yang teristimewa dan tersayang...

yang teristimewa dan tersayang...

Jumaat, 7 Jun 2013

Ramadhan yang bakal tiba:)

tajuk kat atas dah menunjukkan betapa mak tak sabar nak jumpe Bulan yang penuh dengan kegembiraan dan keberkatan...tahun ni first time kami akan menyambut puasa di rumah baru kami...excited gile...lebih kurang 33 hari lagi kite akan berpuasa.

tahun lepas maisarah tak puasa pon walaupun setengah hari...yelah baru 4 tahun kan..tahun ni tak tahu lah lagi coz kami nak dier praktis solat betul2 dulu baru kami pakse dier puasa..ganas betul ayat mak ni nak paksa2 anak...takpe kakak sayang..kalau kamu tak nak puasa pon takpe yang penting kamu kemaskini solat kamu dulu syg..tapi baru2 ni dier dh bgtau yag dier nak puasa coz nanti boleh raya..hehe....dah siap bagitau yang dier akan ajak kawan yang girl saja datang rumah untuk raye..kakak, kakak...kamu bijak lah sayang..

cakap2 mak belum wat persiapan ape pon untuk baju raye anak2 mak coz biaselah mak ngan ayah bz sokmo sekarang ni...ingatnye rabu depan jusco maluri buat jcard ayah ngan mak nak g settlekan semua..anak tiga orang ni memang kena tunggu member day mane2 shopping complex baru boleh sakan..baju kurung baru nak g tempah arini..nasib baik dah booking untuk jahit 10 pasang ngan kak su..kalau tak takde baju raye sedondon lah ngan anak2 dara tahun ni...anak bujang ngan ayah punya dah settle..lega..

tahun ni kami pilih tema coklat ala2 nak hijau..ingat nak buat dua pasang tapi tak jadiklah coz nanti ayah ngan anak2 akan pakai casual ikut tema baju kurung yang mak ader jelah..senang..rasenye biru turqoise kot..oklah tak nak membebel panjang2..berjumpe lagi di entri selepas ini:)


sumber dari google...

Tiada ulasan: