yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 10 Disember 2010

perkembangan anak2ku...


lame dah mak tak cite kan pasal anak2 mak...bukan ape gambar tak  transfer tu yg lmbt nk cite pasal puteri2 mak yg comel2 belaka…   baiklah kite mulekan dengan puteri sulung mak iaitu NUR MAISARAH BT MOHAMAD FIKRI…

1) Bulan Disember ni kakak dah nak masuk 2 tahun 4 bulan..jap je kakak dah besar..
2) Macam-macam yang kakak leh cakap sekarang antara ayat yg tak wat mak tergelak, bile boring je kakak
cakap jom umah wan, jom umah atuk nuar dan paling best mak, shopping..huwaa….kakak sudah pandai shopping…tmpt paling dier suke  adalah Jusco dan Carrefour..hehe..anak mak low profile ye..
3) Kakak dah pandai sikit2 jage adik..kalau adik nangis mesti dier akan kate adik jgnlah nangis dengan nada  
    yg comel sekali..tapi dier suke gune ayat kakak lawa..hehe..kakak mmg lawa syg…
4) Kakak mmg dah leh lari laju..kalau g shopping kompleks kakak akan main kejar ngan ayah..hehe..
5) Bagaimana kakak nk dapat adik baru….kakak mmg manje sikit..kadang dtg ngade2  dier mmg haru…
6) Paling mak suke kakak dah suke makan sekarang ni..kakak paling suke makan jenis2 mee…

Itu sahaja ttg kakak…sekarang nak cite ttg adik yg bulat iaitu NUR MARISSA BT MOHAMAD FIKRI..

1) Bulan Disember ni marissa nak masuk 9 bulan..jap je dah besar..dah nak dpt adik..
2) Marissa dah pandai bertatih tapi kena paut kat kerusi lah..dier pandai dah nak berdiri kat mane2 tempat      
    yang dier leh paut..pengsan mak mengawasi nye..marissa juga dah leh duduk..dier lompat sikit..
3) Marissa pandai cakap ape ye…mama, baba, ibu, mak..dan paling dier suke adalah perkataan mamam…
4) Dulu mase kakak mmg susah nk makan..marissa plak lain..mmg kaki mkn..mule2 dulu mmg ssh nk  
mkn..sekarang ni pantang org hidang makanan dier lah dok dulu depan mknan..tapi dier tak suke ye makan bubur..dier hanye akan makan nestum, biskut, dan paling dier suke makan makanan orang dewasa…kalau mkn keropok goring, dier pon makan..pagi2 bekfes nasi lemak..tu sebab badan nye tak pernah susut..huhu
5) Marissa bile nk dapat adik ni dier baik je..ssh nk tgk dier wat perangai…
6) Next week mak akan bawak marissa g timbang..last timbang mase 6 bulan dier dah 8.6kg..ramai kate  
    10kg sekarang ni tak ape2..mmg semangat..

itu sahaja tentang anak2 makyang mak nk citekan..mak selitkan sekali gambar2 mereka..nk kate terkini tak gak..tapi ni koleksi mak lah.. 


ni kat titiwangsa....

 

 mase besday kak anje...

  di rumah

kakak yg comot...

2 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

alahai.. comelnyer mereka berdua.. kejap je dah beso ek??

nur rabiatul adawiyyah berkata...

iela: a'a..jap je dah besar dan jap je nk dapat adik lagi..hehe