yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 14 Jun 2013

panggilan kpd suami same panggilan anak kepada ayahnye:)

tajuk saya kat atas mesti wat orang menyampah ngan saya kan..hehe..saya bukan nak buat org menyampah tapi kat sini saya just nak share2...korang2 panggil ape ye kat pasangan korang???

ade orang mereka lebih suke mengekalkan panggilan waktu sebelum ade anak sampailah ade anak masih same...ade orang plak lebih suke tukar panggilan selepas dapat anak..nape jadik macam tu ye...dulu sebelum saya kawin ade orang bgtau kat saya yang tujuan diaorang wat begitu supaya nanti anak mereka ikut same panggilan tu..

saya rase silap cara tu..saya dulu pon mase dapat maisarah risau gak kalau2 dier follow saya panggil ayahnye ngan panggilan sayang dan takot juga dier panggil maknye ni ngan panggilan sayang macam ayahnye panggil tapi saya teringatkan ibu ngan ayah saya dulu takde pon kami panggil macam tu...masih ingat tu ayah dan ibu kami..so,after that mmg kami decide tetap teruskan panggilan manja kami walaupun anak dah ramai dan sekarang alhamdulillah takde anak2 kami yang panggil kami ngan panggilan sayang..

tapi kadang2 kalau marissa datang ngade2 tu dier usik gak ayah nye ngan panggilan syang..tapi nak gurau ok je..lagipon orang kate kalau nak rmahtangga yang bahagia kekalkan lah panggilan manja kepada suami kite..kalau ubah dah macam kite samekan dier macam ayah@mak kite..

ape pon tepuk dada tanya selera..masing2 mungkin ade pendapat dan pandangan masing2 kan..

5 ulasan:

Amir Zarif berkata...

Still sama panggilan sejak mula bkahwin hngga ank 3 ni..still bpimpinan tgn saat bjln..huahuahua...ok?

ruhaya rusni berkata...

aya pun same...tak berubah pun..since kahwin smpai skunk...hehehe...

nur rabiatul adawiyyah berkata...

kak ina:ek eleh...xjeles pon...hehehe...bagus tu..kekalkan begitu

nur rabiatul adawiyyah berkata...

aya:bagus tu aya..kena kekalkan baru mesra:)

Amir Zarif berkata...

Hahaha..bkn nk srh jeles..