yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Khamis, 5 Mei 2011

perkembangan bayi 33 minggu..

semalam mak dah mule sakit..aduhai sakit kali ni bukan sakit biase2 tapi berterusan..biaselah kan ayah kate bb tgh carik jalan tu..huhu..then petang semalam ayah tak keje mak ajak gak ayah g jumpe doc hisham our favourite doctor..huhu..dari anak sulung sampai sekarang mmg kami setia ngan doc ni je..dier pon dah naik kenal kami..hehe..
kite lihat ape kate doc...
1) baby memang dah dikedudukan yang betul..that's mean kat bawah tapi doc kate cepat gak dier turun..huhu
2) air ketuban mak ok..risau coz aritu ader kuar sikit..
3) berat bb baru 1.6kg..kalau ikutkan doc kate kena 1.8kg tapi mak baca buku kena 2.0kg..aduh..sedih mak..
4) tekanan darah mak ok...
5) uri pon di kedudukan yang betul..

doktor advice mak makan banyak dari sekarang coz doc kate anak mak ni jenis kalau mak tak kuat mkn dier pon tak makan..so, mak lah yang kena naikan badan..doc kate jangan diet2..hehe..mak cuma risau kena minum air gula je..doktor kate kalau tak bersalin lagi 3 minggu doktor nak jumpe..adekah mak akan bersalin seawal 36 minggu?no,no,no,no....mak belum ready lagi syg..mak tak siapkan lagi barang2 kamu..tunggu jcard day 19hb ni baru ayah kate kite settlekan semua...huhu..

Tiada ulasan: