yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 14 Januari 2011

minggu ke-16

lame dah tak update tentang bb kat dalam ni...jap je anak mak dah 16 minggu..tapi esok nk masuk 17 minggu..kali ni lambat mak rase pergerakan kamu..last week mak g jumpe doc hisham utk jumpe kamu kerana ramai sangat tegur perut mak kecik kembali..risau sangat2..setelah di scan ini kate doctor:

1) yang penting bb sht..
2) kamu nampak besar sikit tapi doc kate kalau lahir pon dalam 3kg ni..3kg ok lagi pada mak..kalau kamu 
    besar macam kakngah kamu pengsan mak..huhu
3) jantung kamu semua normal..alhamdulillah..
4) fizikal kamu lengkap..mase mak tgk kamu, kamu gerak2 kan jari kamu..comel sangat..
5) lastly doc confirmkan jantina kamu..insyaallah amk dan ayah akan mendapat bb boy plak kali
    ni..alhamdulillah
6) yang tak ok bila doc check mak dan doc kate mak nampak pucat dan dier syak hb mak rendah, darah
    mak tinggi sikit dan degupan jantung mak tak normal..diminta segera ke klinik ibu mengandung

mase tau semua tu mmg mak risau teramat sangat tapi mak redha..mak tak leh nk kate tidak tentang apa yang doc katekan tu coz mak mmg dapat rasai semua kesakitan tu..tapi bila mak fikirkan kakak2 kamu mak rase mak automatik jadik kuat..tapi yang paling mak kesian ngan kamu ialah bila mak tak prepare ape2 lagi utk kamu..yang mak cume dah beli sepasang baju dan 10 botol utk ebm nnti..name untuk kamu pon mak takde lagi coz kami ingat kami akan terima bb girl lagi coz ramai sgt cakap bb mak girl....macam mane ye..mak rase mak kena sediakan semuanye cepat..kalau tak mmg mak rase bersalah kat kamu..mak, ayah, kaklong dan kakngah sayang kamu sangat2..

4 ulasan:

Rizziela berkata...

Wah! kita samalah..tp saya baru nak masuk 14w sabtu ni....tp blm nampak lagi jantinanya :D

nur rabiatul adawiyyah berkata...

ziela oklah twin...saya ni dah hilang sorg..syok kan nk dapat twin?

Mama Ayra Ariana berkata...

Mmmm... terigt zaman pregnant... teringin nak tambah lagi... Insya Allah dlm hjg tahun ni... zaman pregnant mmg indah kan?

nur rabiatul adawiyyah berkata...

mama ayra: a'a..mmg indah..tambahlah..ayra pon dah besar kan..dulu atul suke tgk brg2 yg kamu belikan sblm kamu bersalinkan ayra..