian kali ni coz sambil berjalan sambil melawat saudara mara..kami bertolak ke melaka pagi tu lebih kurang kol 8 pagi coz biaselah anak dah dua ni lambat sikitlah siap..sampai sane tempat yang kami pergi adalah pasar melaka..haha…macam kat kl takde pasar kan..bukan ape ibu ku hanya mkn belacan dari melaka..so, kenalah mencari stok di sana..lagipon saya nak makan mangga muda dari melaka…lagi kelakar kan..hehe..

takpelah yang penting semua enjoy..tempat kedua kami pergi adalah kg jawa…dulu mase kecik2 suke sangat maser aye g sane..yelah org kate barang2 kat sana murah2..tu yang ajak hubby ke sana…pas g sane kami lepak makan tengahari kat restoran yang dinamakan lot 85....mmg kalau balik sane kami suke makan kat sane.. pas lunch ingatnye nk sambung berjalan ke bandar melaka tapi melihat kesesakan terus kami lencong ke jusco yang baru…jadik jakun jap coz melihat saiz nye yang besar..canti dan macam2 ada..teringin plak nk beli semua barang2 bb kat sane..haha..merepek je saya ni kan..

macam kat kl takde tempat nk beli barang2 bb…lagipon dah mule beli brg2 bb sikit2…ingatnye sebelum sarat nk beli semua…semangat mak ni..pas abis meronda jusco kami terus pulang ke kampung…seronok dapat jumpe ngan sedara mara..lame dah tak jumpe mereka..kena plak lame tak mkn masakan mak sedara..lagilah sedap..kite sambung next entry k…

Tiada ulasan: